Centrom vašej práce sú ľudia. Aké sú do budúcnosti výzvy z hľadiska miest práve s ohľadom na ľudí?
Všeobecne si myslím, že by sme sa mali o ľudí lepšie starať. Z hľadiska miest predovšetkým tým, aké ich budeme navrhovať.
Klíma je do budúcnosti určite veľká výzva, ktorú by sme mali riešiť. Mestá sa preto musia zamerať na to, aby stavali tak, že nebude treba toľko mobility.
Všeobecne by v doprave mala snaha smerovať k tomu, že bude menej energeticky náročná. Keď sa však bavíme o ľuďoch, máme aj ďalšie výzvy. Jedným z nich je tzv. syndróm sedenia.
Ako to súvisí s mestským plánovaním?
Za posledné viac ako polstoročie sme všetko stavali preto, aby sme sa nemuseli toľko hýbať. Výsledky najviac vidieť v Amerike, kde má tretina populácie nadváhu. To zvyšuje riziko úmrtí, ale aj mizerného života v starobe. Pre zdravotnícky systém je to navyše oveľa drahšie.
Moja dcéra je lekárka a vždy mi zdôrazňuje, že sa mestá musia stavať tak, aby sa v nich ľudia pohybovali pešo alebo na bicykli, nie tak, že sa z postele vyvalia do auta.
Súvisí to aj s tretím problémom – rastie nám populácia starších ľudí. Bežná rada, ako rastúci počet starších ľudí udržať v dobrej kondícii, znie, že by denne mali prejsť päť- až desaťtisíc krokov. Lenže to im často neumožňuje okolie ich bydliska, pretože nie je na chôdzu prívetivé.
Čo s tým?
Myslím si, že odpoveď na všetky tieto problémy nie je taká zložitá. Keď budeme mestá tvoriť tak, že sa v nich bude dobre chodiť, jazdiť na bicykli, a zameriame sa na kvalitu života, dosiahneme aj na mestá klimaticky prívetivejšie, v ktorých budú ľudia šťastnejší.
Výrazne tým budeme bojovať proti syndrómu sedenia a bude to lepšie pre deti aj starších ľudí. Navyše je to lacné. Jediné, čo nám bráni, je naše myslenie a neschopnosť prekonať nejaké staromódne nápady.
Môže škola alebo akákoľvek organizácia žiadať univerzálny informovaný súhlas na celý rok?
Viete, čo myslím. Podpíšete a vaše deti sa budú zúčastňovať na akciách, s ktorými nemusíte súhlasiť. Kedysi sme podpisovali ku každej akcii súhlas a teraz si to chcú uľahčiť a šup rovno na celý rok pre všetky akcie a my ako rodičia ešte netušíme o aké akcie pôjde.
Mám už teraz svojím podpisom potvrdiť, že som bola informovaná o organizovaní školských akcií a poučená o dôsledkoch môjho súhlasu ??♀️??♀️??♀️
Mne to príde divné.
Podpisujeme uz roky univerzalny na cely rok. Pokial sa nemylim, netyka sa to ucasti na akciach, ale zverejnovani pripadnych zaznamov (fotiek/videi) z tychto akcii.
Tak isto ako písal IngVisitor. Podpisovali sme súhlas so zverejnením mena, priezviska...
v prípade, že sa dieťa zúčastní nejakej školskej akcie (šport, divadelné alebo iné kultúrne predstavenie...), zverejnenie výsledkov a prác detí atď. Tu sa nejednalo o to, či sa môže dieťa akcie zúčastniť, ale či môžu byť zverejnené osobné údaje a záznamy z nej.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ten emotikon je spravne? To si nejaky precitlively
Tu si precitaj seriu o kuracom mase https://www.dailymale.sk/author/bugrous
https://dennikn.sk/4151893/v-sydney-sme-vyhodili-auta-z-centra-da-sa-to-vsade-hovori-dansky-architekt-gehl
Všeobecne si myslím, že by sme sa mali o ľudí lepšie starať. Z hľadiska miest predovšetkým tým, aké ich budeme navrhovať.
Klíma je do budúcnosti určite veľká výzva, ktorú by sme mali riešiť. Mestá sa preto musia zamerať na to, aby stavali tak, že nebude treba toľko mobility.
Všeobecne by v doprave mala snaha smerovať k tomu, že bude menej energeticky náročná. Keď sa však bavíme o ľuďoch, máme aj ďalšie výzvy. Jedným z nich je tzv. syndróm sedenia.
Ako to súvisí s mestským plánovaním?
Za posledné viac ako polstoročie sme všetko stavali preto, aby sme sa nemuseli toľko hýbať. Výsledky najviac vidieť v Amerike, kde má tretina populácie nadváhu. To zvyšuje riziko úmrtí, ale aj mizerného života v starobe. Pre zdravotnícky systém je to navyše oveľa drahšie.
Moja dcéra je lekárka a vždy mi zdôrazňuje, že sa mestá musia stavať tak, aby sa v nich ľudia pohybovali pešo alebo na bicykli, nie tak, že sa z postele vyvalia do auta.
Súvisí to aj s tretím problémom – rastie nám populácia starších ľudí. Bežná rada, ako rastúci počet starších ľudí udržať v dobrej kondícii, znie, že by denne mali prejsť päť- až desaťtisíc krokov. Lenže to im často neumožňuje okolie ich bydliska, pretože nie je na chôdzu prívetivé.
Čo s tým?
Myslím si, že odpoveď na všetky tieto problémy nie je taká zložitá. Keď budeme mestá tvoriť tak, že sa v nich bude dobre chodiť, jazdiť na bicykli, a zameriame sa na kvalitu života, dosiahneme aj na mestá klimaticky prívetivejšie, v ktorých budú ľudia šťastnejší.
Výrazne tým budeme bojovať proti syndrómu sedenia a bude to lepšie pre deti aj starších ľudí. Navyše je to lacné. Jediné, čo nám bráni, je naše myslenie a neschopnosť prekonať nejaké staromódne nápady.
🔓👆🏻
Viete, čo myslím. Podpíšete a vaše deti sa budú zúčastňovať na akciách, s ktorými nemusíte súhlasiť. Kedysi sme podpisovali ku každej akcii súhlas a teraz si to chcú uľahčiť a šup rovno na celý rok pre všetky akcie a my ako rodičia ešte netušíme o aké akcie pôjde.
Mám už teraz svojím podpisom potvrdiť, že som bola informovaná o organizovaní školských akcií a poučená o dôsledkoch môjho súhlasu ??♀️??♀️??♀️
Mne to príde divné.
v prípade, že sa dieťa zúčastní nejakej školskej akcie (šport, divadelné alebo iné kultúrne predstavenie...), zverejnenie výsledkov a prác detí atď. Tu sa nejednalo o to, či sa môže dieťa akcie zúčastniť, ale či môžu byť zverejnené osobné údaje a záznamy z nej.
taky malý bianco šek
Aj žijem, aj spím, len agentom nie som. Veľa zdravíčka a kilometrov všetkým dobrým (aj nedobrým) dušiam na fóre.