Dosť sa o tom hovorí, lebo sa blíži termín jeho uzavretia. Poprosil by som odborníkov ktorí sa v tom vyznajú o radu či v ňom zostať alebo vystúpiť vzhľadom na môj vek (46). Som v ňom už 2. alebo 3. rok. Keby som bol mladší tak v tom mám jasno, ale aj niektoré DSS-ky naznačujú že tento vek už asi nie je vhodný na zotrvanie v II. pilieri.
ked pozeram na vyplatnu pasku tak si prajem aby som mal tu moznost prehodit sa na zivnost, platit len minimalne vypadle a rozdiel co usetrim vrazat do ETF... zatial to bohuzial neviem.
Ja si myslím, že ešte v tomto volebnom období bude 2. pilier úplne zrušený. To sa pred rokmi udialo aj v Maďarsku a Česku.
Takže ja, starobný dôchodca, vám chlapci a dievčatá radím založiť si vlastný pilier a investovať pravidelne priamo cez brokera na burze. Odporúčam kupovať akcie amerických ETF. Napríklad S&P 500, NASDAQ, S&P 500 IT Sector.
oba piliere boli na uplne inej baze ochrany ci polsko,ci madarsko,ci cesko. Voci ceskemu sme chraneny ustavou,ale to,ako odfaklili 2.pilier v PL/HU staci uplatnit aj tu.Ustavnemu sudu v HU sa obmedzili rozhodovacie kompetencie,zakazu mu rozhodovat o otazkach ciel,daniach a rozpocte dokym kym neklesne dlh verejnej spravy pod 50% hdp
alebo sa prikazu spravcovskym dochodcovskym spolocnostiam previest vseky statne dlhopisy do socialnej poistovne a je vybavene,takto s tym vydrbali v PL
ja by som to spravil este rafinovanejsie tak,ze 2.pilier strati uplne svoju funkciu,ze znizim z tych cca 4% na 0% a finito
ja by som to spravil este rafinovanejsie tak,ze 2.pilier strati uplne svoju funkciu,ze znizim z tych cca 4% na 0% a finito
znizenim prispevku ale nevytiahnu tych 15 miliard co si ludia nasporili v druhom pilieri... a keby siahli na tie, tak aj brainwashed fanusikovia "socialnej demokracie" ako double vyjdu do ulic
a presne toto nechapu ludia,stratenim vyhod z toho piliera ludia odidu sami do 1.piliera a vybavene
nevyjde nikto do ulic,nevysli v CZ,nevysli v PL,nevysli v HU,resp. aj ti co vysli,sa nakoniec na to vysrali.
tych 16mld sa da vytiahnut velmi lahucko,nebudme naivny,ze nejaky ustavny sud nas zachrani,nezachrani,lebo sa mu vladou obmedzia kompetencie po vzore madarska, finito
Ja si myslím, že ešte v tomto volebnom období bude 2. pilier úplne zrušený. To sa pred rokmi udialo aj v Maďarsku a Česku.
Takže ja, starobný dôchodca, vám chlapci a dievčatá radím založiť si vlastný pilier a investovať pravidelne priamo cez brokera na burze. Odporúčam kupovať akcie amerických ETF. Napríklad S&P 500, NASDAQ, S&P 500 IT Sector.
ved to tal robime. ale tym ze stovky eur idu statu do pyramidy tak sa nam spori pomalsie ako keby stat povie - neplat starobne ale v buducnosti sa o seba postaraj sam. pri dajme tomu 500Eur mesacne do SP500 mas za 30 rokov nasporene….
a presne toto nechapu ludia,stratenim vyhod z toho piliera ludia odidu sami do 1.piliera a vybavene
nevyjde nikto do ulic,nevysli v CZ,nevysli v PL,nevysli v HU,resp. aj ti co vysli,sa nakoniec na to vysrali.
V CR bolo v druhom pilieri 80 tisic ludi. Na Slovensku su to takmer 2 miliony!
Slovak ma v druhom pilieri v priemere 8500eur. Naozaj si myslis ze Slovak uveri Ficovi a dobrovolne mu tych svojich 8500eur odovzda?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alebo sa prikazu spravcovskym dochodcovskym spolocnostiam previest vseky statne dlhopisy do socialnej poistovne a je vybavene,takto s tym vydrbali v PL
znizenim prispevku ale nevytiahnu tych 15 miliard co si ludia nasporili v druhom pilieri... a keby siahli na tie, tak aj brainwashed fanusikovia "socialnej demokracie" ako double vyjdu do ulic
tych 16mld sa da vytiahnut velmi lahucko,nebudme naivny,ze nejaky ustavny sud nas zachrani,nezachrani,lebo sa mu vladou obmedzia kompetencie po vzore madarska, finito
ved to tal robime. ale tym ze stovky eur idu statu do pyramidy tak sa nam spori pomalsie ako keby stat povie - neplat starobne ale v buducnosti sa o seba postaraj sam. pri dajme tomu 500Eur mesacne do SP500 mas za 30 rokov nasporene….
V CR bolo v druhom pilieri 80 tisic ludi. Na Slovensku su to takmer 2 miliony!
Slovak ma v druhom pilieri v priemere 8500eur. Naozaj si myslis ze Slovak uveri Ficovi a dobrovolne mu tych svojich 8500eur odovzda?
len co s tym, masivne protesty su kazdy druhy tyzden a so sberbou to nepohlo zatial…
https://www.visualcapitalist.com/mapped-how-europes-population-will-change-by-2100/
V nejakom indexovom fonde II. piliera?