Ten spôsob poznám, ale zrejme sa mi tam dostala nejaká nečistota alebo mlieko z bezduší, lebo to funguje tak 1x z 5 pokusov. Rozobral som hlavu ako sa dala a prečistil to, ale ja tak to blbne.
OK, veď som to písal pre istotu a aj pre tých, ktorí nevedia.
Samozrejme vadnú hlavu to neopraví.
Sú to prakticky nové jadrá ventilu, ktoré prerobia aktuálny presta ventil na clik. Spätne je to kompatibilné s pumpami na presta ventil.
Ešte doplním vyššie uvedené:
Clik ventil je spätne kompatibilný s pumpami na presta ventil, ktoré sú nasadzovacie (po prepnutí páčky cez gumičku ventil stlačia zboku), skrutkovacie, ktoré sa skrutkujú na závit jadra presta ventilu (napr. lezyne pocket drive), sa použiť nedajú. Vtedy treba použiť druhú stranu hadičky na autoventil a adaptér ( t.j. adaptér voziť so sebou na výjazdy).
Ďalšia vec je použitie merača tlaku. Keďže nové clik jadro má priemer ako telo ventilu, t.j. väčší ako pôvodné jadro, môj merač Schwalbe mal príliš malý otvor na nasadenie na clik ventil. Po nahradení pôvodnej čiernej gumenej vložky za novú zo silikónovej hadičky však už funguje dobre.
len si ho nechaj - za cenu za ktoru to predas to nema zmysel sa stym otravovat a v XT tiez zvykne prasknut strunka, mat jedno radenie v zalohe sa oplati
Keď to už takto podrobne preberáme, je medzi deore a slx funkčný rozdiel? Pri xt viem že multi-downshift, ale tie dva lacnejšie majú rovnaké vlastnosti, či?
No tak som namontoval to XT radenie. Mam doma 3 biky a mam tam radenia Deore, SLX a XT. Ked som teraz skusal kazde jedno, najlepsie podla mna chodi SLX. XT som chcel skusit aj z dovodu, ze tam viem radit aj smerom dole o 2. Uvidim po case ci to malo zmysel.
deorecko som kupil cez bazar nove zhodene z biku za 15€ do suflika keby cosi. ked si predstavim ze som ho kupoval k 100€ XTR-ku pre istotu tak je to az vtipne. ale musim uznat, ze spracovanie toho deorecka je fakt zaloste. som na to cumel s otazkou ze to snad nemyslia vazne.
a taky detail pre tych co pouzivaju objimku - pasuju napriec vsetkymi sadami, takze ak ti odide packa, len presrobujes - nemusis davat dole grip ani brzdovu paku.
ja som z8stanca XT, nejaké ťažšie klikanie mi nevadí a príde mi rýchlejšie aj dvojklik do ťažka je super. S XT reťazou to pekne radí, prehazku mám deore iba. Kazety SLX a XT. A s SLX mám aj horšie aj lepšie skusenosti na jednom biku dobre, na druhom divne - občas problémy ked sa zmenila prudko teplota alebo v blate a kentuse sa to rozladilo riadne. A s najlacnejšim deore radením som tiež som nemal žiaden problém. Rovnako GX ani SX sram nebol nejaký problém veľký, SX sa len po roku alebo 3000-4000 km same rozpadne resp. začne zle radiť ale nové ide veľmi pekne podľa mňa...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
OK, veď som to písal pre istotu a aj pre tých, ktorí nevedia.
Samozrejme vadnú hlavu to neopraví.
Prevodnik Shimano SLX 32T
Flasa bol darcek k objednavke.
Objednane z Bike Podium. Musim povedat, ze krajsie zabaleny tovar som asi este nemal. Za mna 👍🏽
Ešte doplním vyššie uvedené:
Clik ventil je spätne kompatibilný s pumpami na presta ventil, ktoré sú nasadzovacie (po prepnutí páčky cez gumičku ventil stlačia zboku), skrutkovacie, ktoré sa skrutkujú na závit jadra presta ventilu (napr. lezyne pocket drive), sa použiť nedajú. Vtedy treba použiť druhú stranu hadičky na autoventil a adaptér ( t.j. adaptér voziť so sebou na výjazdy).
Ďalšia vec je použitie merača tlaku. Keďže nové clik jadro má priemer ako telo ventilu, t.j. väčší ako pôvodné jadro, môj merač Schwalbe mal príliš malý otvor na nasadenie na clik ventil. Po nahradení pôvodnej čiernej gumenej vložky za novú zo silikónovej hadičky však už funguje dobre.
Fox Racing Shox Float X2 Factory.
... XT mám na oboch bajkoch a bez problémov... len som rozobral a premazal, preventivne
a taky detail pre tych co pouzivaju objimku - pasuju napriec vsetkymi sadami, takze ak ti odide packa, len presrobujes - nemusis davat dole grip ani brzdovu paku.