Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Uzávera nad 7,5 t je tam už na veky vekov, amen... (minimálne od roku 2013 do úplnej rekonštrukcie vrátane spodku... to bude skorej tunel popod Karpaty 😃)
Stupava - Kosarisko je kapitola sama o sebe, tam sa o nejakej rekonštrukcii nehovorí vôbec vzhľadom na pomery Stupavského potoka a Prepadlého... Zvykne sa to zasanovat pre potreby prejazdu, aj teraz po tych dazdoch v minulom roku začali, ale to myslím nie je iniciatíva BSK...
No isiel som dole z kosariska, a veru nevidel som nikde stopy nejakej nie ze opravy, ale ani naznak sanacie poskodenej vozovky . . . a teda myslim ze je to dost velka skoda, aj ked ta cast cesty nizsie vedla tych zdevastovanych par domov (jeden?) nieje bohvie aka, co sa tyka prirodnej scenerie
cesta nezaujima nikoho okrem chatarov, ktori nemaju inu legalnu moznost sa tam dostat. Lesaci ten usek vedia obist, bicykle tiez. Chatari musia cez Lozorno (nie uplne legal), alebo cez BK resp. cez Jur (ilegal).
Raz za cas pride velka voda, ktora znici vzdy tie iste useky - su tam problematicke prechody potoka popod cestu + nad kamenolom sa to vali dole svahmi z kazdej strany. Nikto do tej cesty nebude tlacit prachy na naozajstnu opravu, kym na to nebude "dovod". A vzhladom na situaciu s pozemkami na Kosarisku sa tam tie "dovody" az tak nehrnu.
tusim sa da vybavit povolenie na prijazd od Lozorna, inak je tam asi 3x tabula zakaz vjazdu, ale jazdi sa tam o106 .. este si tade aj robia obchadzku BA
ten canon by mali zavriet .. voda tade tecie podzemim, ked je jej vela, tak aj cez kanon a to cesta nezvladne po case
cesta nezaujima nikoho okrem chatarov, ktori nemaju inu legalnu moznost sa tam dostat. Lesaci ten usek vedia obist, bicykle tiez. Chatari musia cez Lozorno (nie uplne legal), alebo cez BK resp. cez Jur (ilegal).
Raz za cas pride velka voda, ktora znici vzdy tie iste useky - su tam problematicke prechody potoka popod cestu + nad kamenolom sa to vali dole svahmi z kazdej strany. Nikto do tej cesty nebude tlacit prachy na naozajstnu opravu, kym na to nebude "dovod". A vzhladom na situaciu s pozemkami na Kosarisku sa tam tie "dovody" az tak nehrnu.
fokel prosim Ta pribliz nieco o tej situacii s pozemkami na Kosarisku, prvy krat pocujem ze to je problematicka oblast tak som zvedavy.
Lásky, dnes sme vysadili červený smrek, dub aj buk. Pekne na striedačku sadenice. Vysadené do nového kvalitne urobeného oplotku. Malé Karpaty budú znova viac zelenšie. Za odmenu jazda na Veľkú homoľu
Traily Sv. Vrch, GuDa, Cerovka vlhké, ale málo blata. Cyclop kopec blata, čo však skupine cca 20 jeleňov nevadilo. Po západe mäkké úseky začali s nízkymi teplotami tvrdnúť. A Cerovku asi prestanem jazdiť, tie korene pri Uhlianke ma iritujú.
fokel prosim Ta pribliz nieco o tej situacii s pozemkami na Kosarisku, prvy krat pocujem ze to je problematicka oblast tak som zvedavy.
Ak sa nic nezmenilo za poslednych 5 rokov, tak by malo stale platit, ze pozemky pod chatami su len v dlhodobom prenajme od Lesov. Sice sa opakovane davali zameriavat a tvrdilo sa, ze sa budu dat odkupit, ale nikdy z toho nic nebolo a nepodarilo sa to vraj ani ludom, ktori nemali problem s peniazmi. Zopar vynimiek co je, tak bolo historicky ( Mamut, Beus a podobne),
Problematicke to teda v pravom zmysle slova nie je, myslim ze tie prenajmy boli na 99 rokov a teda este tak 35-40 by malo byt pred nami, ak to bude stale tak platit.
Tie roky su len orientacne, nikdy som tu zmluvu realne nevidel, takto mi to stari rodicia od malicka hovorili, chatu dokoncili v '69 a stavali niekolko rokov
Dnes som vybehol na cesnak, no na mojich tradičných miestach zatiaľ nič, tak som to z 3KK dal cez Babu do PK.Počasie krásne, len škoda,že som si zobral iba jedno 🍺...a na Babe som sa nedozvpnil/nedoklopal🤣...terén na niektorých miestach stále mokrý, až nasiaknutý vodou ( 3KK-Stratený kút)...😎
vcera som bol na Pezinskej babe a chata korenny vrch bola otvorena, aj kurili v krbe. Na to ze bol pracovny den tak celkom dost ludi som stretol na cervenej TZ, turistov aj cyklistov. Medvedi cesnak pod Somarom od pondelka nepodrastol, zato ho uz zacala zver spasat. Oproti pondelku bolo na povrchu mazlave a smyklave blato.
Dnes som si spravil výlet po studničkách v okolí Pezinka,
niektoré som poznal a niektoré len podľa mapy : NEODPORÚČAM PRAMEŇ BAŇA VO VINOSADOCH
Všetky majú súradnice - po kliknutí sa ukážu na mape.
PRAMEŇ FRANKOVKA - pitná voda
Asfaltka v Slnečnom údolí, tu rád chodím na toto "pramenité víno".
Nemenovaný prameň pri VYVIERAČKE.
To je natiahnutá hadica ponad potok. Len kvapkala voda z nej.
Attachment:
pramen medvedie udolie.jpg
Tomášov prameň pre závorou MEDVEDIE ÚDOLIE.
Bohužiaľ je na druhej strane potoka, ak je teraz veľká voda ťažko sa k nemu dostať.
Ale aj tak tam voda netečie, skôr len kvapká. Zažil som aj viacej.
Attachment:
pramen tomasov.jpg
Prameň Urbanka - lesík nad Cajlou. Vyschnuté. Bez tečúcej vody.
PRAMEŇ BAŇA - Vinosady. Ten mal vždy veľa vody, páčil sa mi stolík vedľa studničky.
Ale dnes som si všimol že tá trubka je vlastne natiahnutá cez drevný domček priamo do potoka,
odkiaľ berie vodu. Ak ju nadvihnem prameň netečie. Ak ju nechám na mieste, tečie ňou len voda z potoka.
Nepamätám si či to tak bolo vždy, či sa niečo zmenilo, ale neodporúčam. Povyše je nejaký domček, zvieratá,
podľa mňa pekná ale NEPITNÁ.
Attachment:
pramen BANA Vinosady.jpg
Attachment:
pramen BANA potok.jpg
Poslal som info na podaťelňu Vinosady, s fotkami, hádam sa to zmení.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Stupava - Kosarisko je kapitola sama o sebe, tam sa o nejakej rekonštrukcii nehovorí vôbec vzhľadom na pomery Stupavského potoka a Prepadlého... Zvykne sa to zasanovat pre potreby prejazdu, aj teraz po tych dazdoch v minulom roku začali, ale to myslím nie je iniciatíva BSK...
ten canon by mali zavriet
ten canon by mali zavriet
Ked je jej vela, treba ju prehnat cez snezne dela. Videl by som tu jeden potencial..
Ak sa nic nezmenilo za poslednych 5 rokov, tak by malo stale platit, ze pozemky pod chatami su len v dlhodobom prenajme od Lesov. Sice sa opakovane davali zameriavat a tvrdilo sa, ze sa budu dat odkupit, ale nikdy z toho nic nebolo a nepodarilo sa to vraj ani ludom, ktori nemali problem s peniazmi. Zopar vynimiek co je, tak bolo historicky ( Mamut, Beus a podobne),
Problematicke to teda v pravom zmysle slova nie je, myslim ze tie prenajmy boli na 99 rokov a teda este tak 35-40 by malo byt pred nami, ak to bude stale tak platit.
Tie roky su len orientacne, nikdy som tu zmluvu realne nevidel, takto mi to stari rodicia od malicka hovorili, chatu dokoncili v '69 a stavali niekolko rokov
niektoré som poznal a niektoré len podľa mapy :
NEODPORÚČAM PRAMEŇ BAŇA VO VINOSADOCH
Všetky majú súradnice - po kliknutí sa ukážu na mape.
PRAMEŇ FRANKOVKA - pitná voda
Asfaltka v Slnečnom údolí, tu rád chodím na toto "pramenité víno".
To je natiahnutá hadica ponad potok. Len kvapkala voda z nej.
Tomášov prameň pre závorou MEDVEDIE ÚDOLIE.
Bohužiaľ je na druhej strane potoka, ak je teraz veľká voda ťažko sa k nemu dostať.
Ale aj tak tam voda netečie, skôr len kvapká. Zažil som aj viacej.
Prameň Urbanka - lesík nad Cajlou. Vyschnuté. Bez tečúcej vody.
Ale dnes som si všimol že tá trubka je vlastne natiahnutá cez drevný domček priamo do potoka,
odkiaľ berie vodu. Ak ju nadvihnem prameň netečie. Ak ju nechám na mieste, tečie ňou len voda z potoka.
Nepamätám si či to tak bolo vždy, či sa niečo zmenilo, ale neodporúčam. Povyše je nejaký domček, zvieratá,
podľa mňa pekná ale NEPITNÁ.
Poslal som info na podaťelňu Vinosady, s fotkami, hádam sa to zmení.