Neviem.
Poznám príliš veľa politikov a centrálnych úradníkov na to, aby som na nich mal ilúzie, že za nimi môže ostať nejaký konkrétny výsledok, ktorý sa hlboko vryje do pamäti :D :D . Politika nie je súťaž krásy, ale umenie možného. Aby sme boli objektívni, tak nejaké tie malé politické výsledky registrujem, napríklad Švejna a zrovnoprávnenie starodôchodcov, Radičová a zverejňovanie zmlúv, Budaj a transformácia národných parkov (bohužaľ nie úplne dotiahnutá, ale určite užitočná), Káčer (a spol.) a vstup do NATO ... Zaradil by som sem aj Mikulca a jeho rozviazanie rúk polícii, to zmenilo hodne vecí.

Ale dve veci som sa v súvislosti s nimi naučil:
1. Nikdy never tomu, čo hovorí politik do médií. On nehovorí, čo si myslí, ale to, čo potrebuje, aby ľudia počuli. Nikdy, nikdy never tomu, čo hovorí do médií. A to mám aj priamo od niekoľkých z nich, zhruba: "Keď ma budeš vidieť v telke, tak neber vážne, čo tam budem rozprávať".
2. Nikdy nepozeraj na slová, ktoré politik hovorí, ale na jeho hlasovanie (ak je to poslanec) alebo na jeho rozhodnutia (ak je to exekutívny politik).

Viem, neodpovedal som na tvoju otázku.
06.04.2025 - 19:27:17
08
Stale sa divim, ze sa niektori z vas pokusaju hladat idealneho politika, aby mu dali svoj hlas.
Taky predsa neexistuje.
VZDY si musite vybrat kompromis. Pri ludoch sa to robi relativne jednoducho, horsie je to pri stranach, pretoze KAZDA strana ma svojich hrdinov a svojich zloduchov.
V principe by ste mali hladat len ten pomer a volte tu stranu, dke je podla vas najmenej tych zlodejov a prizivnikov.

Ak niekto vahate nad Hlinom mozem vam to trosku ulahcit.
Poznam ho, pracoval som prenho pred 25 rokmi a stretaval sa s nim v praci, takze viem ako zacinal a aky bol ako sef, ci clovek.
Uplne cisty nie je, ale kto z nas je?
Ak vahate, ci mu to dat tak za mna kludne mozte, pretoze pomer dobra a zla u Lojza je namiesany este celkom v pohode.
Ja sam nad nim celkom vazne uvazujem, aj ked ma nasral, ze v KDH trt dokazal a pritom mal celkom sancu tu stranu zmenit.
07.04.2025 - 00:54:51
29
Čo je to u Hlinu "úplne čistý nie je"? Lebo ak je to len ďalší v rade, ktorý obchádza zákony (hoci treba nezmyselne) vtedy, ak sa to jemu hodí, tak to sa potom nečudujem, že voliči hovoria "že sú všetci rovnakí" a hodia to Ficovi či Republike.
07.04.2025 - 07:00:00
00
flegko napísal:
Stale sa divim, ze sa niektori z vas pokusaju hladat idealneho politika, aby mu dali svoj hlas.
Taky predsa neexistuje.
VZDY si musite vybrat kompromis. Pri ludoch sa to robi relativne jednoducho, horsie je to pri stranach, pretoze KAZDA strana ma svojich hrdinov a svojich zloduchov.
V principe by ste mali hladat len ten pomer a volte tu stranu, dke je podla vas najmenej tych zlodejov a prizivnikov.

Ak niekto vahate nad Hlinom mozem vam to trosku ulahcit.
Poznam ho, pracoval som prenho pred 25 rokmi a stretaval sa s nim v praci, takze viem ako zacinal a aky bol ako sef, ci clovek.
Uplne cisty nie je, ale kto z nas je?
Ak vahate, ci mu to dat tak za mna kludne mozte, pretoze pomer dobra a zla u Lojza je namiesany este celkom v pohode.
Ja sam nad nim celkom vazne uvazujem, aj ked ma nasral, ze v KDH trt dokazal a pritom mal celkom sancu tu stranu zmenit.

Hodnotenie od kolegov či terajších , či minulých je take … chjove . Iný pohľad budú mat na tvoju prácu a vzájomnú interakciu kolegovia a je jedno či v horizontálnej či vertikálnej štruktúre a iný výstup ti poskytne “odberateľ služby , výrobkov, pacienti , koncoví užívatelia “ . Mna moji podriadení záchranári tiež hodnotia ako dominantného , neznášanliveho , prehnane “ buzerujúceho “ , ale pacienti pre ktorých za každých okolnosti odvediem 110% výkon to vidia inak . “Takze tak” , ako by povedal Milan Reichel ?.
07.04.2025 - 07:51:30
07
Dnes medzi 12.00 až 16.00 h by mala cez Bratislavu prechádzať a zastaviť sa skupina 80 študentov-cyklistov zo Srbska, ktorí sa vydali z mesta Nový Sad na dvojtýždňovú cestu do Štrasburgu. Jazdou dlhou 1 300 km chcú prilákať väčšiu pozornosť Európy na protikorupčné protesty v Srbsku.

Protestná jazda by sa mala zastaviť na Tyršovom nábreží, pri Starom moste.

Denne plánujú odbicyklovať 100 až 150 kilometrov a prejsť cez územie Maďarska, Slovenska, Rakúska i Nemecka, aby sa napokon dostali do Francúzska. Počas cesty plánujú bývať u zahraničných Srbov či spriatelených študentov v týchto krajinách.

Práve študenti sú hnacou silou celoštátnych protestov, ktoré v Srbsku vyvolalo novembrové zrútenie betónového prístreška nad vchodom do železničnej stanice v Novom Sade, v dôsledku čoho prišlo o život 16 ľudí.
07.04.2025 - 09:14:32
09
V cyklokuchyni im varia guláš.
07.04.2025 - 10:31:06
24
Byť v Bratislave, určite tam zájdem. Sú v tom Srbsku frajeri ...
07.04.2025 - 10:43:24
04
petersa napísal:
Čo je to u Hlinu "úplne čistý nie je"? Lebo ak je to len ďalší v rade, ktorý obchádza zákony (hoci treba nezmyselne) vtedy, ak sa to jemu hodí, tak to sa potom nečudujem, že voliči hovoria "že sú všetci rovnakí" a hodia to Ficovi či Republike.

Berme to, ze jeho pochybenia su na urovni podnikatela, co da obcas kamosovi nieco "bez papiera". Z pohladu zakona je to samozrejme danovy unik, ale otazka je, ci to spravi raz za rok, alebo pravidelne nabada zakaznikov na nakup bez dokladu a registracku ma len naoko.
Lojzo zacinal obchodovanim s handrami z Ciny a na zaciatku zamestnaval len svojich ludi z Oravy, ci studentov (co som bol ja v tej dobe) ako brigadnikov, pripadne ludi na civilke...nemusis mat velku fantaziu, aby si vedel, ze nie vsetko bolo uplne koser.
Nehladaj tam nic zlocineckeho, kazdy kto podnika ma nejaky mensi, ci vacsi vroubek na svojom konte.
Z hladiska zakona je to aj tak premlcane, takze nikto z minulosti ho vydierat uz za to nemoze.
Co robil, ale poslednych 15 rokov netusim, mohol sa zmenit (k horsiemu), ale ked ho vidim v TV je to podla mna stale ten stary Lojzo, akeho si pamatam ja.
07.04.2025 - 11:10:25
02
flegko napísal:

Ta strana sa neda zmenit. Podstatou su to konzervy a pokrytci zaseknuti v minulosti schopni riesit max. potraty a vyhradzovat sa voci LGBT. Tam ich aktivita konci. Vsak aj Holeckovu poslali do prec.
07.04.2025 - 11:43:30
413
Ramon1 napísal:
Mna moji podriadení záchranári tiež hodnotia ako dominantného , neznášanliveho , prehnane “ buzerujúceho “ ...

Ako pekne si sa opisal. Velke ego si kde nechal? :) Pochybujem, ze sa to prejavuje len tu na fore. Aj ked musim uznat, ze je to ovela lepsie ako na zaciatku, ked svojky vyskakovali vsade. Len pripominam, lebo pracovat na sebe treba stale a to plati aj pre mna.
07.04.2025 - 11:51:08
03
Mal som par osobnych kontaktov s Ramon1 - om. (Pozdravujem). Naprosta pohoda. Netreba si vytvarat zavery z pisomneho prejavu. Pri osobnom kontakte vnimas, hoc i podvedome, intonaciu, rec tela ... to do par riadkov v teme nedas.
07.04.2025 - 12:22:21
411
Mám rovnako pozitívne osobné skúsenosti s Ramon1 ako píše pista.
V práci býva často nevyhnutné si držať od niektorých spolupracovníkov odstup.
07.04.2025 - 13:36:36
13
Dobrý long-read o komunikačnej stratégii PS za ostatné týždne. Mám takéto analýzy rád.

https://dennikn.sk/4555219/rast-progresivcov-sa-zastavil-urobili-chybu-pri-kalinakovi-ci-v-debate-o-vojakoch-na-ukrajine
07.04.2025 - 14:18:42
02
Srsen napísal:
Dnes medzi 12.00 až 16.00 h by mala cez Bratislavu prechádzať a zastaviť sa skupina 80 študentov-cyklistov zo Srbska, ktorí sa vydali z mesta Nový Sad na dvojtýždňovú cestu do Štrasburgu. Jazdou dlhou 1 300 km chcú prilákať väčšiu pozornosť Európy na protikorupčné protesty v Srbsku.

Stihol som ich :)
Som doniesol Nutellu do "depa" Cyklokuchyne a tam jedla viac ako pre armádu, hladovať nebudú.
Veľmi veľa Srbov, čo tu v Bratislave žijú, ich tiež prišlo podporiť.
Ich trasa tu https://shorturl.at/DCyt3

Prílohy:

20250407_142351.jpg
20250407_142351.jpg 320.7 KiB thumb_up1thumb_down

20250407_142549.jpg
20250407_142549.jpg 341.62 KiB thumb_up0thumb_down

20250407_142627.jpg
20250407_142627.jpg 291.18 KiB thumb_up0thumb_down

20250407_143018.jpg
20250407_143018.jpg 356.23 KiB thumb_up0thumb_down

20250407_143618.jpg
20250407_143618.jpg 651.27 KiB thumb_up0thumb_down