Myslim si, ze v tej cenovej kategorii by malo byt vsetko tip top a nie aby si este cistil ram.
To mi pripomenulo, ked sme mali pozicany novy Range Rover a na kazdej nerovnosti vrzgalo el. zadne plato, na aute za 260000€...
Divna doba.
Ved ale toto nie je ani vizualna ani funkcna chyba ako to co popisujes. Je to ako keby mas oskrety lak na dverach z vnutornej strany schovany pod tapacirungom.
3 roky a veľmi striedmo jazdeny kevlarovy Nobby Nic. Skladám bike z háku, normálne polohodim polospustim , a len sa ozval rafik cez gumu. Normálne, ako keby to odhnilo tie vlákna. Chlapec sa asi urazil, že hľadám lepšie, len si nie som istý, či znovu chcem Schwalbe ak to robia z nejakého konope. 7 ročný kevlarovy Aggressor je síce blato, ale ešte drží.
Ano viem, zavit nevidim, spic drzi pevne na svojom mieste. Podla vsetkeho sa urvala hlavicka, co myslim moze byt z dovodu, ze spic je moc kratky a je moc utiahnuty/napnuty, co sposobilo tlak na hlavicku a ta sa urvala. Ale su to tovarenske kolesa, ziadna zakazkova stavba, tak mi to prislo divne, no stat sa moze, vadny kus (nipel). Len dodam, ze je to predne koleso, neskacem na tom, ani nejazdim bikeparky (zatial ).
Hlavicka niplu je ta cast schovana v rafiku, viz obrazok na konci https://www.sheldonbrown.com/spoke-length.html#errors , ta sa asi neurvala. Zakazkove a tovarenske kolesa su zostavene rovnako, riziko pre podobne defekty vidim skor pri tovarenskom, resp. strojovom zapletani. To ze nipplu upadla suknicka imho nemoze byt sposobene dlzkou s***** ani jeho napnutim. Pokial netrci zavit da sa to bezpecne jazdit, ale vymena pre sikovneho servisaka nie je problem, da sa to spravit aj bez odstrojenia kolesa od pasky, cez ventikovy otvor [ toto mam len nacitane a este som to nikdy realne nerobil ].
podarilo sa uz niekomu zlomit UDH patku?
vzdy som nosil nahradnu, vzdy to bola len taka placka. no tvar UDH ma irituje, zle sa bali kamkolvek. nasilu ju nosim, no rozmyslam ze ju necham doma.
da sa to, ale robil som to dvakrat… prvy a posledny! Dobru polhodku som hladal nipel, aby som ho dal na miesto. Potom som zacal pouzivat Nextie pasky do rafika a problemi s paskou sa skoncili. Je to aj kusok ekologickejsie, kedze pasku nemusim preliepat.
Hlavicka niplu je ta cast schovana v rafiku, viz obrazok na konci https://www.sheldonbrown.com/spoke-length.html#errors , ta sa asi neurvala. Zakazkove a tovarenske kolesa su zostavene rovnako, riziko pre podobne defekty vidim skor pri tovarenskom, resp. strojovom zapletani. To ze nipplu upadla suknicka imho nemoze byt sposobene dlzkou s***** ani jeho napnutim. Pokial netrci zavit da sa to bezpecne jazdit, ale vymena pre sikovneho servisaka nie je problem, da sa to spravit aj bez odstrojenia kolesa od pasky, cez ventikovy otvor [ toto mam len nacitane a este som to nikdy realne nerobil ].
vzdy som nosil nahradnu, vzdy to bola len taka placka. no tvar UDH ma irituje, zle sa bali kamkolvek. nasilu ju nosim, no rozmyslam ze ju necham doma.
UDH sa ti skôr mierne pootočí po riadnom náraze..na trase to neopravíš, lebo je tam dosť vysoký uťahovací moment. Potom doma, keď to ideš skúsiť povoliť, tak sa mi skutku podarilo zalomiť vnútri. Inak pomerne odolný úchyt.
da sa to, ale robil som to dvakrat… prvy a posledny! Dobru polhodku som hladal nipel, aby som ho dal na miesto. Potom som zacal pouzivat Nextie pasky do rafika a problemi s paskou sa skoncili. Je to aj kusok ekologickejsie, kedze pasku nemusim preliepat.
Ten nipel je odrezany od nejakeho kamena mozno.
Isteze sa to da aj iba dvakrat, ja mam vsak celkom detailnu predstavu ako sa to da urobit bezbolestne a pomerne rychlo, zaklad je nehrkat nipple v dutine ale potiahnut ich na vlakne. A tiez som sa zatial nedostal k realizacii pretoze som objavil opakovatelne pasky 4bliss...
Ahoj my sme v partii mali tuším jednu no už 3x sa stalo že sa "roztrhla" pri montáži do rámu. Je tam 25nm moment, na momentaku 18-20nm a aj tak sa roztrhla.. bavím sa o bežnej sram UDH.. či sa to stáva aj u iných kvalitnejších neviem,
Isteze sa to da aj iba dvakrat, ja mam vsak celkom detailnu predstavu ako sa to da urobit bezbolestne a pomerne rychlo, zaklad je nehrkat nipple v dutine ale potiahnut ich na vlakne. A tiez som sa zatial nedostal k realizacii pretoze som objavil opakovatelne pasky 4bliss...
Ahoj my sme v partii mali tuším jednu no už 3x sa stalo že sa "roztrhla" pri montáži do rámu. Je tam 25nm moment, na momentaku 18-20nm a aj tak sa roztrhla.. bavím sa o bežnej sram UDH.. či sa to stáva aj u iných kvalitnejších neviem,
podobne sa stalo aj mne, utahovaci moment 25Nm a uz pri 15Nm sa pretorhol zavit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To mi pripomenulo, ked sme mali pozicany novy Range Rover a na kazdej nerovnosti vrzgalo el. zadne plato, na aute za 260000€...
Divna doba.
Ved ale toto nie je ani vizualna ani funkcna chyba ako to co popisujes. Je to ako keby mas oskrety lak na dverach z vnutornej strany schovany pod tapacirungom.
Co myslite, mam to riesit, alebo jazdit dalej?
UDH sa ti skôr mierne pootočí po riadnom náraze..na trase to neopravíš, lebo je tam dosť vysoký uťahovací moment. Potom doma, keď to ideš skúsiť povoliť, tak sa mi skutku podarilo zalomiť vnútri. Inak pomerne odolný úchyt.
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/rafiky/pasky-do-rafiku/newmen-tubeless-29-bezdusove-pasky-do-rafika-p126875.html
s tym lankom/vlaknom je to dobry napad.
Newmen Tubeless 29" bezdušové pásky do ráfika
16,39 €
podobne sa stalo aj mne, utahovaci moment 25Nm a uz pri 15Nm sa pretorhol zavit
Čo sa stane ak je koleso v blízkosti výfuku