Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
5000 nie je velmi čo vytknúť, velmi dobrá guma. Zjazdil som asi 4 páry a mal 2 defekty ( jeden velký kliniec, jeden ked som presne trafil hranu asfaltu )
Som zvedavy ci sa este aspon o 1mm roztiahnu, cerstvo po nahodeni maju presne udavanu sirku na 22mm int hooked rafku. Predosla dusova verzia bola 29,5mm(28mm deklarovana) na 21mm int. Najazdil som na nich vyse 7kkm bez jedineho problemu, myslim ze budes spokojny. Su rychle, pohodlne a slusne odolne.
Som zvedavy ci sa este aspon o 1mm roztiahnu, cerstvo po nahodeni maju presne udavanu sirku na 22mm int hooked rafku. Predosla dusova verzia bola 29,5mm(28mm deklarovana) na 21mm int. Najazdil som na nich vyse 7kkm bez jedineho problemu, myslim ze budes spokojny. Su rychle, pohodlne a slusne odolne.
V poslednej dobe pouzivam gravel iba na dochadzanie do prace po asfaltovej/betonovej cyklotrase. Mam nahodene 700x40 Tufo Speedero, ale kedze jazdim vylucne po asfalte, nedaju mi spavat cisto cestne plaste. Beruc do uvahy, ze Tufo mam nahodene bez dusi a su to celkom rychle gravel gumy, ziskam nieco vymenou za cestne plaste nejakej nizsej az strednej triedy? Moja predstava je do 40 eur za kus, nieco ako Michelin Lithion 4, Pirelli P7 Sport, Conti grand sport a pod v rozmere 700x32 alebo 700x35). Nie som ochotny investovat sumy 60-70 eur za spickove gumy typu GP5000 na dochadzanie do roboty gravelom. Diky za rady.
A prečo nie práve GP5000 AS 700*35 ? Sú nielen rýchle, spoľahlivé ale aj s dlhým kilometrovým výkonom. Cenu si treba pohľadať najlepšiu v správny čas. Práve na “iba dochádzanie do práce” by som chcel takéto vlastnosti 🤔. Ak budeš stále hľadieť na cenu, tak TUFO ostane na prvom mieste 🤷♂️
Je tu niekto, kto vyskúšal Hutchinson Caracal Race Gravel Tyre 700x40C ? Je to najrýchlejšia 40-ka a veľmi sa podobá na moje obľúbené Specialized Pathfinder, Pro ale so značkou nemám žiadne skúsenosti..... ale za 45 sa asi nechám prehovoriť 😏
nejakych zopar Hutchinson som odjazdil na cestaku, model a rozmer mozem pozrieť dodatocne (este ich asi mam,zhodene), no kedze si o nich nic specialne nepamätám tak asi boli priemerne, nicim nevycnievajuce (ani zle,ani vynikajuce)
Caute! Moje Continental Terra Speed 35mm TLR plaste dozivaju, kedze im davam dost zabrat. Rad by som vyskusal nieco nove a necham si velmi rad poradit, ak mate nejaky dobry tip.
- sirka 35-38mm
- TLR
- musi mat bezove/zlte boky
- vsestranne pouzitie od asfaltu az po kamenolom
S Terra Speed som spokojny, su rychle a som na ne zvyknuty, ale zo zvedavosti by som rad otestoval nieco ine. Diky za rady!
Čo tak Tufo Swampero alebo Thundero? Mám obe, gravel jazdím pomenej, ale páčia sa mi. Swampero snáď ešte kúsok viac. Cena výborná, rýchle sú, držia výborne.
Ja nemam nejaku velku naloz na nich, ale dal som na Swamperach celu Via del Amicia, 550 km, velka cast gravel streky, strk apod, a vyborne. (Mam ich na dusiach.)
Dakujem chalani, tak ja si tie Thundero 36mm asi kúpim, ked budem v marci na SK. Tu su takmer neni dostať. Zavo1231, neviem presne, kolko km mi vydržali, lebo jazdím vela a nemam uplne prehľad. Ale opotrebúvajú sa rýchlo, to sedí.
nemate nahodou niekto skusenosti s challenge strada bianca? rozmyslam nad HTLR verziou v 30mm alebo 33mm https://www.challengetires.com/shop/products/strada-bianca-6/230708
zaujima ma primarne odolnost - valivy odpor maju slusny, chcem to na druhu sadu na cestak na toskanske cesticky aj aktualnu trasu strade bianche. Uvazujem ci budu dostatocne GP5000STR v 28/30mm alebo ist do tych challenge.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Práve Pirelli som predtým a za mňa rozhodne 5000-ky lepšie. Chybu určite neurobíš.
u mňa na 21mm hooked ráfku majú šírku 29mm
Pomer/cena - https://www.bike-discount.de/en/schwalbe-one-tle-addix-28-folding-tyre
Hybrid na cestu/nespevnené cestičky - https://www.bike-discount.de/en/pirelli-cinturato-all-road-classic-folding-tire
- sirka 35-38mm
- TLR
- musi mat bezove/zlte boky
- vsestranne pouzitie od asfaltu az po kamenolom
S Terra Speed som spokojny, su rychle a som na ne zvyknuty, ale zo zvedavosti by som rad otestoval nieco ine. Diky za rady!
Zavo1231, neviem presne, kolko km mi vydržali, lebo jazdím vela a nemam uplne prehľad. Ale opotrebúvajú sa rýchlo, to sedí.
zaujima ma primarne odolnost - valivy odpor maju slusny, chcem to na druhu sadu na cestak na toskanske cesticky aj aktualnu trasu strade bianche. Uvazujem ci budu dostatocne GP5000STR v 28/30mm alebo ist do tych challenge.