Lokalizácia
Formulár sa odosiela
odpoviem ti dalsou citaciou z clanku:

Spevák Robo Papp je známy aj ako odporca očkovania. Na sociálnych sieťach šíri vyvrátenú konšpiračnú teóriu o tom, že očkovanie spôsobuje u detí autizmus. Obdobie pandémie covidu-19 nazýva „kovid fašizmom“ a policajtom, zdravotným sestrám a lekárom, ktorí dodržiavali protipandemické opatrenia, Papp odkazuje, že si zaslúžia ísť do väzenia.

TLDR: je to drbnuty dezolat
Zobraziť komentár 04.03.2025 - 17:36:17
12
Kúpil som Gaggii precíznu IMS sprchu, aby som mal ako robiť kávu, kým sa druhá máča v perkarbonáte. Zatiaľ sa zdá, že robí to, čo má, koláčiky sú pekne úhľadné z každej strany. V porovnaní s normálnou Gaggia sprchou priam precízne, u tej sa niekedy vyskytovali "vymyté miesta"...

Prílohy:

Komentár súboru: s precíznou IMS sprchou
IMG_20250306_065212.jpg
IMG_20250306_065212.jpg 165.18 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: sú aj koláčiky precíznejšie
IMG_20250306_065310.jpg
IMG_20250306_065310.jpg 145.3 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.03.2025 - 09:39:18
00
Super
skúsil by som použiť o kúsok väčšie sitko aby tam nebol taký výrazný otlačok sprchy
mohlo by to pomôcť aj káve aj stroju
Zobraziť komentár 06.03.2025 - 10:07:33
00
Pravdu povediac, po tejto skúsenosti už mám v hľadáčiku nejaké precízne sitko. :-) Máte niekto niečo overené pre Gaggiu Classic?
Zobraziť komentár 06.03.2025 - 10:11:09
00
Môžeš skúsiť IMS nanotech alebo superfine. Ja používam superfine 2-3 roky a som spokojný. Akurát treba počítať s tým, že sitko s filtrom spraví trochu inú textúru. Možno by to mohlo niekomu prekážať (u mňa sa nikto nesťažoval). Prípadne dobré je aj lacnejšie BEP z ali. Mám odskúšané a za tú cenu asi bez konkurencie.
Zobraziť komentár 07.03.2025 - 11:15:56
10
Ahojte! Mam "nakupnu" otazku.. Je tu pre mna moznost kupit tento La Pavoni kit, vid. foto. Majitel deklaruje certve pretesnenie, rok vyroby je este v hlbke minuleho milenia.
Ocakavania su skor "srdieckove" - mam rad mechanicke veci, nostalgiu, a robenie veci od zakladu, takze ako vyhodu beriem aj to, ze urobit dobre espresso tam nebude zadarmo a okamzite a bude vyzadovat trochu trpezlivosti.
Hruba cena je na hranici 500€.

Co myslite? Dakujem :handshake:

Prílohy:

IMG_1195.jpeg
IMG_1195.jpeg 177.13 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.03.2025 - 00:06:49
00
Obstaróžny parostroj , kde tepelná stabilita a konštantná tlaková profilacia je sci-fi take husté , že aj lety na Mars v podaní ketaminom prudko dotovaného Elona sú reálnejšie . Za mna do vitráže dobre ku žehličku na uhlie , na dobre spro radšej Flair espresso .
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:10:57
12
Ak ti ide o chut espressa tak dnes mas za podobnu cenu napr https://www.coffeeart.me/ecm-casa-v/
Ak ti ide o tanecky kolo toho, tak ok.
Niekolko rokov som pouzival Pavoniho, ale tym, ze mam aj ine kavovary tak som vedel s nimi priamo porovnat a nikdy som nedosiahol uspokojivy vystup.
Vhodnejsi je skor na tmave prazenie, ale aj tak to nestalo za vela. Problem je s teplotou, prehrievanim.
Pozeram ten portafilter :tmi:
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:27:11
10
flair by bola urcite lepsia volba, aj tak sa s tym budes musiet vela ucit=vela trpezlivosti a dolezite bude aj to cim chces k tomu tu kavu mliet, lebo ked neinvestujes do dobreho aspon rucneho mlynceka, tak moc radosti si tym nepripravis aj ked mas rad mechanicke veci
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:31:24
10
Po apgrejdoch, aj tak nepomohlo.

Prílohy:

Pav.jpg
Pav.jpg 381.1 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:32:49
01
no ten portafilter - des bes
vravi tiez vela ako to bolo pouzivane (vela tmave prazenie) a udrzovane a teda z toho sa zamyslam ako to moze este vyzerat vo vnutri a nasledne mat vplyv na chut (ako pise liteville aj z novucickeho je kvalitne spro velky boj)
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:35:45
00
Dakujem vsetkym :l:
Som rad, ze som sa teda s panom nedohodol v zapale nocnej emocie :) Samozrejme, neocakavam dokonalost, ale rad by som sa k nej priblizil, ved o com by to inak bolo.. ;) Ide mi teda aj o produkt, ale aj o proces - namaha neprekaza.
Pre taketo domace hranie teda ale skor uplne upustit od takehoto manualu? Mam tu "v ponuke" ulozeny potom este jeden pristroj z ineho sudka - BFC Perfetta, to by bola schodnejsia volba na hranie?

Ono som limitovany lokalnym norskym trhom - hocico sem nechat dorucit sa predrazi kvoli dovoznym daniam a clu :worried:

Mlyncek mam mechanicky od Comandante, onehdy som ho dostal darom od frajerky, urcite je aj tam teda priestor v buducnosti na nieco ine (mlyncek myslim, nie frajerku).
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:53:35
00
Kingrinder4 alebo teda originálneho kinga 👑v podobe Kinu M47 Classic ti určite rozšíri obzory ďaleko viac ako ten momentalne tvoj od frajerky . Mám obe … keď sú love kúp Kinu a keď nie klon je tiež schopný na spro .
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 08:58:43
10
arrow_leftgronkjear napísal:
...
Pre taketo domace hranie teda ale skor uplne upustit od takehoto manualu? Mam tu "v ponuke" ulozeny potom este jeden pristroj z ineho sudka - BFC Perfetta, to by bola schodnejsia volba na hranie? ...

Pozrel som BFC Perfetta. Je to hlava E61 (co je velmi dobre), bojler 0.8L (velmi dobre), teplotny management termostatom (uz nie tak dobre, teplota sa nebude dat upravovat a ani teplotna stabilita ohrevu nie je optimalna). Nikde som sa nedocital, ci to je single boiler (ale predpokladam) alebo heat exchanger (co by pri takom bojleri nebolo dobre). V kazdom pripade je to ovela ovela lepsia volba ako ten manual lever. Just my 2 cents ...
Zobraziť komentár 08.03.2025 - 11:44:03
10
s la pavoni som zacial, ale uz by som sa nevratil :D
Zobraziť komentár 09.03.2025 - 08:34:14
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up