Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Rozmýšľam nad plášťami conti 5000 as bezdusaky 32mm alebo tufo enturance 7 28mm ktoré vziať .. chcem čo najlepšiu ochranu proti defektom a dobrý km nájazd
Daj potom vedieť peter1 ako je na tom mucoff. Ja používam na cestných aj gravel kolesách silca ultimate carbon a mám nehorázne nervy na upchávanie ventilku. Aj keď nechám ventilky na 6 hodine alebo ich čistím tak časom sa to upchá tak že sa absolútne nedá fúkať koelso. Takto asi každé 2 mesiace mením ventilky lebo sa ani poriadne vyčistiť nedajú. Niekto nejaké rady/tipy/triky? Ďakujem
Ja som skúšal tmel do MTB duší, síce nie muc-off, ale bol to tmel určený aj do duší. Mtb duše sú o dosť hrubšie ako cestné no napriek tomu to nezalepilo ani jemný vpich, proste ten material je príliš elastický na zalepenie mliekom. Behúň plášťa sa správa úplne inak. Všetko mlieko mi vytieklo medzi dušu a plášť, neskutočný svinčik akurát z toho... škoda času a peňazí. Ak máš tubeless ráfiky (čo asi máš tipujem tie dtswiss) tak ani sekundu by som neváhal a prerábal na tubeless, hlavne gravel... duše už vozim len čisto na cesťáku.
Daj potom vedieť peter1 ako je na tom mucoff. Ja používam na cestných aj gravel kolesách silca ultimate carbon a mám nehorázne nervy na upchávanie ventilku. Aj keď nechám ventilky na 6 hodine alebo ich čistím tak časom sa to upchá tak že sa absolútne nedá fúkať koelso. Takto asi každé 2 mesiace mením ventilky lebo sa ani poriadne vyčistiť nedajú. Niekto nejaké rady/tipy/triky? Ďakujem
Toto bude asi dosť závisieť od tmelu - taký, čo lepí väčšie diery, ako je napr. Silca, asi viac lepí aj ventily. Klasický Stans bol dosť OK, občas som menil jadro ventilu, ale tak možno raz za dva roky. Potom sú ventily ako Fillmore, ktoré by mali odolať, ale nemám skúsenosť.
Dik za odpoveď Na tie fillmore som čítal dosť zlé recenzie, roadcc ich vychválil no používatelia mali s nimi problém. Objednal som zatiaľ nové ventilky, ak ma to časom bude srať viacej tak skúsim fillmore, ale zatiaĺ sa chcem tomu vyhnúť.
Tak po 2000 km má čakal na mojej Vittoria Corsa Control takýto “no control…” ?Akože priznám sa že plášte mam prvý krát po dlhej dobe čo som vymenil značku a jazdné vlastnosti a komfort musím priznať že sú lepšie ako Conti 5000 (obidvoje TLR 30mm) ale že takto bude zadný vyzerať po 2000km je celkom dobrý mindfuck…
Miki281175 stane sa… dlhé roky jazdím napr Racing Ralph a minule mi po 50km odlepilo asi 10 štupľov od behúňa… možno len proste blbá náhoda… aj keď… reklamáciu riešiť pri takýchto veciach to je tiež ruleta…
viacej vydrzia opancierovane endurance gumy s hrubou zmesou; ale s velkymi stratami
celkovo 320 tpi racing bavlna, to uz je trochu iny vesmir.
mna vsak vyrusuje ako su nasiroko zodrane, nizke tlaky ?
peter120 ani nie … 30ky jazdim na 4 vzadu a 3,6 vpredu štandardne… ale možno to bude aj mojou váhou 78kg ? Ako som pisal vyššie tak stať sa môže… osobne som prešiel z 5000 tlr na tieto vittoria … naozaj sa tie plášte správajú čo sa gripu týka lepšie, taktiež si myslím že aj komfort je inde… pochopil by som ak by pošli kvôli tomuto tak, že ich proste zoderiem aj po menších km… ale že sa začne odpáravať behúň… to je celkom …ehm … kde udělali soudruzi chybu…
Ide mi o jazdné vlastnosti, valivý odpor, ľahšie zhadzovanie a predovšetkým o menej defektov. Zatiaľ som mal jeden doma, z odstrižku drôtiku zo starého brzdového lanka, na ktorom som vyrazil do práce 5km, 2x dofukoval pri dojazde domov a jedno seknutie duše pri zjazde o výmoľ v asfaltke, ktoré zalepiť nešlo a vymenil som dušu. Jazdím s nimi aj cez les a po štrkových cestách. Ktorá ochrana proti defektom je lepšia? K-Guard, alebo NyTech Breaker? Ďakujem.
Caute, co ma limituje pri vybere maximalnej sirky plastov pri kolesach ak je v rame dost miesta? Mam kolesa Syncros Race 24, plaste su tam povodne 28mm. Do akej max sirky mozem ist? Neviem najst k tym kolesam ziadne udaje, limity a pod... Dik
Ozivujem, kedze odpovedi som sa nedockal... OK, opytam sa takto: z vasej skusenosti - ak su na kolesach (cestnych) povodne 28mm plaste, moze sa stat, ze 30mm tam uz neobujem?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dodatocne citam ze je problem s uzkym dezenom a kto fuka menej zbrusi bocnice... nuz naspat k prieskumu
https://www.ridemedia.com.au/product-review-ere-research-genus-tubeless-tyres/
dopadlo to tak, ze nakoniec som vzal https://www.bike-discount.de/en/schwalbe-pro-one-evo-super-race-28-tle-addix-race-folding-tyre
nieco na tom "souplese" bude, boky soft zmes (ako vitoria)-v zakrutach dojem dobry.. za tu cenu
mal som pzero speedcore ale na mensich tlakoch lebo komfort.
tl 700c30 na 23tss ->32mm
Toto bude asi dosť závisieť od tmelu - taký, čo lepí väčšie diery, ako je napr. Silca, asi viac lepí aj ventily. Klasický Stans bol dosť OK, občas som menil jadro ventilu, ale tak možno raz za dva roky. Potom sú ventily ako Fillmore, ktoré by mali odolať, ale nemám skúsenosť.
celkovo 320 tpi racing bavlna, to uz je trochu iny vesmir.
mna vsak vyrusuje ako su nasiroko zodrane, nizke tlaky ?
Schwalbe LUGANO II 700x25C plášť, kevlar 280g
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/cestne-plaste/schwalbe-lugano-ii-700x25c-plast-kevlar-cerveny-pas-p95602.html
Continental Grand Sport Race 700x25C plášť, kevlar 270g
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/plaste/cestne-plaste/continental-grand-sport-race-700x25c-plast-kevlar-p48790.html
Ide mi o jazdné vlastnosti, valivý odpor, ľahšie zhadzovanie a predovšetkým o menej defektov. Zatiaľ som mal jeden doma, z odstrižku drôtiku zo starého brzdového lanka, na ktorom som vyrazil do práce 5km, 2x dofukoval pri dojazde domov a jedno seknutie duše pri zjazde o výmoľ v asfaltke, ktoré zalepiť nešlo a vymenil som dušu. Jazdím s nimi aj cez les a po štrkových cestách. Ktorá ochrana proti defektom je lepšia? K-Guard, alebo NyTech Breaker? Ďakujem.
savings Continental Grand Sport Race 700x25C plášť, kevlar
24,99 € savings
MOC 38,99 €Schwalbe LUGANO II 700x25C plášť, kevlar, červený pás
22,90 €
MOC 30,99 €Ozivujem, kedze odpovedi som sa nedockal... OK, opytam sa takto: z vasej skusenosti - ak su na kolesach (cestnych) povodne 28mm plaste, moze sa stat, ze 30mm tam uz neobujem?