Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
Mate niekto skusenost s bundou Castelli ESTREMO ? Uvazujem ju vymenit miesto Castelli GO , kedze extremo je od -3 +10 väčšie využitie ako GO. Hladam nieco presne do tychto teplot a druha v hladačiku je Castelli ALPHA RoS 2 ale ta je uz asi skor do cisto minusovych teplot a to nejazdim.
Ja mam alpha ros 2. Nosim ju ak je menej ako 7. Ak je toolota 3-7 dam si po nu len tricko. Ak je cca -3 -3 dam si brynje dlhe. Ak je teplota nizsia dam si hrubšie termo xbionic. Nemam ziadne vyhrady okrem toho ze ak by sa dala odobrat z nej ta mikinka z alphy bola by multifunkčnejsia a hl. netrebalo by u celu prat. Ak das brynje tak pot odovzda do bundy, takze ju treba dost casto prat. Mozno do buducna by som zobral perfetto ros je to vlastne alpha ros bez mikiny, vies ju nosit qj ked je teplejsie. Bunda je celkom kvalitne spracovana, uz ma 3 roky a okrem vreciek sa a nej noc neparalo.
Caute, hladam bundu na mtb bajk, jazdim MK vyjazdy 50-80km. Trochu sa potim takze daco funkcne a odvadzajuce pot. Vacsinou nosim ruksak. Teplotny rozsah 0 az +10/12. Dik ?
XC, v podstate cely cas v sedle, zastavka max jedna foto, daka tyčinka a ide sa dalej ?
Batoh koli veciam na prezlecenie, popripade goracova plastenka alebo vesta ked sa ide dole kopcom
Tak som zobral Espresso Air, snad za tie prachy bude fungovat 😁
Inac som myslel ze na moju postavu bude L v pohode, ale bolo moc tesne a rezalo pod pazami, tak som zobral XL 😉
Pokial si das ruksak na chrbat, tak Ti nebude fungovat nic a vzdy budes mat chrbat mokry. V zime je lepsie jazdit bez ruksaku ak chces eliminovat potenie.
Mne teraz v takom chladnom počasí, keď dole bolo niečo nad a hore niečo pod nulou, dobre fungovala Gore bunda s Gore-Tex Infinium (neviem presný model?) a pod ňou Brynje sueťka + prípadne ešte (ak bolo chladnejšie) nejaké Lidl tričko bez rukávov (scampolo). V zadnom vrecku ešte tenká pláštenka.
jasne, batoh v zime je velke zlo. kedysi som nosil no zbavil som sa ho. ako da sa vsetko, zalezi aj od jedinca, ale zima nieje leto a je lepsie dodrziavat par pravidiel aby clovek zostal co najviac v suchu koli zdraviu.
no kym som ho nosil tak windstopper v predu a bez na chrbte mi prisla lepsia moznost. predsalen to odvetranie je lepsie a zaroven batoh chrani chrbat. ked som dal celo membranu tak som bol spareny cely cas a bolo to horsie. hlavne v tych teplotach 0 +10
GustoO ved preto to riesim, ked sa trochu spotim nevadi mi to lebo dole kopcom si nahodim goracovu neprefuk bundu a je to v pohode. Ale v sobotu dole 2-3 stupne a hore v kopcoch okolo nuly a silny studeny vietor. A to ked si len trochu mokry nepomoze nic. Tam je aj pod neprefuk bundou zima. A teraz to citim ze som trochu nachladol ?
to mozno treba skor vyriesit spodnu vrstvu. troska sa spotis vzdy ci chces alebo nechce - predsalen je to pohyb. skus to Brynje superthermo (sietku) - to je taky maly zazrak a vela ti v zime odpusti. teraz som nosil brynje s kratkym rukavom, na to nejake tielko s dlhym a goreinfinium bundu (kludne polartec neoshell ak je doma, alebo zaujimvo vyzera aj to ristretto) - od -5 do +8
Pozeram ze ta sietka je s dlhym aj kratkym rukavom, ktore bude lepsie? A treba tam este daco medzi tu sietku a bundu? Ci staci len sietka pod bundu? Do akych teplot to je komfortne? Jasne kazdy to vnima inak, ale aj tak.
Doteraz som nosil daky cyklodrez jeden z ali taky tenky a jeden mam od specialized ale ta je tepla aj v -2 😁 Tak som potreboval doplnit medzeru v satniku 😉
inak sietku uz robi aj castelli aj ine znacky - ak mas moznost si ju osahat. len by som sa vyhol merinu. sietka je lepsia z plastu. ja na nu potrebujem este jednu vrstvu a az potom bundu. lebo ked sa v kopci rozopnem vsetok chlad ide rovno na kozu. a ma sa kam odvadzat pot - tie bundy toho moc nenasaju ak niesu zvnutra cesane. superthermo je idealne do minusovych teplot a tak do +5 +10 ako komu vyhovuje a vrstvi. do vyssich velmi rad uz roky pouzivam castelli pro mesh - moja najoblubenejsia spodna vrstva https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/spodna-vrstva-a-termopradlo/kratky-rukav/castelli-pro-mesh-20-tricko-biela-p259053.html?itm_medium=widget&itm_campaign= tiez taka sietka ale nie uplne a je tenucke, no velmi zvysi komfort.
kratky/dlhy rukav ako preferujes. ja mam brynje radsej s kratkym lebo na to obliekam dalsiu vrstvu ktora by sa zle obliekala a na rukach nepotrebujem tolko materialu. no mam aj s dlhym rukavom a obcas ho nosim - mam k nemu ale volnejsiu strednu vrstvu koli pohodlnejsiemu obliekaniu. to pro mesh u mna jednoznacne s kratkym rukavom. dlhy ucite nie a tielka ja moc nemusim.
Ja si tiež neviem na sebe predstaviť brynje a na to hneď bundu, čítam, že niektorí to tak nosia, ale čo im potom nasáva pot zo sieťky? U mňa na brynje funguje jedine niečo jemne flísové obtiahnuté, nech to čo najlepšie nasáva čo najväčšou plochou.
vyskusaj uvidis - nic ine ti nezostava ten craft vyzera podobne ako pro mesh tak by mohol fungovat dobre. flanders warm nosim uz 3 roky. tiez dobra volba (pozor na strih - treba ho skusat v cyklistickej polohe) len je dost hrejive a dost rychlo sa vynosi. tymi troma vrstvami ak ich spravne nakombinujes pokryjes dost velky rozsah teplot.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dvazipsy, dve vrstvy,...
Ja mam alpha ros 2. Nosim ju ak je menej ako 7. Ak je toolota 3-7 dam si po nu len tricko. Ak je cca -3 -3 dam si brynje dlhe. Ak je teplota nizsia dam si hrubšie termo xbionic. Nemam ziadne vyhrady okrem toho ze ak by sa dala odobrat z nej ta mikinka z alphy bola by multifunkčnejsia a hl. netrebalo by u celu prat. Ak das brynje tak pot odovzda do bundy, takze ju treba dost casto prat. Mozno do buducna by som zobral perfetto ros je to vlastne alpha ros bez mikiny, vies ju nosit qj ked je teplejsie. Bunda je celkom kvalitne spracovana, uz ma 3 roky a okrem vreciek sa a nej noc neparalo.
mozno zaujme https://www.mtbiker.sk/clanky/129168/test-castelli-espresso-air-novy-rozmer-priedusnosti.html
aj ked ak vazne nosis stale batoh, zvazil by som nieco bez membrany na chrbate.
Batoh koli veciam na prezlecenie, popripade goracova plastenka alebo vesta ked sa ide dole kopcom
Inac som myslel ze na moju postavu bude L v pohode, ale bolo moc tesne a rezalo pod pazami, tak som zobral XL 😉
no kym som ho nosil tak windstopper v predu a bez na chrbte mi prisla lepsia moznost. predsalen to odvetranie je lepsie a zaroven batoh chrani chrbat. ked som dal celo membranu tak som bol spareny cely cas a bolo to horsie. hlavne v tych teplotach 0 +10
Doteraz som nosil daky cyklodrez jeden z ali taky tenky a jeden mam od specialized ale ta je tepla aj v -2 😁 Tak som potreboval doplnit medzeru v satniku 😉
kratky/dlhy rukav ako preferujes. ja mam brynje radsej s kratkym lebo na to obliekam dalsiu vrstvu ktora by sa zle obliekala a na rukach nepotrebujem tolko materialu. no mam aj s dlhym rukavom a obcas ho nosim - mam k nemu ale volnejsiu strednu vrstvu koli pohodlnejsiemu obliekaniu. to pro mesh u mna jednoznacne s kratkym rukavom. dlhy ucite nie a tielka ja moc nemusim.
Castelli PRO MESH 2.0 tričko, biela
51,99 €
MOC 59,99 €https://green-bike.sk/castelli-14531-flanders-warm#/2-velkost-l/969-farba-010_cierna
Myslite ze pod to - na telo, treba este sietku?
Mam tielko Craft Pro dry, bude to stacit? Dik. Snad to bude fungovat 😁
Ďakujem za rady 👍