Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Dnes len na pešo bez biku na Devínskej Kobyle. Krásne zasnežené. Miestami aj 5 cm. Rástli už aj snežienky. Asfaltka z Dúbravskej Hlavice je takmer celá zasnežená až na pár miest.
To je tak ked skusam podpolancove cesticky (1. foto).. sice je to bola horsia cesta ale za to o dost nepohodlnejsia...ale nie, bolo to fajn spestrenie len na luke som sa troska stratil tak som to supol cez kriaky na najblizsiu cesticku na mape (a dobra robota s tym stromom, ten tam bol uz riadne dlho). Pozrel som aj raciansky stonehenge(diky za tip Ironhide), som fakt zvedavy ci to robili rucne, ak hej tak kolko ludi na to bolo treba ? Pojazdil som vsetky TBKcka, 2ku tam kde som sa naposledy vyvalal, som normalne skocil ako chlap a aj cez skalku som si to supol,sice noha 2x dole, ale tak siel som to len druhy raz. Povrch celkom fajn, mix udusaneho snehu a nizsie aj blatka. Ak to niekoho zaujima tak video zaznam na YT.
som fakt zvedavy ci to robili rucne, ak hej tak kolko ludi na to bolo treba 😁
odkedy som stretol dvoch typkov na kamenaku, ako stahovali riadne kamenisko na trail s pastorkovym stahovakom (eh, neviem presne ako sa to vola, ale nie je to kladkostroj), tak by som sa necudoval, ani keby to bola praca jedneho , kladkostroj sa da zohnat lacno a nevazi vela, aby sa nedal schovat do vrecka . No, do vrecka nie, ale nejaky taky skladny a lahky by sa hodil kvoli popadanym stromom (ak by niekto mal tip)
ty ides tento rok na 20 tisic? lebo mas uz skoro dvojnasobne co ja, a ja idem klasicky na 10
neee,to som sa len nejak v Januari vyhecoval, chcel som 1250km challenge buchnut a popri tom nastupat viac ako v Juni (32K)..namiesto toho som sa akurat tak buchol na tom TBKcku, tak som to uz posledny den nedoklepol (1200 a 30K). Teraz vo Februari dam max tak polovicu
odkedy som stretol dvoch typkov na kamenaku, ako stahovali riadne kamenisko na trail s pastorkovym stahovakom (eh, neviem presne ako sa to vola, ale nie je to kladkostroj), tak by som sa necudoval, ani keby to bola praca jedneho , kladkostroj sa da zohnat lacno a nevazi vela, aby sa nedal schovat do vrecka . No, do vrecka nie, ale nejaky taky skladny a lahky by sa hodil kvoli popadanym stromom (ak by niekto mal tip)
To je tak ked skusam podpolancove cesticky (1. foto).. sice je to bola horsia cesta ale za to o dost nepohodlnejsia...ale nie, bolo to fajn spestrenie len na luke som sa troska stratil tak som to supol cez kriaky na najblizsiu cesticku na mape (a dobra robota s tym stromom, ten tam bol uz riadne dlho). Pozrel som aj raciansky stonehenge(diky za tip Ironhide), som fakt zvedavy ci to robili rucne, ak hej tak kolko ludi na to bolo treba ? Pojazdil som vsetky TBKcka, 2ku tam kde som sa naposledy vyvalal, som normalne skocil ako chlap a aj cez skalku som si to supol,sice noha 2x dole, ale tak siel som to len druhy raz. Povrch celkom fajn, mix udusaneho snehu a nizsie aj blatka. Ak to niekoho zaujima tak video zaznam na YT.
nejake priemerne stromceky cez 20cm priemer kmena a dlzka 5-10m som z trailov posuval sam s pouzitim nejakeho silnejsieho konara pouziteho ako paky. Pekne zapichnut nasikmo do zeme cez V kde z kmena vyrasta konar a len postupne posuvat pacenim tak aby strom nesiel "proti srsti". Pripadne sa niektore dali i vytocit mimo trail klasickym pacenim ak tam bolo miesto.
inak zas netreba silou mocou zajimave miesta prezentovat, budu tam chciet jazdit cestaci a im sa take nepaci .. ani maly stromcek, 15cm tam neostal, vadil, zjavna tam chodia ludia, co nevedia preliezt cez malu prekazku
ja som vcera mal v plane ist na 3KK ale cervena TZ z BK bola dobre preslapana/vyjazdena tak som to potiahol az na Pezinsku babu. Nesmykalo sa, aj zjazd z Konskych hlav bol OK. Dokonca aj chata korenny vrch bola otvorena napriek tomu ze bol pondelok - mali ubytovanych hosti. Jurske jazero je sice zamrznute a pod snehom ale "rozvoniava" celko slusne
včera som si vzal dovolenku, cez noc -9°C, jasno, lepšie podmienky byť nemohli, má sa začať oteplovať, posledná možnosť túto zimu. Prvýkrát som šiel z Kuchyne na Pioniersky most, odtiaľ ďalej po žltej. Po Pernecké bane paráda, super trasa, mierne stúpanie, potom po Javorina sedlo, bolo treba tlačiť. Jednak strmé aj nečakane hlboký sneh. Odtial po červenej, tam som sa nejak pomýlil, namiesto Štefánikovej cyklomagistrály šiel som normálnou červenou Hrdinov SNP, pridal som si, ale neľutujem, bolo tam parádne. Vrch Jágrová 737. Na Čermák a odtial už pre mňa známe, na Hubálovú a okružná cesta popod Vysoku, to bola najväčšia parada. Skoro na celej trase bola tvrdá 2-3 cm vrstva snehu, fajne sa šlo. Trochu lutujem, že som nešiel niečo dlhšie.
Potom páni vyčistil som ľavú stranu toho zjazdu k sedlu Javorina...viď moja prvá foto, lebo pravá strana už je-bola trošku o hubu, odhádzal som veľké kamene, palice a drevá...vždy som mal z tohto úseku trošku blok-strach, ale ako píšem, treba sa teraz držať vľavo...😎👍
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
odkedy som stretol dvoch typkov na kamenaku, ako stahovali riadne kamenisko na trail s pastorkovym stahovakom (eh, neviem presne ako sa to vola, ale nie je to kladkostroj), tak by som sa necudoval, ani keby to bola praca jedneho
neee,to som sa len nejak v Januari vyhecoval, chcel som 1250km challenge buchnut a popri tom nastupat viac ako v Juni (32K)..namiesto toho som sa akurat tak buchol na tom TBKcku, tak som to uz posledny den nedoklepol (1200 a 30K). Teraz vo Februari dam max tak polovicu
Myslíš niečo takéto? Kvôli spadnutým stromom som to už raz riešil..
https://www.grube.sk/p/lanovy-kladkostroj-mini-bull-tazny-vykon-250-kg/P71-849/
Prípadne naozaj "vreckový"
https://www.hornbach.sk/p/lanovy-kladkostroj-180-kg/8714683/
tiez som uz bol na takom pocudnom mieste, nahodou
nejake priemerne stromceky cez 20cm priemer kmena a dlzka 5-10m som z trailov posuval sam s pouzitim nejakeho silnejsieho konara pouziteho ako paky. Pekne zapichnut nasikmo do zeme cez V kde z kmena vyrasta konar a len postupne posuvat pacenim tak aby strom nesiel "proti srsti". Pripadne sa niektore dali i vytocit mimo trail klasickym pacenim ak tam bolo miesto.
Bratislavske rychleby? 😁
https://www.grube.sk/p/lanovy-kladkostroj-mini-bull-tazny-vykon-250-kg/P71-849/
Prípadne naozaj "vreckový"
https://www.hornbach.sk/p/lanovy-kladkostroj-180-kg/8714683/
nieco take, ten z hornbachu som pozeral,zatial iba na webe, ale 180kg sa mi vidi strasne malo, neviem to vobec posudit v reale
asi skor toto https://www.hornbach.sk/p/rucny-navijak-s-klukou-pattfield-pe-1134-hsw-10-metrov/10403256/
inak zas netreba silou mocou zajimave miesta prezentovat, budu tam chciet jazdit cestaci a im sa take nepaci