mozno si niekto povie, ze dalsia zbytocna tema, ale vcelku by ma zaujimalo, ake knihy citate, ci vobec citate nieco (okrem Velo a podobnych casopisov) a co ste citali naposledy ... ja som velkym fanusikom fantasy a scify, ale obcas si precitam aj nejaku kriminalku ... naposledy som cital Dana Browna (vsetky 4 knihy, co vysli) a len pred nedavnom som docital trilogiu od mladeho nemeckeho fantasy autora Markusa Heitza : Trpaslici, Valka trpasliku a Pomsta Trpasliku.
Wow, toto bolo nečakane úžasné. Nikdy som necítil smútok z toho, že kniha skončila.
Instantné zaradenie do mojich naj. Možno aj úplný top .
Hej, čítal som o tom i keď si veľmi filmovu adaptáciu neviem predstaviť
Radšej ako film by som mal ale v tejto chvili nejakú formu pokračovania aj keď je kniha dejovo ukončená.
Prečo?
vynikajúca kniha, autor bol vysokopostavena osoba vo vyrobe biologickych zbrani v ZSSR a RF, emigroval do USA
antrax,ebola, nestovice, osypky, iné latky
v prípade zaujmu mozem pozicat (knihu, nie tie svinstva)
Co jsem to proboha udělal?
uz na prvych 60 stran zaujimave, citave, pod pokrievku fungovania novinara, aj osobné
Spev sirén
Po prečítaní tejto knihy nemám dobrý pocit z ďalšieho vývoja bojov na Ukrajine.
Hans Rosling - Moc faktov
https://donio.sk/kniha-zabudnute-zlo
Kniha „Zabudnuté zlo“ spomína temné stránky našej histórie. Na konkrétnych prípadoch uvádza, čoho všetkého boli schopní Slováci, dlhodobo vystavení huckaniu k nenávisti zo strany politikov. Vážnejšie je ale to, že kniha sa zamýšľa nad príčinami, že ľudia podľahli nenávisti a zlu. Kladie si otázky, prečo sa človek dokáže správať horšie ako zviera, aké sú vnútorné hodnoty takýchto ľudí, ako ľahko človek dokáže prevrátiť svoje hodnotové nastavenie, a ako aj uprostred tých najstrašnejších zverstiev dokážu si niektorí ľudia zachovať slušnosť a činiť dobro.
Kniha dáva do porovnania agresívne a nenávistné správanie sa politikov a ich voličov v dobe Tisa, a porovnáva ho s agresívnym a nenávistným správaním sa politikov a ich voličov v dobe Fica. A hľadá odpovede na otázky, prečo Slováci boli ochotní voliť autoritársky režim pred 80 rokmi, a prečo táto vlastnosť im pretrvala až do dnešnej doby.
Kniha „Zabudnuté zlo“ nie je príjemné čítanie. Nie je príjemné kvôli tragédiám, ktoré sa udiali, ale nie je príjemné ani kvôli neveselej prítomnosti a hrozbe tragédie v blízkej budúcnosti.