nemam, ale davam do pozornosti obmedzenia ohladom gramaze litia a baterii vseobecne v lietadlach.
powerbanky a velke baterie celkovo problem.
https://www.catsa-acsta.gc.ca/en/what-can-bring/guidelines-batteries

uz ked som tu, spytam sa na skusenosti majitelov, kludne aj na nejake doporucenia-tipy. (karbon ziletka)
predpokladam ze tvrde puzdra ochrania pred blbych zaobchadzanim ktore sa na letisku bude odohravat.
https://www.bike-discount.de/en/bike/bike-accessories/transport/transport-bag?p=1&o=4&n=48
18.03.2025 - 17:26:21
00
Podobný problém som pred 3-4 rokmi riešil tiež. Nakoniec som si spočítal, že výhodnejšie je kúpiť si bicykel v zahraničí - bez rizika poškodenia pri preprave, so záručnými výhodami, spoľahlivejším servisom atď.
18.03.2025 - 17:40:08
00
Prave, to si nie som tak uplne isty, ci sa mi na ukor prepravy oplati kupovat si tam novy ebike za 6000e. Samozrejme ten co mam tu by som musel predat, pravdepodobbne pod cenu. Bateriu som planoval poslat si DHLkou a bike prepravit so sebou lietadlom.
18.03.2025 - 18:45:16
00
Do Kanady som cestovala s bajkom zabalenom v krabici od bicykla. Bolo to dosť nepraktcké, lebo pri každom prestupe ho chceli na letisku nechať otvoriť a tak som krabicu musela rozlepovať a potom zalepovať. Lepší by bol štandardný prepravný vak na bicykel.
18.03.2025 - 21:15:08
01
mattlesicky robil som si davnejsie prieskum a s ebikom je problem aj bez baterie. Nechcu ich vobec brat, neviem preco, lebo sa bez problemov vojde do vahoveho limitu na sports equipment.

Skus kontaktovat priamo letecku spolocnost a vyslovne uved, ze bude bez baterie. Ak ti to odobria, tak si ten mail vytlac a tak chod na letisko, lebo aj za priehradkou ti to moze stopnut,nikdy nevies na koho natrafis.

A v DHL vyskusaj dat nacenit aj ten ebike - ale bateria tiez bude musiet byt mimo v inom baliku. To bude mozno drahsie ako letenka :D
19.03.2025 - 07:20:03
00
Kristina Sesulak dakujem za info. Este mam cas, tak to skusim cez tie letecke spolocnosti a ups/dhl, ale co som tak zatial pozeral, tak to nie je ziadna sranda prepravit ebike za ocean :/
19.03.2025 - 13:56:07
00
Ak ideš nakrátko, možno by bolo efektívnejšie si bajk požičať na mieste. Ak na dlhšie, kúpiť tam jazdenku. Keď som pred 4 rokmi chcel aj u syna bicyklovať, našiel som jazdenky za absurdne nízke ceny a nakoniec som kúpil nový bajk vo výpredaji. Jazdím tam na ňom dodnes.
19.03.2025 - 14:13:18
00
mattlesicky napísal:
Kristina Sesulak dakujem za info. Este mam cas, tak to skusim cez tie letecke spolocnosti a ups/dhl, ale co som tak zatial pozeral, tak to nie je ziadna sranda prepravit ebike za ocean :/

Lietam pravidelne s bikom (aj teraz som na Lanzarote), na TriCampy alebo Ironmany. Lietame z Budapesti, Blavy aj z Viedne. Prva otazka pri odovzdani biku je ci to nie je e-bike. Tie letecke spolocnosti nechcu prepravovat.
19.03.2025 - 16:44:17
00
Možno niekomi príde vhod: https://www.bikebag.sk
20.03.2025 - 14:31:59
00
Pred dvoma tyzdnami so odlietal z Blavy na Lanzarote. Pri odovzdani biku sa ma pracovnik letiska zodpovedny za kontrolu nadrozmernej batoziny opytal ci mam pri biku CO2 bombicky. Povedal som mu, ze pri kazdom biku je jedna bombicka, na to kyvol rukou a vraj pustaju max 2 ks bombicky k jednemu biku. To iste sa opakovalo pri odlete z Lanzarote.
26.03.2025 - 13:32:03
20
Maly report. S kufrom B&W max spokojnost, pomer cena/vykon skvely (kupoval som za ca 240). Vyhoda je, ze sa da do kufru komplet zbalit a usetrit za dalsiu batozinu do lietadla. Limit 30kg.
Rozobral som: barany, prehadzovac, jeden pedal, sedlovku, kolesa. Ca 60 minut prva rozborka-zborka, druha za polovicu.
https://www.bike-discount.de/de/b-w-bike-box-ii

(Samozrejme do Fiat 500 z inej temy sa nezmesti, vacsie auto bola nutnost, pri rovnakej cene.) :D

Prílohy:

PXL_20250329_115627072.jpg
PXL_20250329_115627072.jpg 254.4 KiB thumb_up0thumb_down

05.04.2025 - 23:37:32
04
Nevyhodou tychto skrupinovych kufrov je ich vyssia hmotnost (cca +4az 5 kg), trocha mensi vnutorny objem, problematckejsia preprava v aute na letisko a nutnost rozobrat riaditka. Ak by si mal riaditka integrovane spolu s predstavcom a aj vnutorne vedenie brzdovej hadice, tak asi bike do toho kufra nezlozis. Aspon ja mam taku skusenost. Do lietadla mam SCICON Aerocomfort, do ktoreho nie je potrebne riaditka odmontovat ani otocit. Je latkovy, ale je vystuzeny a tym padom je lahsi. Mam vacsiu vahovu rezervu do 30kg limitu. Ked idem na triatlonovy pretek tak ku biku pobalim vsetky potrebne veci na vsetky tri discipliny tiatlonu.
08.04.2025 - 11:57:34
01
Co som cital, makke kufre neochranili karbon biky. Asi preto radsej skrupina ale osobne nemam skusenost.
08.04.2025 - 14:07:24
00
Neochranili od coho? Ja do makkeho kufra aj tak obalujem ram biku. Kupil som vodarenske izolacie, narezal som si ich podla potreby a ram je dobre chraneny. Nestalo sa mi, ze by sa mi pri preprave nieco poskodilo. Z ramu dam dole salter (Di2), retaz (rychlospojka) a pedale. Vasinou mam bike bag vahovo tesne pod limitom (cca 28 kg) cize ani nejake pohadzovanie s nim pri manipulacii na letisku nie je mozne lebo je tazky. Letel som s bikom viac ako 10x
08.04.2025 - 14:47:49
01
keyboard_arrow_up