Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
nemyslel som uplnu uzaveru... staci ze by sa uzavrel kusok cervenej od konskych hlav po PB. To je jedina cas bezkarskych tras na babe ktore kopiruju turisticke trasy.
A da sa to obist, len treba zbehnut od Strateneho Kutu do Slnecneho udolia a potom po modrej hore. Samozrejme, je to riadna okluka ale kto silou mocou potrebuje ist odtial na babu, tak je tu sposob.
lubo_j:
Uzavera turistickeho, ci cykloturistickeho chodnika neprichadza do uvahy... Toto by cez urady nepreslo... viem o com pisem, kedze s uradmi stale nieco riesim...
Jednoznacne je to len o respektovani oboch stran...a ohladuplnosti, ako som tu uz pisal... a najma treba este dodat: OBOCH stran...
A s tymi obchadzami si si robil asi srandu
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
No takto, teraz bezkarske trate na babe udrziava jedno obcianske zdruzenie = par nadsencov jednotlivcov.
Clanok ktory tu bol zdielany hovori o biatlonovom areale. Biatlonovy areal okrem ineho obsahuje aj strelnicu a teda prinasa urcite obmedzenia vyplyvajuce z bezpecnosti a tiez nejake regulacie. Urcite by si to tam niekto nemohol postavit len tak na vlastnu past.
Ak uz niekto dostane uradne povolenie na nieco take ako biatlonova strelnica, tak myslim ze sezonna uzavera na cca 1km turistickeho chodnika je uz najmenej (striela sa na 50m cize nech si niekto nepredstavuje nejaku ministrelnicu).
Obzvlast ak by sa tam napr. zasnezovalo a rozvazal umely sneh, tak je to ine, ako ked teraz niekto nici pracu 2-3 nadsencov. Napr. v BB na kupalisku sa doteraz na bezkovat na okruhu spravenom z umeleho snehu, keby niekto chcel polemizovat nad tym, ci je realne tam dlhodobo udrziavat zasnezeny okruh.
No takto, teraz bezkarske trate na babe udrziava jedno obcianske zdruzenie = par nadsencov jednotlivcov.
Clanok ktory tu bol zdielany hovori o biatlonovom areale. Biatlonovy areal okrem ineho obsahuje aj strelnicu a teda prinasa urcite obmedzenia vyplyvajuce z bezpecnosti a tiez nejake regulacie. Urcite by si to tam niekto nemohol postavit len tak na vlastnu past.
Ak uz niekto dostane uradne povolenie na nieco take ako biatlonova strelnica, tak myslim ze sezonna uzavera na cca 1km turistickeho chodnika je uz najmenej (striela sa na 50m cize nech si niekto nepredstavuje nejaku ministrelnicu).
Obzvlast ak by sa tam napr. zasnezovalo a rozvazal umely sneh, tak je to ine, ako ked teraz niekto nici pracu 2-3 nadsencov. Napr. v BB na kupalisku sa doteraz na bezkovat na okruhu spravenom z umeleho snehu, keby niekto chcel polemizovat nad tym, ci je realne tam dlhodobo udrziavat zasnezeny okruh.
Čítal som, že tam chcú len mini laserovú strelnicu na kratšiu vzdialenosť kôli úspore za strelivo a nevybavovaniu zbrojných preukazov....
A 1,5km okruh
2. Hovoris ako keby to bolo zakladne ludske pravo ist od Somara na PB. Mas predsa desiatky inych moznosti kadial ist na turu, bez toho aby si nicil strojovu upravu bezkarskej trate.
Bezkarska trat je zakladne ludske pravo ? Ale ak to rozviniem, ano , je to zakladne ludske pravo. Pravo slobodneho pohybu. Nikto ti predsa nebrani ist peso, nemusis zrovna na bezkach Alebo zoberies bc bezky/skialpy a ides kade chces, nepotrebujes nic upravovat. Bezkovat sa da ist aj do arealov, pravda, trosku dalej od Baby.
Ale inak. Bezkarsky areal by asi potesil ,ale asfalt nie. Ten kusok, kde ide cervena TZ po zvaznici sa nejako poriesit da , si myslim. V Rakusku bezne. Zuzi sa to, oznaci, whatever. Skor je problem s parkovanim, uz teraz to tam praska vo svikoch, kebyze je tam daky speci bezkarsky areal , tak neviem. Asi budu parkovat na sebe tie auta, Aj ked pravda, drviva vacsina ide na svah, ten by sa mohol zrusit a bezkari maju easy time.
Zakladny problem je ohladuplnost voci druhym a hlavne ocenenie usilia a prostriedkov, ktore su vynalozene pre druhych. Intolerancia , slepota, nezaujem a casto agresivita ludi voci sebe (na Pezinskej, nabezkarskych tratiach casty problem). Cim viac ludi na kopec, tym horsie. Avsak niekedy to plati aj v opacnom smere, vynaklada sa usilie nie uplne spravne a potom sa pozaduje voci tomu respekt.
tomasspura: tento rok extrem, ale predosle bolo pomerne dost dni, ked sa dalo. Aj tento rok sa bezkovalo po hline Ked tam padne 5 snehovych vlociek, tak sa tam rutia davy bezkovania chtivich
Ja ako nebezkar vitam asfaltovy biatlonovy areal. Inde vo svete je to asi uz standard. Je to fajn doplnok letnej pripravy, moze to pritiahnut viac ludi k sportu, repre moze byt viac konkurencieschopna. A nie je to cisto len pre bezkarov a biatlonistov, vyuzit to mozu i sportovci s pribuznych sportov - viem ze napriklad Kubo Siarnik (skialp repre) pouziva okrem ineho i kolieskove bezky v letnej sezone a to i na takychto asfaltovych okruhoch v zahranici.
Otazne je ale kadial to povedu, kde bude zazemie atd.
uz to boli plany na krytu zjazdovku na Slalomke, nieco ako v Dubaji. a ak k tym zasnezovanym asfaltovym bezkarskym tratiam este pridaju obnovu skokanskeho mostika nad Jurom tak sa Male Karpaty mozu uchadzat o organizaciu zimnych OH, hokej by sa mohol hrat na zamrznutom Jurskom jazere vo formate rybnikoveho hokeja.
ale teraz vazne, neviem si predstavit ako na tych kolieskovych bezkach zvladaju (deti a mladez ktore chcu k tomuto sportu pritiahnut) tie kopce hore a hlavne dole v okoli Baby. Obcas stretavam pana co na kolieskovych bezkach dojde na BK, ale naspet ho vidavam ist peso. Takyto asfaltovy areal by bolo vhodnejsie postavit dole na rovine a bol by celorocne vyuzitelny, aj pre skoly napriklad.
Ja castokrat stretavam v lete, ked si v ramci obednej pauzy vybehnem na BK po asfalte, bezkarov na kolieskach, ako maju rozostavane vlajky/kuzele na tom najprudsom klesani za CK na BK, tesne predtym ako konci opraveny asfalt.
aby to tu nebolo len o bezkovani..
Vcera uz som nestihol zapad slnka ale aspon trosku to bolo este sfarbene.. teren je celkom ok pokial nechcete dojst cisty 😁 tradicne na TBK to drzi dobre ale aj trojstrom bol ok. Na TBK2jke bola brigada, par veci pribudlo a par veci vysejpili ale siel som nevediacky na oci a nic neprekvapilo. V zavere ale zostal padnuty stromcek. Brigada bolo aj na Driverovi kde riesili spodok a zatial su uzavrete oba traily aj Blue aj Driver.
Aktualne ma najmensi okruh takmer 2km a do 50m nastupanych. Vsade som sa docital ze chcu aspon 1.5km, radi by boli za 3km. Ak to potiahnu vrstevnicou tak to nemusi byt vobec take strasne. Ono i tie asfaltove okruhy ktore som videl osobne boli schvalne postavene s vlnkami a kopcekmi. Napriklad v Lenzerheide maju asfaltovy biatlonovy areal a vyzeralo to tam tak ze by som si to kludne skusil.
Podla mna, Male Karpaty, viac ako bezkarsky okruh a zjazdovky, potrebuju riesenia na zadrziavanie vody. Klimaticke zmeny neobabreme, musime sa prisposobit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A da sa to obist, len treba zbehnut od Strateneho Kutu do Slnecneho udolia a potom po modrej hore. Samozrejme, je to riadna okluka ale kto silou mocou potrebuje ist odtial na babu, tak je tu sposob.
Uzavera turistickeho, ci cykloturistickeho chodnika neprichadza do uvahy... Toto by cez urady nepreslo... viem o com pisem, kedze s uradmi stale nieco riesim...
Jednoznacne je to len o respektovani oboch stran...a ohladuplnosti, ako som tu uz pisal... a najma treba este dodat: OBOCH stran...
A s tymi obchadzami si si robil asi srandu
Sak aj ty za chvilu budes si vravel
WTF? lto na ziletke? to uz v pekle snezilo? 😁
Čítal som, že tam chcú len mini laserovú strelnicu na kratšiu vzdialenosť kôli úspore za strelivo a nevybavovaniu zbrojných preukazov....
A 1,5km okruh
Bezkarska trat je zakladne ludske pravo ?
Ale inak. Bezkarsky areal by asi potesil ,ale asfalt nie. Ten kusok, kde ide cervena TZ po zvaznici sa nejako poriesit da , si myslim. V Rakusku bezne. Zuzi sa to, oznaci, whatever. Skor je problem s parkovanim, uz teraz to tam praska vo svikoch, kebyze je tam daky speci bezkarsky areal , tak neviem. Asi budu parkovat na sebe tie auta, Aj ked pravda, drviva vacsina ide na svah, ten by sa mohol zrusit a bezkari maju easy time.
Zakladny problem je ohladuplnost voci druhym a hlavne ocenenie usilia a prostriedkov, ktore su vynalozene pre druhych. Intolerancia , slepota, nezaujem a casto agresivita ludi voci sebe (na Pezinskej, nabezkarskych tratiach casty problem). Cim viac ludi na kopec, tym horsie. Avsak niekedy to plati aj v opacnom smere, vynaklada sa usilie nie uplne spravne a potom sa pozaduje voci tomu respekt.
tomasspura: tento rok extrem, ale predosle bolo pomerne dost dni, ked sa dalo. Aj tento rok sa bezkovalo po hline
sak vidis, jake je pocasie
Otazne je ale kadial to povedu, kde bude zazemie atd.
ale teraz vazne, neviem si predstavit ako na tych kolieskovych bezkach zvladaju (deti a mladez ktore chcu k tomuto sportu pritiahnut) tie kopce hore a hlavne dole v okoli Baby. Obcas stretavam pana co na kolieskovych bezkach dojde na BK, ale naspet ho vidavam ist peso. Takyto asfaltovy areal by bolo vhodnejsie postavit dole na rovine a bol by celorocne vyuzitelny, aj pre skoly napriklad.
Vcera uz som nestihol zapad slnka ale aspon trosku to bolo este sfarbene.. teren je celkom ok pokial nechcete dojst cisty 😁 tradicne na TBK to drzi dobre ale aj trojstrom bol ok. Na TBK2jke bola brigada, par veci pribudlo a par veci vysejpili ale siel som nevediacky na oci a nic neprekvapilo. V zavere ale zostal padnuty stromcek. Brigada bolo aj na Driverovi kde riesili spodok a zatial su uzavrete oba traily aj Blue aj Driver.