Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
🚧Uzatvorená cesta na Majdáne: Olšovský mlyn - Parina 🌲
🚧Lesy SR, š.p., OZ Karpaty, LS Majdán oznamujú, že z dôvodu stavebných prác na lesnej ceste Majdán – Parina bude úsek cesty od Ošovského mlyna po odbočku na Močiar uzavretý v dobe od 3.2.2025 do 1.5.2025.
🚧Bude prebiehať kompletná rekonštrukcia, ktorá si bude vyžadovať uzáveru cesty z dôvodu bezpečnosti návštevníkov lesa. Žiadame verejnosť o trpezlivosť a rešpektovanie uzávery uvedenej cesty.
🚧Označenie začiatku a konca úseku rekonštrukcie bude vyznačené v teréne dodávateľom stavebných prác.
🚧Zrekonštruovaná cesta bude slúžiť nielen Lesom SR, š. p., ale aj širokej verejnosti, ktorú radi privítame.
vcera fajne na Cerovke, vela popadanej haluziny ale povrch uz bol prijemny s minimom mlak. Dva padnute stromy, jeden ako ju krizuje strma zlta turisticka, jeden pri MS ale ten sa da prejst. TBKcka dobry prvch, zdalo sa mi 3ka lepsie ako 2ka, mozno aj preto ze som sa nej neprijemne vysekal ale drzat to drzalo aj na xckach. Koziarka podla mna tiez pekne slapatelna a aj na zjazd by to malo byt uz v pohode.
Teraz su este podmienky dost zradne na trailoch,niekde to je pekne jazditelne,ale o 50metrov je to este podmocne a smyklavo,teraz jazdim tak na 30-50% Na zimu by som odporucil nahodit aj trocha drsnejsie plaste na trailovacku
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Ixnay
uz si stary. Zachvilu prestanes jazdit TBK, Slalomku a pod traily. Uz to nebude pre teba.
Odlozis biobike a budes spominat.
Alebo si kupis E-bike =)
Pockas az postavia asfaltku na Kralovu Holu a pod dohladom starostlivych biobikerov, co sice sami jazdia nezodpovedne za kazdeho pocasia, ale maju tu dojemnu starost o e-bikerov na KH, si pojdes pojazdit =)
---
Teraz vazne.
Davajte pozor, zbytocne neriskujte. Hlavne na tych zjazdovych trailoch.
Ano, je to super pocit ked to date ale na kazdej trase staci mala nepozornost, vymleta blatista cesta, mokry koren, kamen a ...
Hlavne teraz ked je take premenlive pocasie a je to rozbite.
Laka to ale riskovat, ze sa tam dokalicim mi nestoji za to. Radsej si urobim pesiu turu.
Tie fotky co tu postujete su super ako v mrazikovi ale da sa to aj na pesej ture.
Tiez som parkrat spadol na biobiku, aj mi zosivali laket, paradoxne pri ceste do fitka, ale o to viac si davam pozor a neriskujem.
Ked jazdim napr. na obojsmernych trailoch pred zakrutou spomalujem, lebo nikdy neviem kto vyleti oproti, naspeedovany, bezohladny biker, kt si mysli, ze je tam sam.
Teraz su este podmienky dost zradne na trailoch,niekde to je pekne jazditelne,ale o 50metrov je to este podmocne a smyklavo,teraz jazdim tak na 30-50% Na zimu by som odporucil nahodit aj trocha drsnejsie plaste na trailovacku
Ja by som to rad zvalil na plaste (jazdim aj kolesa s Assegai/Highrolller) ale bola to len velmi hlupa chyba jazdca. Samozrejme ze nechodim naplno na svetle a na XCkach. Mal som karbonove kolieska, a na tomto biku SQ3 mam (asi koli geo) viac vahu na zadnom, na TBK3 som na nejakom mieste tukol rafik, tak som mal v hlave ze chcem to zadne koleso usetrit od nechceneho tvrdeho narazu. No a na tom TBK2 ako je ten maly odraz a dopad do korenov a sutrov a potom nasleduje velmi kratky kopcek hore, som si v poslednom momente povedal ze nepojdem stredom aby ma to nekoplo daleko, ale ze tuto zprava to tak obidem a prerolujem to v rychlosti ( aby ma stale vynieslo hore kopcom) . Co aj teraz podla videi je mega stupidne rozhodnutie https://youtu.be/dVHq6Aa1jis?si=zyuF1O6HK82fD8Y6&t=113, neviem za prve ze kde tam vpravo som sa chcel zmestit, ked je tam strom a za druhe by to smerovalo mimo trail, pritom zlava uplne krasna obchadzka alebo len pouzit brzdy. Kazdopadne uz po odraze som citil ze som nakrivo (mozno aj ten strom som chytil ale na rajdoch som nenasiel stopu), dopad nakrivo alebo na opdklopeny trail a koplo ma to doboku a lavou stranou tela som to na sutroch dobrzdil. Podla stravy rychlost pred padom asi 21kmh. Zviechal som sa viac ako 15 minut, bolo mi vseliako ale samozrejme ze v prvych sekundach som uplne instinktivne a s prehladom vypol Incident dectected varovanie len nech pre boha neodosle garmin spravu drahej ze som sa vykydal.
Okrem narazenych rebrier ktore bolia ked si liham alebo vstavam mi vlastne nic nieje, narazene mam sice vsetko na lavej strane laket, koleno, stehno, bok rameno spominane rebra a palec na pravej ruke ale klop klop ziadna strata mobility. Ked si sprosty, musis mat proste stastie.
Ja by som to rad zvalil na plaste (jazdim aj kolesa s Assegai/Highrolller) ale bola to len velmi hlupa chyba jazdca. Samozrejme ze nechodim naplno na svetle a na XCkach. Mal som karbonove kolieska, a na tomto biku SQ3 mam (asi koli geo) viac vahu na zadnom, na TBK3 som na nejakom mieste tukol rafik, tak som mal v hlave ze chcem to zadne koleso usetrit od nechceneho tvrdeho narazu. No a na tom TBK2 ako je ten maly odraz a dopad do korenov a sutrov a potom nasleduje velmi kratky kopcek hore, som si v poslednom momente povedal ze nepojdem stredom aby ma to nekoplo daleko, ale ze tuto zprava to tak obidem a prerolujem to v rychlosti ( aby ma stale vynieslo hore kopcom) . Co aj teraz podla videi je mega stupidne rozhodnutie https://youtu.be/dVHq6Aa1jis?si=zyuF1O6HK82fD8Y6&t=113, neviem za prve ze kde tam vpravo som sa chcel zmestit, ked je tam strom a za druhe by to smerovalo mimo trail, pritom zlava uplne krasna obchadzka alebo len pouzit brzdy. Kazdopadne uz po odraze som citil ze som nakrivo (mozno aj ten strom som chytil ale na rajdoch som nenasiel stopu), dopad nakrivo alebo na opdklopeny trail a koplo ma to doboku a lavou stranou tela som to na sutroch dobrzdil. Podla stravy rychlost pred padom asi 21kmh. Zviechal som sa viac ako 15 minut, bolo mi vseliako ale samozrejme ze v prvych sekundach som uplne instinktivne a s prehladom vypol Incident dectected varovanie len nech pre boha neodosle garmin spravu drahej ze som sa vykydal.
Okrem narazenych rebrier ktore bolia ked si liham alebo vstavam mi vlastne nic nieje, narazene mam sice vsetko na lavej strane laket, koleno, stehno, bok rameno spominane rebra a palec na pravej ruke ale klop klop ziadna strata mobility. Ked si sprosty, musis mat proste stastie.
Mna tiez naposledy smyklo,presne tam ,kde to ty obchadzas,tak ja som to skocil medzi sutre a korene a jak bolo mazlave koleso predne a zrejme aj korene,tak ma smyklo a som myslel,ze idem k zemi,ale plast sa zakusol a bolo to ok.Mam tam assegai maxx grip,keby som tam mal nejake xc tak idem tiez k zemi. Ale ako to obchadzas,to ma nenapadlo,lebo sa mi to zda dost riskatne,radsej by som isiel skor na brzdy a presiel to pomalsie. Prajem skore uzdravenie,pokial to je len narazene a oskreniny za tyzden-dva by to malo byt ok.
Inac dnes v lese velmi pekne,ale skor na asfalt,lebo les je presne na rozhrani 0/+1 stupna a traily sa rozmrazuju a je to vodove
Ixnay kto nejazdí, ten nepadá. ja som mal podobný incident pred 4 rokmi na konci Slalomky na tých rockgardenoch, už tesne ako sa vychádza v Knížkovej doline. Tiež narazané rebrá, roz(je)...bité koleno, keďže samozrejme som nemal chrániče , P.lakeť skrvavený, natrhnutý rotátor na pravom ramene, ten mám doteraz, ale viem s tým fungovať... dva mesiace PN. odvtedy som ten úsek medzi asfaltkami neišiel...
akoze fakt obdivujem tych co idu take traily ako napr Banik som vcera siel domov a ze kuknem tu, tadeto som nesiel este. Zacalo to slusnym stupacikom, chvilu som si vravel ze ci nejdem naopak ten trail no a prd. v urcitom bode som si zas nadaval naco som tade siel, samy suter a trciaca skala. A potom tam nejake dropy 2m niekam do neznama. Takze fajn. Aj peso sa mi to smykalo dole tym svahom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/forum/post2090975.html#p2090975
🚧Lesy SR, š.p., OZ Karpaty, LS Majdán oznamujú, že z dôvodu stavebných prác na lesnej ceste Majdán – Parina bude úsek cesty od Ošovského mlyna po odbočku na Močiar uzavretý v dobe od 3.2.2025 do 1.5.2025.
🚧Bude prebiehať kompletná rekonštrukcia, ktorá si bude vyžadovať uzáveru cesty z dôvodu bezpečnosti návštevníkov lesa. Žiadame verejnosť o trpezlivosť a rešpektovanie uzávery uvedenej cesty.
🚧Označenie začiatku a konca úseku rekonštrukcie bude vyznačené v teréne dodávateľom stavebných prác.
🚧Zrekonštruovaná cesta bude slúžiť nielen Lesom SR, š. p., ale aj širokej verejnosti, ktorú radi privítame.
uz si stary. Zachvilu prestanes jazdit TBK, Slalomku a pod traily. Uz to nebude pre teba.
Odlozis biobike a budes spominat.
Alebo si kupis E-bike =)
Pockas az postavia asfaltku na Kralovu Holu a pod dohladom starostlivych biobikerov, co sice sami jazdia nezodpovedne za kazdeho pocasia, ale maju tu dojemnu starost o e-bikerov na KH, si pojdes pojazdit =)
---
Teraz vazne.
Davajte pozor, zbytocne neriskujte. Hlavne na tych zjazdovych trailoch.
Ano, je to super pocit ked to date ale na kazdej trase staci mala nepozornost, vymleta blatista cesta, mokry koren, kamen a ...
Hlavne teraz ked je take premenlive pocasie a je to rozbite.
Laka to ale riskovat, ze sa tam dokalicim mi nestoji za to. Radsej si urobim pesiu turu.
Tie fotky co tu postujete su super ako v mrazikovi ale da sa to aj na pesej ture.
Tiez som parkrat spadol na biobiku, aj mi zosivali laket, paradoxne pri ceste do fitka, ale o to viac si davam pozor a neriskujem.
Ked jazdim napr. na obojsmernych trailoch pred zakrutou spomalujem, lebo nikdy neviem kto vyleti oproti, naspeedovany, bezohladny biker, kt si mysli, ze je tam sam.
Ixnay -jj ten most davaju prec, tiez som tade vcera siel. On bol deravy jak emental, obcas som si ho dal a kluckoval medzi dierami
Ja by som to rad zvalil na plaste (jazdim aj kolesa s Assegai/Highrolller) ale bola to len velmi hlupa chyba jazdca. Samozrejme ze nechodim naplno na svetle a na XCkach. Mal som karbonove kolieska, a na tomto biku SQ3 mam (asi koli geo) viac vahu na zadnom, na TBK3 som na nejakom mieste tukol rafik, tak som mal v hlave ze chcem to zadne koleso usetrit od nechceneho tvrdeho narazu. No a na tom TBK2 ako je ten maly odraz a dopad do korenov a sutrov a potom nasleduje velmi kratky kopcek hore, som si v poslednom momente povedal ze nepojdem stredom aby ma to nekoplo daleko, ale ze tuto zprava to tak obidem a prerolujem to v rychlosti ( aby ma stale vynieslo hore kopcom) . Co aj teraz podla videi je mega stupidne rozhodnutie https://youtu.be/dVHq6Aa1jis?si=zyuF1O6HK82fD8Y6&t=113, neviem za prve ze kde tam vpravo som sa chcel zmestit, ked je tam strom a za druhe by to smerovalo mimo trail, pritom zlava uplne krasna obchadzka alebo len pouzit brzdy. Kazdopadne uz po odraze som citil ze som nakrivo (mozno aj ten strom som chytil ale na rajdoch som nenasiel stopu), dopad nakrivo alebo na opdklopeny trail a koplo ma to doboku a lavou stranou tela som to na sutroch dobrzdil. Podla stravy rychlost pred padom asi 21kmh. Zviechal som sa viac ako 15 minut, bolo mi vseliako ale samozrejme ze v prvych sekundach som uplne instinktivne a s prehladom vypol Incident dectected varovanie
Mna tiez naposledy smyklo,presne tam ,kde to ty obchadzas,tak ja som to skocil medzi sutre a korene a jak bolo mazlave koleso predne a zrejme aj korene,tak ma smyklo a som myslel,ze idem k zemi,ale plast sa zakusol a bolo to ok.Mam tam assegai maxx grip,keby som tam mal nejake xc tak idem tiez k zemi. Ale ako to obchadzas,to ma nenapadlo,lebo sa mi to zda dost riskatne,radsej by som isiel skor na brzdy a presiel to pomalsie. Prajem skore uzdravenie,pokial to je len narazene a oskreniny za tyzden-dva by to malo byt ok.
Inac dnes v lese velmi pekne,ale skor na asfalt,lebo les je presne na rozhrani 0/+1 stupna a traily sa rozmrazuju a je to vodove