nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
Keď však jazdci majú podobnú výkonnosť, vtedy rozhodujú maličkosti - a možno vyhrá ten, čo ma lepšiu taktiku, lepší tím, prípadne neurobí nejakú malú chybu,..... Preto logicky nemohol minulý rok Vingegard útočiť "hurá štýlom", lebo by sa asi odpálil a skončil ako porazený. Využil krízu súpera, urobil si náskok a potom ho bránil za výrazného použitia svojho tímu. Možno to nie je také atraktívne, ale aj takto sa vyhrávajú veľké etapáky. Keď toto nevie niekto pochopiť, tak to zase neviem pochopiť ja
Určite toho roku vyhral zaslúžene Pogačar a bolo to krásne divadlo, ale pre cyklistiku asi nie je dobré, keď je niekto až takto dominantný....
Dalsi neaero cool prvok co mal na sebe na casovke, tieto hodinky. Ale to mal urcite nanutene od sponzora.
Nedávno sa stalo,že ušli takto 2 jazdci z rovnakého tímu a líder to prenechal svojmu domestikovi,ale ani za svet si neviem spomenúť,kedy presne a kde to bolo.
Nedávno sa stalo,že ušli takto 2 jazdci z rovnakého tímu a líder to prenechal svojmu domestikovi,ale ani za svet si neviem spomenúť,kedy presne a kde to bolo.
Ani nemusis chodit daleko. Moja oblubena etapa na Pariz-Nice, kde z toho Visma spravila divadlo a prisli do ciela v trojici. WVA tiez Laportovi na jednej z klasik daroval vitazstvo. Pogi si nedavno s Majkom hodil kamen-papier-noznice o etapu. V cyklistike to v time nie je az tak nevidane
Tak ked hovoris o 5 rokoch, mna ovela viac bavil rok 2020, kedy Pogi stratil na bocnom vetre. V zaverecnej casovke len den pred dojazdom do Pariza nalozil Roglicovi a vzal mu zlty dres, to bola tesna Tour a take mam najradsej. A keby sme sli este o rocnik dozadu (technicky stale 5 rokov aj ked 6 rocnikov), tak v 2019 ma bavil Alaphilippe a velmi som mu drzal palce, aj ked bolo jasne, ze to neudrzi, ale odolaval fakt dlho. Minimalne oba tieto rocniky boli podla mna krajsie.
WTF??? Roglic vtedy zajazdil spickovu casovku s excelentnymi cislami, s ktorymi kalkulovali aj vo Visme. Nemal cierny den. Nemal pad, nemal defekt, nemal horsie pocasie ako Pogacar. Ocakavalo sa, ze casovka, kde poslednych 6km sa pojde do kopca bude viac sediet Pogacarovi ako Roglicovi, avsak Roglic mal minutu naskok, co malo podla dostupnych dat v pohode stacit. Akurat nikto necakal, ze Pogacar vtedy sialene nalozi nielen Roglicovi, ale aj zvysku startoveho pola. Na tuto casovku si vtedy brusili zuby aj Dumolin, ci WVA. Pogacar vyhral casovsku s naskokom cca 1:30 pred Dumolinom. Sotva ju vyhral so stastim. Mal na tuto etapu skratka nabite a vyuzil to. Jazdci na 2. az 6. mieste (Rogla bol 5.) mali len minimalne rozostupy a zmestili sa do 40 sekund.