A kým k niečomu dôjde bude u nás aj po normálnych voľbách, kedy môže byt všetko úplne inak.
Môže a nemusí.
A ak "môže", tak môže byť nielen k lepšiemu, ale k horšiemu.
Prehlásenia štátnych činiteľov proti EÚ, NATO a Ukrajine nám skrátka dávajú zlé karty do zlého počasia a dôležité kroky sa na európskej úrovni nebudú robiť o dva či tri roky, ale tento a budúci rok, keď tu Fico ešte vládne.
Veď uvidíme aj dnes, čo ten debil na sumite vyvedie alebo nevyvedie.
Napísal som, že po voľbách môže byt všetko inak, myslel som teda, že aj horšie. Môžu byt aj predčasne voľby ešte tento rok. Môže vzniknúť dvojrychlostna EU ešte tento rok atd. Veci idú rýchlo, ale zasa v EU stále pravidla platia. Keby zrušili právo veta, tak Fica aj roztrhne, lebo dostane nadiktované čo ma robiť. Vyhlási potom referendum o vystúpení? A pripraví to, čo som spomínal vyššie?
Zatiaľ to vyzerá, že mu ide skôr o jeho vlastný biznis s prepravou plynu, ako prezradil Babis, ktorý momentálne nebeží. Veď povedal, že ak pôjde plyn, tak všetko odsúhlasí. A nejak nevidím, že by tu bola plynová kríza, kedy by musel bojovať za SR.
Skor vznikne nejake nove jadro EU, ako by mali niekoho vyhadzovat. Je to jednoduchsie aj logicke v suvislosti s budovanim vlastnej obrannej aliancie. Nieco ako je teraz eurozona, tak toto bude dalsi stupen integracie, kde bude platit dodatocny balik vyhod/povinnosti. Lebo vsak naco by ste vyhadzovali niekoho ako Madarsko a Slovensko, ked ich jednoducho mozete degradovat na nizsiu uroven a zaroven vyuzit na financovanie svojich vyssich cielov. A ked sami budu chciet vystupit, pohrozite im clami a vizami.
Som daleko od toho aby som sa nazval odbornikom, alebo nejakym hlboko zorientovanym clovekom co sa tyka pravidiel EU, ale z mojich povrchnych znalosti mi EU Obrana pride ako novy celok, pod-celok EU.
Za prve kvoli Madarsku a Slovensku.
Za druhe preto, lebo na stretnuti sa zucastnila aj Kanada.
Za tretie preto, lebo napr. take Rakusko, ktore je obranne nezavisle (nie je v NATO a do EU sa dostalo len preto lebo je to hospodarsky celok a Rusko teda nemohlo namietat) by sa takehoto niecoho zrejme nemohlo zucastnovat.
Ak sa v niecom hlboko mylim, rad sa necham opravit .
No na Slovensku moze byt coskoro vlada s inym geopolitickym nastavenim, takze ten tzv. pod-celok EU nema stabilne zaklady na to, aby dokazal mat nejaku viziu. Takze ono je to skor taka kolnicka EU, kde sa mnozia potkany a nechces ich pustat do hlavnej budovy.
Hádam iba PS je vnútorne presvedčená EU/NATO strana. Ostatné strany sú také, že su naklonené EU/NATO, ale nesmú nám moc kecať do tej či onej politiky. Raz vadí právny štát, raz b.u.z.e.r.a.n.t.i, raz solidarita s migrantmi atd.
V Čechách ten mindset je nastavený inak. Podľa mien, o ktorých sa špekuluje v novom Babišovom kabinete, to nevyzerá úplne najhoršie. Alespon vedia, kde je sever. Kritika EU/NATO tam je, ale je kritika a kritika. Naviac Babiš a spol. (zatiaľ) nemá záujem úplne rozložiť krajinu v záujme vlastného prospechu a nechať sa zhltnúť Ruskom. PS: nie som Babišov volič a ani ho voliť nebudem.
14.17 Robert Fico podporí závery summitu Európskej únie, Maďarsko obídu, hovoria zdroje televízie Markíza. Ficovi sa podľa televízie podarilo presadiť aj transfer plynu na Slovensko.
Vlastné prachy za tranzit zachránené, môže sa vys...ť aj na Orbána. Po tomto by sa mal mladý Kali krotiť vo svojich susedských túžbach, lebo toto je ďalšia zrada zo strany Smeru a tá môže znamenať aj pozvánku na čaj.
Vlastné prachy za tranzit zachránené, môže sa vys...ť aj na Orbána. Po tomto by sa mal mladý Kali krotiť vo svojich susedských túžbach, lebo toto je ďalšia zrada zo strany Smeru a tá môže znamenať aj pozvánku na čaj.
sak to robi najma kvoli oligarchovi $$$$$, neviem jak sa vola...
V Rumunsku byl zmařen pokus o státní převrat
Šest osob bylo zatčeno pro podezření z přípravy státního převratu, do kterého bylo zapojeno Rusko. Mezi spiklenci byl i generálmajor ve výslužbě.
Skupina měla údajně vojenskou strukturu a všichni její členové byli v pravidelném kontaktu s "agenty zahraničního vlivu" v Rumunsku i v Rusku.
Cílem skupiny bylo podkopat obranyschopnost a suverenitu Rumunska, vystoupit z NATO a změnit ústavu.
Bruce Springsteen a Robert De Niro oznámili, že se kvůli Trumpovi přestěhují do Kanady.
Včera bol kráľ Charles na inšpekcii britskej lode.
A tak urobil oblečený ako kanadský kráľ a mal na sebe kanadské vojenské vyznamenania a kanadské vyznamenania, vrátane viacerych Kanadských vyznamenaní a rádu za vojenské zásluhy.
Charles posiela nám a svetu správu, hlasitú správu.
"Nová aliance, která by mohla porazit Rusko" - s návrhem na její vytvoření přišli na stránkách deníku Berlingske tři dánští experti - zahrnovala by 🇵🇱 Polsko, 🇪🇪🇱🇻🇱🇹 Pobaltí a 🇩🇰🇸🇪🇳🇴🇫🇮 skandinávské země.
O co jde? 👇👇👇
- Profesor vojenských studií Mikkel Vedby Rasmussen a ekonomové Lars Christensen a Thomas Gress tvrdí, že Dánsko je spolu se zeměmi regionu schopno vytvořit alianci, která bude nejen schopna vzdorovat ruské agresi, ale také přivede ruskou ekonomiku k bankrotu.
- Christensen počítá s podobným efektem, jaký způsobila politika amerického prezidenta Ronalda Reagana v 80. letech 20. století. Americký vůdce tehdy inicioval přezbrojení USA v tak velkém rozsahu, že se ekonomika Sovětského svazu ve snaze držet tempo zhroutila.
- Ekonomika zemí navrhované aliance (Polska, Pobaltí a Skandinávských zemí) je 1,4krát větší než ekonomika Ruska. Zmíněným zemím nové aliance navíc hraje do karet demografická křivka, na rozdíl od Ruska.
- Nová vojenská aliance by měla být podle expertů založena na vzájemné úzké ekonomické spolupráci a to nejlépe v rámci jedné společné finanční instituce - navrhují využít již existující Nordic Investment Bank. Předpokládají, že by země společně vydávaly dluhopisy.
- To by znamenalo, že by si Polsko a pobaltské země mohly půjčovat peníze na zbrojení za velmi nízké skandinávské úrokové sazby. Počítalo by se se společnými nákupy, cvičeními a "synchronizací armád".
- Experti k návrhu na vytvoření nové aliance vede jejich domněnka, že NATO přestává k zajištění bezpečnosti stačit. Píší, že aliance je tak velkou organizací s tolika různými zájmy, že zkrátka není možné uspokojit. Zmiňují hlavně nejistotu spojenou s působením Donalda Trumpa.
- Autoři nápadu poznamenávají, že nová aliance by měla výraznou slabinu - nedostatek jaderných zbraní, kterými naopak disponuje Rusko. Proto by byla potřeba součinnosti Francie a Velké Británie, které by měly garantovat jaderné odstrašení.
hranol. kali starý, kali mladý, šukaj, kapitán, gluck, gedra, pele, susko, končita ale aj ZPH - ( huliaka ešte vydržím ) už len pri pohľade na nich mi je fyzicky zle,
preto ich nepozerám, max si dokážem prečítať čo natrepali
chapem, rozumiem, do zoznamu by som pridal aj Keryho...no kedze som chcel vidiet/pocut Dostala, tak som 'musel' prezit aj dristy tamtoho, dnes vecer na TA3
inak celkom sucho, pokojne a s prehladom ho dokazali (aj s moderatorkou) argumentacne udrzat, jedna jeho perla na zaver: na europskom kontinente nemame ziadnu vojnu...
nabuduce ocakavam tu o plochej zemi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Môže a nemusí.
A ak "môže", tak môže byť nielen k lepšiemu, ale k horšiemu.
Prehlásenia štátnych činiteľov proti EÚ, NATO a Ukrajine nám skrátka dávajú zlé karty do zlého počasia a dôležité kroky sa na európskej úrovni nebudú robiť o dva či tri roky, ale tento a budúci rok, keď tu Fico ešte vládne.
Veď uvidíme aj dnes, čo ten debil na sumite vyvedie alebo nevyvedie.
Zatiaľ to vyzerá, že mu ide skôr o jeho vlastný biznis s prepravou plynu, ako prezradil Babis, ktorý momentálne nebeží. Veď povedal, že ak pôjde plyn, tak všetko odsúhlasí. A nejak nevidím, že by tu bola plynová kríza, kedy by musel bojovať za SR.
Za prve kvoli Madarsku a Slovensku.
Za druhe preto, lebo na stretnuti sa zucastnila aj Kanada.
Za tretie preto, lebo napr. take Rakusko, ktore je obranne nezavisle (nie je v NATO a do EU sa dostalo len preto lebo je to hospodarsky celok a Rusko teda nemohlo namietat) by sa takehoto niecoho zrejme nemohlo zucastnovat.
Ak sa v niecom hlboko mylim, rad sa necham opravit
https://domov.sme.sk/c/23459519/policajna-inspekcia-zadrzala-troch-ludi.html
https://www.postoj.sk/171617/citime-silnu-podporu-europy-povedal-pri-prichode-zelenskyj
https://domov.sme.sk/c/23459519/policajna-inspekcia-zadrzala-troch-ludi.html
sak to robi najma kvoli oligarchovi $$$$$, neviem jak sa vola...
Šest osob bylo zatčeno pro podezření z přípravy státního převratu, do kterého bylo zapojeno Rusko. Mezi spiklenci byl i generálmajor ve výslužbě.
Skupina měla údajně vojenskou strukturu a všichni její členové byli v pravidelném kontaktu s "agenty zahraničního vlivu" v Rumunsku i v Rusku.
Cílem skupiny bylo podkopat obranyschopnost a suverenitu Rumunska, vystoupit z NATO a změnit ústavu.
A tak urobil oblečený ako kanadský kráľ a mal na sebe kanadské vojenské vyznamenania a kanadské vyznamenania, vrátane viacerych Kanadských vyznamenaní a rádu za vojenské zásluhy.
Charles posiela nám a svetu správu, hlasitú správu.
O co jde? 👇👇👇
- Profesor vojenských studií Mikkel Vedby Rasmussen a ekonomové Lars Christensen a Thomas Gress tvrdí, že Dánsko je spolu se zeměmi regionu schopno vytvořit alianci, která bude nejen schopna vzdorovat ruské agresi, ale také přivede ruskou ekonomiku k bankrotu.
- Christensen počítá s podobným efektem, jaký způsobila politika amerického prezidenta Ronalda Reagana v 80. letech 20. století. Americký vůdce tehdy inicioval přezbrojení USA v tak velkém rozsahu, že se ekonomika Sovětského svazu ve snaze držet tempo zhroutila.
- Ekonomika zemí navrhované aliance (Polska, Pobaltí a Skandinávských zemí) je 1,4krát větší než ekonomika Ruska. Zmíněným zemím nové aliance navíc hraje do karet demografická křivka, na rozdíl od Ruska.
- Nová vojenská aliance by měla být podle expertů založena na vzájemné úzké ekonomické spolupráci a to nejlépe v rámci jedné společné finanční instituce - navrhují využít již existující Nordic Investment Bank. Předpokládají, že by země společně vydávaly dluhopisy.
- To by znamenalo, že by si Polsko a pobaltské země mohly půjčovat peníze na zbrojení za velmi nízké skandinávské úrokové sazby. Počítalo by se se společnými nákupy, cvičeními a "synchronizací armád".
- Experti k návrhu na vytvoření nové aliance vede jejich domněnka, že NATO přestává k zajištění bezpečnosti stačit. Píší, že aliance je tak velkou organizací s tolika různými zájmy, že zkrátka není možné uspokojit. Zmiňují hlavně nejistotu spojenou s působením Donalda Trumpa.
- Autoři nápadu poznamenávají, že nová aliance by měla výraznou slabinu - nedostatek jaderných zbraní, kterými naopak disponuje Rusko. Proto by byla potřeba součinnosti Francie a Velké Británie, které by měly garantovat jaderné odstrašení.
Síce veľmi pekne napísané, no má to jednu zásadnú chybu: plánovaný MAGApríjemca si to vôbec neprečíta, je to naňho veľmi dlhé...
Zelenskyj na zasadnutí Európskej rady... A na konci sa objavil aj premiér Juhoslávie
https://www.facebook.com/61558004590352/videos/1019492426903964
preto ich nepozerám, max si dokážem prečítať čo natrepali
chapem, rozumiem, do zoznamu by som pridal aj Keryho...no kedze som chcel vidiet/pocut Dostala, tak som 'musel' prezit aj dristy tamtoho, dnes vecer na TA3
inak celkom sucho, pokojne a s prehladom ho dokazali (aj s moderatorkou) argumentacne udrzat, jedna jeho perla na zaver: na europskom kontinente nemame ziadnu vojnu...
nabuduce ocakavam tu o plochej zemi
ceska verzia s redakcnym rozsekanim a komentarmi
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-velvyslanec-robert-ondrejcsak-dopis-fico-vlada.A250305_125836_zahranicni_kha
a úplne najlepsi tento suvisly original:
https://dennikn.sk/4500880/nasim-partnerom-v-europe-sme-sa-odcudzili-bud-nas-maju-za-blaznov-irelevantnych-alebo-za-moskovske-figuriny/
tesat do kamena a oplieskavat o hlavy