Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
ako komu, ja pod 5 stupnov nemusim na ziletke
jednak nemam zimne tretry a navleky nestacia a jednak ta rychlost este pridava pocit chladu.
nestoji to za to. na mtb s tym nemam az taky problem, to sa da aj ked je minus 6
Tých ± 5 °C je aj za mňa taká hranica, od ktorej sa dá už celkom komfortne jazdiť aj bez vyslovene zimnej výbavy. Ja som sa bol dnes po práci pri cca. 4 °C a jasnej oblohe po asi 3 týždňoch povoziť na bajku (na asfalte) a ešte to až taká pohoda nebola. Tie nočné takmer 10 stupňové mrazy sú ešte cítiť a vietor tomu takisto veľmi nepomohol.
Od budúceho týždňa by sa však už malo pomaly otepľovať a bude to na bike príjemnejšie, no dovtedy snáď ešte niečo aj polyžujem
mna skor zaujima kedy padne vsetka ta voda ktora doteraz nepadla.
ja dam takto: marec, april stutedy s vpadmi ladoveho vzduchu. podtatranci si konecne zalyzuju. v maji ked uz vazne budeme chciet teple pocasie, pridu dazde a teploty do +16 aby to potom hned v juny vyskocilo nad +30 so sialenymi burkami a schladi to az dalsie obdobie dazdov koncom septembra. v auguste treba ocakavat padanie listov. tesme sa preto na oktober-november kedy bude aspon chvilku prijatelne. a zaciatkom decembra na trosku snehu ktory sa hned roztopi.
Dufam ze ti to nevyjde 😁
Od marca ocakavam 15+ vietor, april a maj 20-23. V lete peklo, malo dazda, skor burky z tepla, prelom septembra a oktobra monzun.
v to dufam aj ja
a caka ma mozno aj zmena satnika. bundu Alpha 2 som nemal na sebe dva roky. polare su mi tiez viac na obtiaz akoby som ich rad obliekal, a v 5 zimnych shimanach sa mi len zbytocne poti noha. to bolecko ked je len po 0 pripadne lahky mrazik chce trosku iny pristup.
Nepadla? Padla, ale v inej casti zemegule...v Japonsku maju snehove kalamity, v USA ocakavaju po velkych povodniach tiez ochladenie a sneh
Skuste si najst aj zimne sporty, ked sa vam nepaci v zime na biku alebo zimnu turistiku - ja som tuto zimnu sezonu nachodil viac ako kedykolvek inokedy. pred rokom ci dvoma som zaciatkom aprila lyzoval na Strbskom plese, kde bolo cez den -5. Velmi by som ocenil, keby aj tento rok to tak bolo a medzitym by este dobre nasnezilo
Toto za uz riesilo. Ked ta ine sporty nebavia tak ich predsa nebudes robit nasilu. Chodenie je zdlhave, nudne a treba na to vela casu a stale v zime. Na turistiku a lyze potrebujes stale niekam jazdit. Beh nie je pre kazdeho. Ostava ti len indoor.
Ved tury sa daju robit aj v Malych Karpatoch. Zvezies sa busom na Kolibu/Zeleznu/ku krasnanskej horarni/do Devina ci na Dlhace a ides kam chces. Prave v Bratislave je tych moznosti vela a dostupnych. To, ze ja som bol kadekde je druha vec. Ked si das sviznejsiu turu, budes v teplucku ako na biku a pri zostupe ta tak neoslaha vietor. Nikomu nazor neberiem, len je to trochu pokrytecke, ze si predstavujete, ze uz v marci bude 15 stupnov, co vobec nie je standard. Je to uplne mimo. A dufam, ze tieto predstavy sa nesplnia. Zima ma byt zimou az minimalne do polovice marca. Ked chcete teplo, treba ist do inej casti sveta, kde je to v takom obdobi standardom.
BTW, moja kamaratka v Norsku jazdi aj v ovela nizsich teplotach ako mame tu. Treba sa len spravne obliect.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Vidis a toto zase podla mna je mimo. Preco by musela byt zima? Lebo to tak bolo kedysi?
Povedz to niekomu na juhu spanielska ze bude mat vo februari minus 5 ze co ti povie ?
To ze su ludia co lepsie znasaju zimu je pekne ale preco by to museli tak mat vsetci. Cez vikent som v lese videl typka na biku a nemal rukavice a mne ukazoval garmin -4. Znamena to ze ti co ich nosia su babovky?
Pre mna nema zima zmysel, zimne sporty nerobim a zima mi nijak extra nerobi dobre. Ale na to aby som bol pol roka na malorke nemam love ?
Tak aspon mozeme snivat.
A poznas rozdiel v zemepisnej sirke na juhu Spanielska a Slovenska? Zemepis/geografiu si urcite niekedy mal a tam si sa ucil o klimatickych pasmach. Za poslednych 200-300 rokov sa toto zmenilo najma vdaka priemyselnej revolucii.
Isteze, ale tiez uz nemame -25 ako v 87mom kedy zamrzala nafta. Ale hlavne to viem porovnat s minulym rokom v rovnakom case a tento isty datum som mal 12 stupnov a bol na cestaku vonku. 4.marca dokonca 15+ a v kratkom/kratkom v rakusku kilecko.
Ale stale ti nedochadza, ze to bolo mimo normalu ako aj teraz nie je normalne mnozstvo zrazok, ktore padlo a ked ani v najblizsej dobe nebude dost zrazok, tak bude este vacsie sucho a to sa uz moze podpisat aj na ludskych aktivitach
Misor zima do polky marca nikdy nebola, nie v oblasti kde je ba, v polke marca bolo normalne uz okolo 10st,akurat zvycajne plno vody z roztapajuceho sa snehu, mal by si sa prestahovat za polarny kruh,ak ta zima bavi
tu si mozte porovnavat svoje normaly oproti rokom 1991-2020, 1981-2010 a 1961-1990... su tam teploty, zrazky, tlak vzduchu a dokonca aj slnecny svit... hadam k niecomu dojdete https://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=klimat_operativneudaje1
ale tato zima je zvlastna z mojho pohladu, minimum snehu, ale aj relativne chladno tu dole... cize na sneh len v strediskach povacsine a na bic mi je nejak zima, nejak som zlenivel
Včerajšia hranica "bordelu" v cca 1700-1800 mnm...
Ale co je to normal? To co bolo kedysi? Ved to sa neustale meni. Nostalgia ktora niekomu vyhovuje? Ako daleko dozadu?
Normal je dlhodoby priemer. Samozrejme, ze sa meni, ale prave dlhodobym sledovanim sa priemeruje. Pride mi trochu neskutocne toto vysvetlovat dospelemu cloveku. https://www.shmu.sk/sk/?page=1067
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jednak nemam zimne tretry a navleky nestacia a jednak ta rychlost este pridava pocit chladu.
nestoji to za to. na mtb s tym nemam az taky problem, to sa da aj ked je minus 6
Od budúceho týždňa by sa však už malo pomaly otepľovať a bude to na bike príjemnejšie, no dovtedy snáď ešte niečo aj polyžujem
ja dam takto: marec, april stutedy s vpadmi ladoveho vzduchu. podtatranci si konecne zalyzuju. v maji ked uz vazne budeme chciet teple pocasie, pridu dazde a teploty do +16 aby to potom hned v juny vyskocilo nad +30 so sialenymi burkami a schladi to az dalsie obdobie dazdov koncom septembra. v auguste treba ocakavat padanie listov. tesme sa preto na oktober-november kedy bude aspon chvilku prijatelne. a zaciatkom decembra na trosku snehu ktory sa hned roztopi.
Od marca ocakavam 15+ vietor, april a maj 20-23. V lete peklo, malo dazda, skor burky z tepla, prelom septembra a oktobra monzun.
a caka ma mozno aj zmena satnika. bundu Alpha 2 som nemal na sebe dva roky. polare su mi tiez viac na obtiaz akoby som ich rad obliekal, a v 5 zimnych shimanach sa mi len zbytocne poti noha. to bolecko ked je len po 0 pripadne lahky mrazik chce trosku iny pristup.
Skuste si najst aj zimne sporty, ked sa vam nepaci v zime na biku
BTW, moja kamaratka v Norsku jazdi aj v ovela nizsich teplotach ako mame tu. Treba sa len spravne obliect.
Povedz to niekomu na juhu spanielska ze bude mat vo februari minus 5 ze co ti povie ?
To ze su ludia co lepsie znasaju zimu je pekne ale preco by to museli tak mat vsetci. Cez vikent som v lese videl typka na biku a nemal rukavice a mne ukazoval garmin -4. Znamena to ze ti co ich nosia su babovky?
Pre mna nema zima zmysel, zimne sporty nerobim a zima mi nijak extra nerobi dobre. Ale na to aby som bol pol roka na malorke nemam love ?
Tak aspon mozeme snivat.
ale tato zima je zvlastna z mojho pohladu, minimum snehu, ale aj relativne chladno tu dole... cize na sneh len v strediskach povacsine a na bic mi je nejak zima, nejak som zlenivel
Včerajšia hranica "bordelu" v cca 1700-1800 mnm...
Normal je dlhodoby priemer. Samozrejme, ze sa meni, ale prave dlhodobym sledovanim sa priemeruje. Pride mi trochu neskutocne toto vysvetlovat dospelemu cloveku.
https://www.shmu.sk/sk/?page=1067