Caute,
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
fixska Dal som ti palec za DVO, jazdím DVO Sapphire D1 má už za 4 r jazdenia 20000 km a som s ňou veľmi spokojný. Postupne som zisťoval, že ako sa sňou dá vyhrať a tento rok, som dosť zmenil nastavenia, hlavne branomelis mi s tým dosť pomohol a teraz pár týždňov nazad ešte jeden kamarát, poradil nejaké zmeny. Musím povedať len jedno, treba skúšať, klikať točiť, špekulovať, dať skúsiť ak je lepší jazdec, +- tvoja váha nech skúsi a nechať si poradit a zrazu mám tento rok novú vidlu. Spokojný som bol veľmi doteraz a teraz som z nej úplne nadšený. A hlavne mám šťastie na dobrých ľudí okolo seba, poradia aj servis urobia, ??????Nič viac netreba, len aby bolo zas leto a šlo sa na Dolomity alebo Alpy ????
Našťastie mám aj ja šťastie na tých dobrých ľudí, ktorí mi vždy poradia. Vidlicu som zatiaľ nechala vo "factory" nastavení, presne ako ju Ľuboš poslal, všetko som si zapísala do denníčka v ktorom mám hmotnosti, tlaky, hodnoty, dátum výmeny vecí atď (už musím prejsť na nejakú appku), len odskok som si dala v lese po pár kilometroch o dva kliky menej. Tiež sa teším na leto, keď ju poriadne vyskúšam lebo teraz bola kosa a skôr to vyzeralo ako test bundy než vidlice V zime si to podrobnejšie naštudujem, lebo pre mňa je DVO vlastne novinka, nikdy som sa o túto značku nezaujímala (teraz sa idem hanbiť do kúta za nasledujúce slová - lebo sú tie vidlice zelené), ale teším sa na to, aké majú tie vidlice možnosti a čo všetko sa na nich dá nastaviť a pomeniť. Nebudem meniť, len to chcem pochopiť.
Scarinko - informuj sa presne na daný model a ročník, ktorý chceš upraviť, lebo možno sa pri niektorých nedá robiť nič navyše okrem bežného nastavenia, neviem.
Podstata je, že Ľubo má okrem iného aj telemetriu k dispozícii. Teda aspoň mal. A dalo by sa s ním dohodnúť aj osobné testovanie a nastavenie tlmiacej časti či už vidly alebo tlmiča priamo na danom bicykli a spôsobe jazdy konkrétneho človeka. Väčšinou sa dajú individuálne prestaviť high speed a low speed kompresie. Okrem toho má aj nejakú testovaciu zostavu, kde sa podľa rámu dá simulovať správanie tlmiča vrátane simulovania koncových dorazov pri veľkých silách. Mne to na mojom ráme nešlo zmeniť okrem továrenskeho nastavenia MM, takže mi to dal naspäť, lebo mi hovoril, že na zle poslanom skoku by ma to vyslalo až do stratosféry.
Akože nedá? Ak máš IG, tak sa dá na oba profily poslať správa, nie je to zablokované, teda neviem ako to funguje, či musíš profil (je jedno ktorý, myslím všeobecne) sledovať, ale ide mi to. Ak ti nezobrazí FB stránku len z linku, tak viď údaje v screenshote:
Akože nedá? Ak máš IG, tak sa dá na oba profily poslať správa, nie je to zablokované, teda neviem ako to funguje, či musíš profil (je jedno ktorý, myslím všeobecne) sledovať, ale ide mi to. Ak ti nezobrazí FB stránku len z linku, tak viď údaje v screenshote:
ale uz som to na googli tiez dohladal ale aj tak diky
Minulý rok som si povedal, že 50 hodinový servis na vidlici a tlmiči budem robiť každých 200 hodín (Rockshox). Tak dnes som sa na to vrhol a po rozobratí stále plno oleja a všetko čisté... rozmýšľam, že aj tých 200h posuniem na väčší interval . Chcem sa preto opýtať, robíte niekto malý servis tiež po takej dlhej dobe? Na veľký sa chystám, až keď bude náznak poškodenia tesnení.
Svoju vidlicu mám celkom rad a tak malý servis robím zo 4-5x ročne... Ale absolútne netuším po koľkých hodinách, skôr to beriem podľa nájazdu a podmienok v akých jazdím...
Mám rovnakú skúsenosť, RS Pike otvorená cca po 450 hodinách (podľa Garminu) a všetko OK, čisté, funkčné, len výmena oleja prebehla, ale aj ten bol v relatívne v pohode 💪
Ak si nedávala blatove galeje tak v pohode.
450h cjstej jazdy či celých výletov...
Veľký rozdiel v čase....
Ja dávam side nový olej na mazanie ,tak po pol sezóne....čo je tak 75-100h jazdy.olej čistý ale po servise ide vždy hladšie
Tesnenia som ešte nemenil všetky držia
Vďaka za odpovede. Ja nejaký rozdiel v citlivosti pred servisom a po servise nevidím (pred každou jazdou nakloním bike dohora, aby olej natiekol ku krúžkom a to mi vždy zlepší citlivosť na nejakú dobu). Inak ja sa blatu vyhýbam (teda zažil aj 2 blatovejšie maratóny ? ale inak nie) a pravidelne čistím Brunoxom. Asi to vidím na extra predĺženie intervalu (počítam čistý čas jazdy).
Tiez by som rad vedel aka je ta "normalna" vidla. Isto nieco 2 kilove aspon 150+ mm ?
No taka, kde to funguje a nie je pruzenie/tlmenie okresane na kost, kvoli vahe, ale inak RS , tam bol vzdy boj s tokenmi, ci to ma 1kg, alebo 2kg Inak zdvih ani nie, ale vahu pridaj (2 pruziny v oleji + progresivita vzduchom)
Skus pozriet, ci niekto nerobi na SIDa ten system, ako ma Manitou IRT (na niektore ine sa robi). Je to fukacia vlozka , ktora sa sroubuje zhora, upravuje progresivitu od stredu. Vdaka tomu sa Manitou vidla da pouzivat Cize mozes ubrat tlak v hlavnej komore, aby bola citliva na zaciatku.
.....ja akurát 1x za sezonu vyčistím priestor medzi britmi gufera takýmto nástrojom...https://www.motostrbek.sk/produkt/cistic-gufier-a-prachoviek/
a natlačím do neho silikonovu vazelinu....a ináč pred jazdou vždy bajk preklopím tak ako píše marvel 98.....olej v nohách tam mám aj 2 sezony.
Na mazanie klzákov použivam 100%tný silikonový olej a to pred každou jazdou
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Scarinko - informuj sa presne na daný model a ročník, ktorý chceš upraviť, lebo možno sa pri niektorých nedá robiť nič navyše okrem bežného nastavenia, neviem.
Lahko, kupis normalnu vidlicu a tuto hodis do Dunaja
Ľuboš Staňo, jazdí enduro za MTBiker
https://www.instagram.com/stanos_bikes/
https://www.instagram.com/lubos_stano15/
alebo
https://www.facebook.com/p/Stanos-Bikes-100048999378988/?locale=lv_LV
https://www.instagram.com/stanos_bikes/
https://www.instagram.com/lubos_stano15/
alebo
https://www.facebook.com/p/Stanos-Bikes-100048999378988/?locale=lv_LV
Diky fb nemam a na instaci sa mu napsiat neda
ale uz som to na googli tiez dohladal ale aj tak diky
450h cjstej jazdy či celých výletov...
Veľký rozdiel v čase....
Ja dávam side nový olej na mazanie ,tak po pol sezóne....čo je tak 75-100h jazdy.olej čistý ale po servise ide vždy hladšie
Tesnenia som ešte nemenil všetky držia
keď tak správa, ďakujem
No taka, kde to funguje a nie je pruzenie/tlmenie okresane na kost, kvoli vahe, ale inak RS , tam bol vzdy boj s tokenmi, ci to ma 1kg, alebo 2kg
Skus pozriet, ci niekto nerobi na SIDa ten system, ako ma Manitou IRT (na niektore ine sa robi). Je to fukacia vlozka , ktora sa sroubuje zhora, upravuje progresivitu od stredu. Vdaka tomu sa Manitou vidla da pouzivat
a natlačím do neho silikonovu vazelinu....a ináč pred jazdou vždy bajk preklopím tak ako píše marvel 98.....olej v nohách tam mám aj 2 sezony.
Na mazanie klzákov použivam 100%tný silikonový olej a to pred každou jazdou