zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
ja som raz tak dal na rovnakom mieste ale do polovicnej diery knot a veselo dojazdil plast - no po jeho zhodeni som zistil ze mi nachytany prach medzi knotom a rafkom pekne zbruzil rafik.
Dik moc
napr toto tu:
https://www.bike-discount.de/en/shimano-wh-mt500-29-rear-wheel
Z internetov som vycital ze sa to neodporuca ale teda idealne by som chcel "pocut" osobnu skusenost..
Myslis tym bezdusovu pasku, ventilky a tmel? lebo to mam, aj vhodne plastne..ci este nieco ine?
A teda ty si spravil co? dal dve vrstvy pasky?
V dnešnej dobe tak uplne nevidím dôvod kupovať obyčajný rafik a skúšať ho prerábať na bezduse keď bezdusove rafky sa dajú kúpiť za pár €...
Aha dobre vediet, som vobec netusil ze nieco take existuje. To vyzera z jedneho obrazku ze das klasicku pasku aby si to utesnil a potom das ako kedy "obycajnu" pasku na rafik aby si vymedzil to miesto..
FiLus ano, v podstate toto som sa asi cca docital ze na cestaky to neodporucaju lebo ked nahle stratis tlak v naklone tak si v momente na zemi a teda pri inom ako zvaznicovom jazdeni na MTB to tiez moc neodporucaju presne koli tomu co pises.
Ano, co sa tyka dostupnosti rafikov to nieje problem jasne..lenze ak mas uz hotove koleso tak co? kupis novy rafik a das si ho prepliest to uz je nejaky peniaz..50-100e? (rafik + praca+ plus mozno iny vyplet lebo nebude pasovat) Za to na bazari zozenies uz sadu vypletenych kolies na pevnych osiach pomaly.
Bohuzial bike na ktory to riesim ma vzadu len klasicky stary rychloupinak..
Ja bezne davam najprv mlieko a potom nastrelujem patky a ako pisali ini ziadny bordel to nerobi..
Este velmi odporucam "mydlovu vodu" ja som pouzil do maleho rozprasovacu hodne rozriedeny cistic na bicykle, mozes aj jar alebo podobne. Inych som videl ze si to rozrobili do misky a vacsim stetcom pretierali patky plasta..potom krajsie zaskocia lebo sa smykaju
Ja som to potreboval pouzit na uz nahodene plaste na ktorych ostali stopy zaschnuteho tmelu, tym sa nechcelo naskocit.
A nepomôže tomu niekoľko vrstiev užšej pásky, aby sa vytvorili kanáliky vo vnútorných okrajoch ráfika, aby sa pätky plášťa nezosúvali do stredu? Následne potom túto vrstvu prekryť širšou páskou. Btw, dtswiss takéto kanáliky nemajú.