Nehnuteľnosti, prenájmy nehnuteľností, akcie, akciové fondy, ETF fondy, dlhopisy, dlhopisové fondy, ... ?
Napriamo, alebo cez nejakého finančného poradcu, banku, investičnú spoločnosť, ...?
Sporíte si na dôchodok? Ako?
... atď, atď.
VYMEŇME SI NAVZÁJOM SKÚSENOSTI.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 9:08
viacerí uz odpovedali, ja by som si dovolil nahradiť slovo 'potrebujes' za 'chces' a potom sa lahsie dostaneš k mojmu aktualnemu stavu, čakať.
Za posledných zopar dni/malo tyzdnov/ klesol napríklad taky S&P500 o povedzme 5%. Tak rychlo nestratis hodnotu v hotovosti ani o inflacne % rocne (plusminus).
Cakam nie na pokles, ale na narast po poklese. (strategie su rozne, ak nejdes cisto pocitovo..., napr N po sebe iducich rastov, alebo X rastov z Y dni). Cokolvek z tohto je z mojho pohladu lepsie ako 'das do do ETF hned'.
Ale toto cakanie a vymyslanie vacsinou nedopadne najlepsie…
Na základe čoho treba uvádzať už odvedenú daň z dividend? Neviem sa k tomu dopátrať.
Do dôchodku v horizonte 13-15 rokov , takže teraz vložiť a potom na dôchodku z toho postupne pár rokov žiť,keďže predpokladám že dôchodkový systém ,ako je nastavený teraz je neudržateľný..Pár desiatok tisíc..
Na zaklade zakona o dani z prijmov, ktory to je presne paragraf neviem.
https://podpora.financnasprava.sk/830591-Pr%C3%ADjem-charakteru-dividend-podielov-na-zisku-zo-zahrani%C4%8Dia
Prikupovat kazdy mesiac z vyplaty a neriesit šumy. Tak to robim uz 10 rokov a nemienim nic menit.
To si mal nejake tematicke etf?
Investuj, pridavaj, nesleduj to
Zacni to sledovat tak 5 rokov pred koncom planovaneho horizontu a pomaly presuvaj do menej volatilnych zdrojov
Pokial si este nezszil velky prepad, netusis ako zareagujes ked ho zazijes…a cim viac to sledujes, cim viac sa v tom brodis tym viac ta to depta a bohuzial vacsina to nevydrzi a vytishne po prepade…co je najhorsie…
Btw. Ziadne peniaze ti kominom nevyfucali nikdy si ich nemal…pokial na to nudes kukat tak ze “ o tolko som prisiel” ver tomu ze to raz nezvladnes a predas v strate….
Pokial niesi trejder tak kratsie obdobie ako 5 rokov pri akciach ani neries… riesit hodnotu po roku a pol je uplny nezmysel…ano akcie su volatilne, dobre rano… v ramci roka a pol mozes kludne zazit prepad o 30% a narast o 30%…
Chces sa stresovat a riesit to? Alebo sa na to radsej v klidecku vykaslat a uzivat si postupny dlhodoby rast?
Nie, XTB upozorňuje, že 69% pákových investorov je v strate. XTB je hlavne CFD brooker
To si nemal náhodou CFD? Aky malo ticker to sp500?