Dudo
Mesto: Bla bla
Založený: 15. 5. 2007
Ohladom zamknutych/ dostupnych informacii - myslim, ze sa mylite vsetci. Podla mna nie je vobec dolezite, ci su dane noviny platene.
Uz som to tu spominal - u nas dlhodobo chyba verejna celospolocenska diskusia na akukolvek temu. Migracia, cirkev a stat, ekologia, inakost ale aj historicke temy Tiso, LendLease, Masaryk, vznik SR atd atd. (len zbrucha priklady)
Nie politik ci novinar ma sprvu diskutovat, ale odbornici, sirsia verejnost, aj medialne menej znami no odborne podkuti ludia. Novinar moze nasledne nastolovat otazky. A preto zalezi, kto je doveryhodny, ak tu ktoru temu otvori. Ak Nko zacne temu, polovica ani nestekne, ako ked ja odignorujem, ak Fico nastoli temu...
Mam za sebou kopu rozhovorov, ci uz s priatelmi alebo dezolatmi, jeden menovatel maju vsetky diskusie rovnaky - som konzervativny a neprijmam zmenu, alebo som pokrokovy a zmeny vitam (samozrejme kriticky, nie bezmyslienkovite). Kazdu zmenu, pokrok, reformu, toleranciu je velmi dolezite odkomunikovat, inak ju druha strana neprijme, ci prijme s nevolou. Nestaci napisat clanok do novin. Samozrejme najvacsiu ulohu (u nas vinu) nesie verejnopravny rozhlas a televizia. O to viac, ze sme extremne konzervativny narod. A to je samozrejme aj uloha uz spominaneho skolstva.
A teraz otazka, ktore relevantne temy boli u nas, za poslednych 30 rokov vskutku celospolocensky dobre odkomunikovane? Moc ich nebolo, napr. vstup do EU ci Euro som vnimal pozitivne.