Kopírujem čerstvý status z FB,napísal P.Weiss:
Niektoré tlačovky nepatria do archívu správ, ale do galérie absurdít. A tá dnešná si zaslúži zlatý rám.
Dnes mi priatelia posielali videá z tlačovej konferencie ortopéda Kotlára.
Najprv som si myslel, že ide o satiru vytvorenú pomocou umelej inteligencie. A aj som sa zasmial.
Úsmev však rýchlo vystriedala prenesená hanba – a napokon aj ľútosť nad týmto neuznaným géniom – keď som si uvedomil, že to nebola paródia, ale jeho oficiálne vystúpenie.
Dnešná dávka Kotlárovho rozhorčenia nebola ani tak politickým vyhlásením, ako performatívnym aktom viery – vo vlastnú výnimočnosť, vo vedu bez dôkazov, v konšpiráciu bez hraníc.
Tvrdí, že má dôkazy - len ich nemôže ukázať.
Nie preto, že neexistujú – ale vraj preto, že sú priveľmi „citlivé“.
Hovorí o komunikácii s Obamom, FBI a americkým ministrom zdravotníctva. Popritom uráža odborníkov, ktorí publikujú v žurnáloch, ktorých názvy by si musel najprv vyhľadať. Nemá žiadne výsledky vo výskume verejného zdravia, žiadne prednášky, žiadne publikácie – ale zato neotrasiteľné presvedčenie, že vidí to, čo ostatní ešte len uvidia.
Jeho zdroj? Zrejme to vyššie – univerzálne – vedomie.
Nie je to prvýkrát. Ale je to o to vážnejšie, že stále vystupuje ako vládny splnomocnenec.
A to už nie je len o Kotlárovi. To je o systéme, ktorý si ho vedome drží.
Prečo?
Lebo v čase, keď treba odpútať pozornosť, sú ideálni práve tí, ktorých odbornosť sa nedá spochybniť – lebo nikdy nebola doložená.
To, že lekári a ministri zdravotníctva vo vládnej koalícii mlčia, je záhada.
Možno rovnako hlboká ako tie, ktoré Kotlár odhaľuje.
A tak sa my, občania, úplne legitímne pýtame:
Prečo by sme mali veriť samozvancovi, ktorý vedu nahrádza vierou a fakty vlastným presvedčením?
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid029gfzgrdJUCM2AQNoow1qTnZaaFaiUTSRSAzNhKBs4fBJ1hje7cwoS5VDtrfXPhz9l&id=100073912672584