kolko by podla vas zhruba stalo znovu spojazdnit cestny favorit (pouzitelny je uz vlastne len ram a mozno vidla). nepotrebujem nic extra, len na rekreacne jazdenie, takze aby to prehadzovalo, brzdilo, kotulalo sa a plnilo vsetky ostatne funkcie, na ktore je dotycny komponent urceny. co myslite ze by som tam mal dat? vopred dakujem za vsetky odpovede, ktore mi aspon trocha pomozu.
PS: nepiste mi prosim veci typu: radsej posetri a kup si normalny cestak a pod.
Ak je to starsi favorit a je robeny na 27x1 1/4 kolesa, tak to neries uz vobec a fakt si radsej kup novy.
Chalani v Podunajských mi medzi rečou spomínali, že aj na vyššiespomenuté šunky sa dajú komponenty zohnať, tak skús zamailovať do Športservisu...
Najlepšie by hádam bolo otvoriť si niejaký netový shop a spočítať si ceny výrobkov,ktoré budeš potrebovať.
Predpokladám,že sa dostaneš na sumu 5-7 tis.Ale máš v podstate nový Favorit
Takže .... je to na Tebe
Za dva týždne urputného boja s prehrdzavenými komponentami a vydretými ložiskami sa mi to podarilo. Srandu som si užil pri nastavovaní starých nožnicových Cantilever bŕzd, nastavovaní Favoriťáckej prehadzovačky, ale najmä pri centrovaní a vypletaní kolies. Po zistení , že ráfik je na jednom kolese zlomený a v druhom je zničený náboj so sa rozhodol ,že prepletiem obe kolesá. Vtip bol v tom, že som nerátal s tým, že kolesá majú rozličný priemer (Favoriťácky mal klasicky 28 palcov a Eska bohužial o trištvrte palca menej) po vypletení a vycentrovaní mi trčali špice cez niple asi o centimeter a pol ,no vyštikávacie kombinačky som však nemal,avšak stačilo pár krát šmyknúť flexkou a bolo po probléme.
Pri práci som spotreboval neskutočné množstvo podložiek, skrutiek a matíc, ktoré sa javia pri dnešných typizovaných komponentoch ako z iného sveta.
Po vyhlásení, že podobnú hlúposť sa už nepodujmem, som inkasoval za viac-menej úspešnú operáciu neuveriteľných
Keď som sa tam po čase znovu objavil bolo mi povedané, že na tom bicykli sa odvtedy nenajazdil ani kilometer a čiže celá tá lopota bola ajtak nanič.
Ak sa chceš pustiť do niečoho podobného, môžem ti lacno predať galuskové kolesá aj s galuskami. (ss?)
To má z Favorita iba predstavec.......+ z tej doby univerzálne kľuky,pedále a krídlové matice.
http://bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-5898.html
jak by si mal zaujem napis na icq
Odkiaľ si zíslal nálepky,lebo pokiaľ viem,tak z fabriky v Rokycanoch nezostal kameň na kameni - tunel jak vyšitý