Taak, po týždňoch pozerania nového cesťáku som skončil pri Scott Addict 20, ktorý som náhodne vygooglil cez víkend a ešte mi dali aj zľavu
S čím sa muselo moje ego vysporiadať:
- model nemá číslovku 2025, je to minuloročný model
- je osadený sadou 105 Di2 a nie Ultegrou Di2 ako som pôvodne chcel
- nemá karbónové kolesá
Prečo som vybral ako som vybral ?
- CENA..aj keď mi bola členom tohto fóra ponúknutá pekná zľava na 2025 model (začo pekne ďakujem), stále bola cena skoro o 1K vyššia ako pri tomto staršom modeli.
- Di2 SADA..pozrel som nespočet videí/článkov ohľadom 105 vs Ultegra a vyhodnotil som si nakoniec, že okrem váhy tam nejaký extra rozdiel nebude. Ego to musí prežiť dôležitý je upgrade z 2x10 na 2x12
- KOLESÁ..za ušetrené peniaze oproti novému modelu, si časom dokúpim aj nové kolesá. Doteraz som mal stock ťažítka na Soot-e a poviem pravdu, že by bolo niečo zle som nepociťoval
- FARBA..za mňa úplne super, veľmi sa mi páči. Z jedného uhla krásna perleťovo zelená, z iného uhla tmavo modrá s prechodom do tmavej.
Neabsolvoval som ešte jazdu (okrem 15min jazdenia po parkovisku) ale verím, že to bude fajn endurance vozenie. Geometria je podobná ako na Kellyse, ktorá mi vyhovovala.
Okrem nových kolies, časť financií (cca 600€) ešte zhltnú "drobnosti", ktoré potrebujem (priateľka si myslí opak) - Garmin Varia (už objednaný), Garmin Edge PC (doteraz som jazdil s Fenix 7 Pro ale nie je to ono), nové cestné pedále, nové sedlo...
Taak, po týždňoch pozerania nového cesťáku som skončil pri Scott Addict 20\
farba vyborna, sedlo by som riesil ako prve, to stock syncros je ako za trest, kolesa pozri nieco s parametrami z tohto desatrocia s vnutornou sirkou aspon 21-23mm a vahou pod 1500g, nebudes mat problem najst nieco s tym rozpoctom
Nemas rad Cinu, ale Elite je uz celkom seriozna znacka, maju spolupracu aj s GCN. Ich Edge model v 50 mm ma 1350g. Mozes kupit s prirazkou a nalepkou UCI z ich ofiko webu pod nazvom Drive, alebo z ich Ali obchodu pod nazvom Edge, lacnejsie. Ale najst sa daju aj ine, uz toho nie je nuzda, aj cez suncycle, napriklad (tipujem, ze tiez ide o obrandovane z dovozu).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit: sadu uz vidim, slepy som bol na mobile.
Ďakujem
aspoň pre mňa áno
S čím sa muselo moje ego vysporiadať:
- model nemá číslovku 2025, je to minuloročný model
- je osadený sadou 105 Di2 a nie Ultegrou Di2 ako som pôvodne chcel
- nemá karbónové kolesá
Prečo som vybral ako som vybral ?
- CENA..aj keď mi bola členom tohto fóra ponúknutá pekná zľava na 2025 model (začo pekne ďakujem), stále bola cena skoro o 1K vyššia ako pri tomto staršom modeli.
- Di2 SADA..pozrel som nespočet videí/článkov ohľadom 105 vs Ultegra a vyhodnotil som si nakoniec, že okrem váhy tam nejaký extra rozdiel nebude. Ego to musí prežiť
- KOLESÁ..za ušetrené peniaze oproti novému modelu, si časom dokúpim aj nové kolesá. Doteraz som mal stock ťažítka na Soot-e a poviem pravdu, že by bolo niečo zle som nepociťoval
- FARBA..za mňa úplne super, veľmi sa mi páči. Z jedného uhla krásna perleťovo zelená, z iného uhla tmavo modrá s prechodom do tmavej.
Neabsolvoval som ešte jazdu (okrem 15min jazdenia po parkovisku) ale verím, že to bude fajn endurance vozenie. Geometria je podobná ako na Kellyse, ktorá mi vyhovovala.
Okrem nových kolies, časť financií (cca 600€) ešte zhltnú "drobnosti", ktoré potrebujem (priateľka si myslí opak) - Garmin Varia (už objednaný), Garmin Edge PC (doteraz som jazdil s Fenix 7 Pro ale nie je to ono), nové cestné pedále, nové sedlo...
Mal som aj model R5, teraz mam S5. Na tvojom biku by sedeli paradne.
Skotík parádny, nech slúži.
https://a.aliexpress.com/_EQ6B5fe váha pri 50mm nejakych 1350g)
farba vyborna, sedlo by som riesil ako prve, to stock syncros je ako za trest, kolesa pozri nieco s parametrami z tohto desatrocia s vnutornou sirkou aspon 21-23mm a vahou pod 1500g, nebudes mat problem najst nieco s tym rozpoctom
Som zvedavy
Inak co sa vnútornej šírky rafu týka, podla mna to ľudia dost zbytočne riešia, hlavne, ked sa vozia v rýchlostiach okolo 25-30 kmh.