chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Pride mi to velmi pomala kombinacia na asfalt a lahky teren. Par mesiacov som jazdil Ikon 3C aj vzadu, no pocitovo sa mu velmi nechcelo. Vymenil som ho prave za Racing Ralph (super ground). Tlak tak 1.6-1.7 vzadu.
tak ako píše žihadlo, ikon a minion je dost brutus kombo vredu kotva vzadu korcula.... Inak ikon ani nebrzdi ani neklopí po trailoch sa sním nedá blbnuť je to skor turistický plášť podľa mňa. A ide jesen... kombo ardent a ardent race by bolo lepšie, prípadne aj ikon a ardent nemusí byť zlé kombo ale teda skôr na turistiku, ja som to takto vozil ale v extremnych strminách je ten ikon desivý a to stačí prach a nie to ešte blato alebo sneh... Ja na traily vozím modrý Nobby nic vzadu a oranžová Magic Marry vpredu a gúla sa to velmi pekne a dá sa stým dosť blbnuť, alebo kombo DHR a DHF 3C/Assegai 3c, ale to sa už negula že vobec to len na električke
Inak na margo valiveho odporu..v sobotu som siel celkom slusnu streku hreben Inovca na Assegai a Highroller (to co z neho este ostalo ) obe Maxxterra v 2.5" prevedeni. Komplet vahu aj bikom som mohol mat tak do 100kg..tlaky na pocit vyssie 1.2b vpredu 1.45b vzadu ale nezomieral som ani na asfalte/graveli (Hlohovec-BA). A ked som porovnaval cas s tym ked som siel na barzo/mezcal bol dost maly rozdiel.
To len tak na porovnanie ze da sa aj na tych kotvach jazdit dlhsie veci, ale urcite tomu napomohol aj fakt ze teren je tvrdy jak beton, keby bolo blatko uz by to bol vacsi rozdiel.
Ten minion nahrad forekasterom alebo ardent race...pojde to lepsie p asfalte aj zvaznicami
Pozeral som ten forekaster a ten sa mi veru pozdáva. Dal by si skôr 2,40 dopredu, alebo 2,20 (neviem či to už nie je moc úzke) nemám skúsenosť s užším profilom ako 2,25
STanGinko jazdim podobne ako pises, dopredu som dal forekaster 2.4, dozadu rekon (obycajnu verziu, nie "race") 2.4 a za mna velka spokojnost...na trailoch to drzi super, a vyslapy su pohoda
tak ako píše žihadlo, ikon a minion je dost brutus kombo vredu kotva vzadu korcula.... Inak ikon ani nebrzdi ani neklopí po trailoch sa sním nedá blbnuť je to skor turistický plášť podľa mňa. A ide jesen... kombo ardent a ardent race by bolo lepšie, prípadne aj ikon a ardent nemusí byť zlé kombo ale teda skôr na turistiku, ja som to takto vozil ale v extremnych strminách je ten ikon desivý a to stačí prach a nie to ešte blato alebo sneh... Ja na traily vozím modrý Nobby nic vzadu a oranžová Magic Marry vpredu a gúla sa to velmi pekne a dá sa stým dosť blbnuť, alebo kombo DHR a DHF 3C/Assegai 3c, ale to sa už negula že vobec to len na električke
Nechám si asi poradiť Tuším som to s tým ikonom a miniom prepálil
Možno skúsim ešte na základe zvážiť kombináciu vzadu REKON RACE 29x2,25 EXO TR a do predu dať Severe 29x2.25" EXO Maxxspeed TR... ten by mohol aj teraz na jesen možno lepšie podržať predok.. Prípadne obe dať Severe a uvidím čo to povie
STanGinko jazdim podobne ako pises, dopredu som dal forekaster 2.4, dozadu rekon (obycajnu verziu, nie "race") 2.4 a za mna velka spokojnost...na trailoch to drzi super, a vyslapy su pohoda
Bože tie plášte sú alchýmia Aj táto kombinácia je zaujímavá... no nič idem dačo objednať a uvidíme čo to povie v teréne
Inak na margo valiveho odporu..v sobotu som siel celkom slusnu streku hreben Inovca na Assegai a Highroller (to co z neho este ostalo ) obe Maxxterra v 2.5" prevedeni. Komplet vahu aj bikom som mohol mat tak do 100kg..tlaky na pocit vyssie 1.2b vpredu 1.45b vzadu ale nezomieral som ani na asfalte/graveli (Hlohovec-BA). A ked som porovnaval cas s tym ked som siel na barzo/mezcal bol dost maly rozdiel.To len tak na porovnanie ze da sa aj na tych kotvach jazdit dlhsie veci, ale urcite tomu napomohol aj fakt ze teren je tvrdy jak beton, keby bolo blatko uz by to bol vacsi rozdiel.
Toto je smerodajne porovnanie ako prasa Mas k tym zaznamom aj nejake watty, alebo aspon udaje o tepovej frekvencii.? Lebo akoze tie rozdiely medzi valivym odporom zas nie su az take zasadne. Ovela vacsi vplyv ma usilie.
Ten isty kopec mozem ist 350W a na cestaku mi bude trvat 10 minut. Pri tych istych wattoch na XC MTB a 2,4 plastoch to bude cca 12 minut. Ale ked ten kopec pojdem na cestaku pri 220W, tak mi bude trvat mozno 18minut.
Nieco ako Minion bude mat urcite znatelne vacsi valivy odpor ako XC plast ale rozdiel tam bude do 20W na jedno koleso. Jasne ze je to zasadny rozdiel, ale pri takej subjektivnej jazde podla pocitov sa strati v tom ze jeden den sa mi ide lepsie a druhy den horsie.
ma, tepovku, na minionoch makal viac , inak v terene bezne neni az taky rozdiel, na asfalte ale riadny, najviac ale prave hmotnost plastov, ale lxnary ma silne nohy, nevsimne si to
... Jasne ze je to zasadny rozdiel, ale pri takej subjektivnej jazde podla pocitov sa strati v tom ze jeden den sa mi ide lepsie a druhy den horsie.
Ja mám pocit, že práve toto chcel lxnay tým svojím príspevkom povedať. Že rozdiely tam celkom určite nejaké budú, ale pri bežnom jazdení sa s nimi "dá žiť" a nejako zásadne ťa tie pomalšie plášte neobmedzujú.
Myslím, že každé podobné porovnanie čo som videl (či už to boli "poriadne" vs. "papierové" plášte, drahý vs. lacný bike, ťažké vs. ľahké kolesá a pod. a či už to robili na GCN/GMBN alebo Imro tu na MTBiker.sk ) vyšlo +- tak, že nejaké rozdiely tam v súlade s očakávaniami sú, avšak výrazne menšie, než by si jeden myslel. Pri bežnom jazdení snáď až bezvýznamné. Samozrejme, iné je to v prípade, ak na pretekoch naháňaš každú sekundu a/alebo okrem tých plášťov optimalizuješ aj ostatné veci, ale takých ľudí na tomto fóre imho až tak veľa nie je.
Jednoduché, čo jazdíš, taký plášť kúp. Tvoja technika, to vie len každý ako na tom je. Mám XC bajk, jazdím XC plášťe. Na Trail bajku, mám. Trailové. Každý určený na niečo iné a tak sa aj správa. Značka, subjektívne. Jeden vychválil napríklad Pirelli, mne nesadli. Teraz mám Maxxis, boli na bajku, po víkende tam pôjdu Vittoria. Nejdem meniť pred pretekom. A pýtať sa druhého, čo mám kúpiť. Kúp pojazdi, napíš recenzie ???♂️??
Daju sa jazdit aj miniony na endure ako turistika, ale vyber sa s partickou na ikonoch a 11kg bajkoch a tie mininiony a 16kg enduro cloveka rychlo omrzi na 50-80km vyjazdoch
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Škoda že ho nerobia v 2.4, asi by to nemalo zmysel, ale ja by som ho chcel v balonovej verzií 😀
Assegai/Highroller - hlinikove kolesa + zachadzka 5km a 300vm - celkovy cas 13:52:00
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/2004755/bicykel-povazsky-inovec-z.html
Barzo/Mezcal - karbonove kolesa - celkovy cas 14:04:56
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1808415/bicykel-z-trencina-hrebenom.html
To len tak na porovnanie ze da sa aj na tych kotvach jazdit dlhsie veci, ale urcite tomu napomohol aj fakt ze teren je tvrdy jak beton, keby bolo blatko uz by to bol vacsi rozdiel.
Pozeral som ten forekaster a ten sa mi veru pozdáva. Dal by si skôr 2,40 dopredu, alebo 2,20 (neviem či to už nie je moc úzke) nemám skúsenosť s užším profilom ako 2,25
tiez by som dal dozadu rekon v 2.4.
Nechám si asi poradiť
Možno skúsim ešte na základe zvážiť kombináciu vzadu REKON RACE 29x2,25 EXO TR a do predu dať Severe 29x2.25" EXO Maxxspeed TR... ten by mohol aj teraz na jesen možno lepšie podržať predok.. Prípadne obe dať Severe a uvidím čo to povie
Bože tie plášte sú alchýmia
Toto je smerodajne porovnanie ako prasa
Ten isty kopec mozem ist 350W a na cestaku mi bude trvat 10 minut. Pri tych istych wattoch na XC MTB a 2,4 plastoch to bude cca 12 minut. Ale ked ten kopec pojdem na cestaku pri 220W, tak mi bude trvat mozno 18minut.
Nieco ako Minion bude mat urcite znatelne vacsi valivy odpor ako XC plast ale rozdiel tam bude do 20W na jedno koleso. Jasne ze je to zasadny rozdiel, ale pri takej subjektivnej jazde podla pocitov sa strati v tom ze jeden den sa mi ide lepsie a druhy den horsie.
Ale jasne keby som sa v sobotu zle vyspal, a na rovine by bol narazovy protivietor tak by som urcite zdochol
Ja mám pocit, že práve toto chcel lxnay tým svojím príspevkom povedať. Že rozdiely tam celkom určite nejaké budú, ale pri bežnom jazdení sa s nimi "dá žiť" a nejako zásadne ťa tie pomalšie plášte neobmedzujú.
Myslím, že každé podobné porovnanie čo som videl (či už to boli "poriadne" vs. "papierové" plášte, drahý vs. lacný bike, ťažké vs. ľahké kolesá a pod. a či už to robili na GCN/GMBN alebo Imro tu na MTBiker.sk ) vyšlo +- tak, že nejaké rozdiely tam v súlade s očakávaniami sú, avšak výrazne menšie, než by si jeden myslel. Pri bežnom jazdení snáď až bezvýznamné. Samozrejme, iné je to v prípade, ak na pretekoch naháňaš každú sekundu a/alebo okrem tých plášťov optimalizuješ aj ostatné veci, ale takých ľudí na tomto fóre imho až tak veľa nie je.