Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
Minicaby pre jedneho su len v novych supravach a tie su zatial len na niektorych trasach. Pokial idete viaceri, tak na tom nezalezi, lebo si rezervujete cele kupe.
Ale meskanie ako na Slovensku - 3 hodky pre policajny zasah v Linzy. Cely vlak po vagonoch von. Aj na kazdej dalsej stanici pri vlaku kopec policajtov. Ale nechcu prezradit co hladaju. Doklady nekontrolovali a bombu popreli. Zeby russi?
v nejakych rakuskych rozhlasovych spravach som dnes vecer uchytkom a nahodou pocul vyhodnotenie europskych zeleznic, rebricek (asi za minuly rok?), Talianske, Švajčiarske, Cesky Regiojet, Rakuske
Ja poradím inú stránku, INFORMAČNÉ TABUĽE priamo ktoré sa zobrazujú na ľubovoľnej stanici.
Mne to pomohlo, napr. idem na vlak, všetky aplikácie ukazujú že vlak pôjde za pár minút, môžem si aj lístok kúpiť v rôznych aplikáciach, ale prídem na stanicu a vlak ODRIEKNUTÝ.
Nikto o tom nevie dopredu, žiadna applikácia, mapa, ale na tejto stránke som k tomu našiel informácie.
Vždy si kuknem do mobilu, aha vlak ide, bude mať aktuálne meškanie, je zrušený.
A hlavne ak idem na bicykli tu mi ukazuje aj náhradnú BUS dopravu (napr. oprava mosta), bicykel mi do takéhoto BUS nezoberú, kočíky majú prednosť. Takže môžem nasadnúť na bicykel a dúfať že na ňom stihnem prejsť popri trati po ceste do ďalšej stanice na prípojný vlak.
"Počíta sa s výstavbou nového železničného tunela Paludza a malo by sa postaviť aj 12 nových železničných mostov, šesť podchodov pre peších a 14 nových cestných mostov. Ide o mimoriadne náročný projekt, ktorým sa zmení doprava nielen v Liptovskom Mikuláši, ale aj v jeho okolí,“ uviedlo mesto.
Ďalej informovalo, že dôjde k zrušeniu staníc Okoličné a Podtureň a vybuduje sa nová zastávka v Závažnej Porube a v Liptovskom Jáne. Súčasná budova hlavnej stanice v Liptovskom Mikuláši sa úplne zruší, nová vyrastie v južnej časti mesta."
tak snad zaroven prelozia aj autobusovu a nenechaju ju na druhej strane mesta
Ako Lipták neviem, čo si mám o tomto myslieť, v rámci polohy aktuálnej stanice si myslím, že jej poloha je pre obyvateľov super, nie je odtiaľ ďaleko do centra... Je ale asi pravda, že viesť "zrýchlenú" (úvodzovky preto, lebo celá táto rekonštrukcia a zdvihnutie na 160km/h je podľa môjho osobného názoru na smiech) trať sa po aktuálnej trase asi nebude dať...
No som zvedavy aj ja lebo mne to vysvetlovali ze listok na IC ktore nezacina u nas neviem online kupit preto ze nemaju data o obsadenosti resp ich nevedia dat do tej apky lebo v systeme na stanici tie udaje maju aj ked teda tiez obcas mizerne. Uz mi raz v kutoch tvrdila teta ze nemozem s bikom do vlaku lebo je plny ale nakoniec som sa tam dostal a vobec plny nebol a miesta na biky bolo dost.
a pritom by stacila jedna otazka na chatgpt a doda Ti informacie v sekunde, ktore si vlakove spolocnosti vzajomne nevedia cez internety zabezpecit v 21 storoci
To vyriesili celkom elegantne ... zrusili ICcka .
Sice som ho vyuzil len 1x do roka ale odvoz po BA-Jasna z LM do Viedne v poloprazdnom vlaku bol luxus .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale meskanie ako na Slovensku - 3 hodky pre policajny zasah v Linzy. Cely vlak po vagonoch von. Aj na kazdej dalsej stanici pri vlaku kopec policajtov. Ale nechcu prezradit co hladaju. Doklady nekontrolovali a bombu popreli. Zeby russi?
Edit: Bolo toho viacej - aj dvojca z Insbrucku malo problem https://www.chiemgau24.de/bayern/landkreis-rosenheim/rosenheim-grosser-polizeieinsatz-am-bahnhof-absperrung-in-klepperstrasse-und-suedtiroler-platz-93432874.html
Su to zdvojene supravy z Wien/Insbruck do Hamburg/Amsterdam a pomiesaju sa v Nurembergu.
"V sucasnosti sú vo viacerych krajinach Europy kontroly prave na tuto formu pašovania drog."
A rakuske boli prve v nocnych vlakoch
edit: asi toto, https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/trenitalia-tops-list-of-europes-rail-operators-study/a-70997912
Predpokladám, že lístok sa ani nebude dať v aplikácii zakúpiť na spoj ktorý mal mať odchod pred nejakým časom.
Možno v pokladni.
(appku nepouzivam, no uz som ju videl ... parafraza na viete co;))
Mne to pomohlo, napr. idem na vlak, všetky aplikácie ukazujú že vlak pôjde za pár minút, môžem si aj lístok kúpiť v rôznych aplikáciach, ale prídem na stanicu a vlak ODRIEKNUTÝ.
Nikto o tom nevie dopredu, žiadna applikácia, mapa, ale na tejto stránke som k tomu našiel informácie.
Vždy si kuknem do mobilu, aha vlak ide, bude mať aktuálne meškanie, je zrušený.
A hlavne ak idem na bicykli tu mi ukazuje aj náhradnú BUS dopravu (napr. oprava mosta), bicykel mi do takéhoto BUS nezoberú, kočíky majú prednosť. Takže môžem nasadnúť na bicykel a dúfať že na ňom stihnem prejsť popri trati po ceste do ďalšej stanice na prípojný vlak.
https://aplikacie.zsr.sk/TabuleZsr/
Napr, teraz v BA hlavná stanica je tam celkom dosť zaujímavých informácií.
"Počíta sa s výstavbou nového železničného tunela Paludza a malo by sa postaviť aj 12 nových železničných mostov, šesť podchodov pre peších a 14 nových cestných mostov. Ide o mimoriadne náročný projekt, ktorým sa zmení doprava nielen v Liptovskom Mikuláši, ale aj v jeho okolí,“ uviedlo mesto.
Ďalej informovalo, že dôjde k zrušeniu staníc Okoličné a Podtureň a vybuduje sa nová zastávka v Závažnej Porube a v Liptovskom Jáne. Súčasná budova hlavnej stanice v Liptovskom Mikuláši sa úplne zruší, nová vyrastie v južnej časti mesta."
tak snad zaroven prelozia aj autobusovu a nenechaju ju na druhej strane mesta
https://zive.aktuality.sk/clanok/9bAwLah/listok-na-vlak-bez-priplatku-ako-ho-kupit-online-a-neplatit-viac-na-pokladni/
Sice som ho vyuzil len 1x do roka ale odvoz po BA-Jasna z LM do Viedne v poloprazdnom vlaku bol luxus