V nedeľu voda už netiekla, ale značka bola stále namieste...
Dajme ale inú kontroverznú tému:
https://www.aktuality.sk/clanok/KeoUAz8/cyklistom-sa-nechce-chodit-dlhsou-trasou-mozeme-prist-o-vzacne-sokoly-a-dropy/ja sa vo veci Syslovskych poli neviem rozhodnúť čo si o veci mam mysliet, na jednej strane je jedinečná lokalita s výskytom dropa ktorý je pre mňa bajne zviera, nikdy som ho v reali nevidel ... na druhej strane zakaz pre cyklistov a trochu menej pre pešiakov, ale traktory ,kombajny, poľovníci , motorizovani ochranári, posledne keď som sa tam vyskytoval tak rakusania mali na svojej strane hranice zorganizovanú poľovačku na drobnú zver, kopa offroadov, psy, brokovnice ... dosť bezzuby boj, zdá sa ...
Osobne mam pochopenie pre to, ze neustaly pohyb chodcova cyklistov je pre hniezdiace vtactvo horsi, ako obcasny prechod vozidla (v principe nerozhoduje hluk, ale skor frekvencia), ale je tam velka skoda, ze sa zvolil postup restrikcii, napriklad namiesto presmerovania cyklistov na nejaku alternativnu trasu primeranej kvality. Neviem ako to vnimaju ostatni, ale pre mna bola ta lokalita aj v case pristupnosti nezaujimava (je to obycajne pole, ale s asfaltovymi cestami), a jazdil som tade iba preto, ze nie je ziadna ina rozumna alternativa/spojenie Jaroviec/Rusoviec s Kittsee -> ak by potiahli rekreacnu asfaltovu cyklocestu popri dialnici, s napojenim na trojmedzie, tak by vacsina cyklistov do tohoto uzemia nemala dovod vstupovat