rozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
Nechod do clarisu, kvalitou je to set uplne v pohode ale 8 speed je uz retro. Obzeraj sa po bicykli vybavenom mechanickou shimano 105 2x11 s hydraulickymi brdzami.
Problem ale je z v hentom rozpocte bicykel s rozumnou vybavou a novy nekupi. Bud prihodi 4-5 stovak alebo fakt nejaku jazdenku.
https://www.legendsport.sk/cestne-bicykle/fuji-sportif-1-3-disc/
Este k tomu bazaru, ano daju sa najst dobre kusky za zaujimavu cenu, ale je rozdiel ci si kupuje bazarovku niekto kto roky jazdi, a robi si komplet servis sam (taky clovek vie aj lepsie zhodnotit technicky stav pri kupe) alebo niekto kto s cyklistikou zacina....
Inak, asi ma tu zhejtujete vsetci, ale rafikove brzdy na cestaku su v istom ohlade lepsie podla mna, obzvlast ak si niekto kupi bicykel na velmi dlhu dobu a bude ho jazdit az do konca zivotnosti. Jazdim aj kvazi gravel na hydraulikach, chodim s kamosom, ktory ma cestak na hydraulikach - a v oboch pripadoch ma stale irituje obcasne suchanie kotuca o platnicku. Ja viem, viem, nastavenie, ale mozete robit, co chcete, vzdy sa ten kotuc nejak rozhasi a po case to viac ci menej sucha zase... Rafikove brzdy na mojom cestaku?: Nicim nerusena jazda, brzdy si nastavi a zoservisuje aj uplny analfabet. Priznavam, ze do kopcoviteho terenu uz asi kotucove, ale do rovin a miernych pahorkatin, kde jazdim ja, by som za kotuce nateraz nemenil.
No prave, kazdy jazdi inde, a ked jazdis kusok kopce, pripadne hrozi ze aj v dazdi alebo chces karbon kolesa, kotuce su volba. A teda, aj ked mas v mnohom pravdu, ak chces neskor bajk predat, neni sanca. Ja som predaval cestak na jar, teraz ho mam na trenazeri, a hlboko pod pomyselnu cenu som siel, a nic. Skusim opat ale nielenze ho predam asi lacnejsie ako som kupil (co je v poriadku), ale este som ho upgradeol o karbon kolesa, ktore stali takmer tolko co bajk...
https://www.decathlon.sk/p/336600-374865-cestny-bicykel-endurance-ncr-af-shimano-tiagra-2x10-r-sivy.html
Veľkosti sa doskladňujú priebežne
Karbónový rám a vidlica. Celková hmotnosť bicykla vo veľkosti M je 9,5 kg.
Ma napisane v tej prvej kolonke výhody, pri technickom opise je už správne hlinikový rám
aj na ten Superior by som sa kukol či to nie je len ilustračný obrázok,či predstavec je tak ako na obrázku lebo som si všimol že občas to tak je...na obrázku tak ale naživo už je tam 5 cm komín