Ahojte, mám Canyon Endurace CF 7 na Shimano 105 R7000 2x11, kazeta Ultegra 11-34, semi-compact 52/36. Do budúcna rozmýšľam kúpiť ďalšiu sadu kolies na gravel, keďže Endurace je na to celkom ready. Vyššie spominaná konfigurácia je na kopce po ceste v pohode, avšak aká by bola najekonomickejšia zmena či už kazety alebo prevodníka, aby som získal ľahšie prevody do kopcov po nespevnenom teréne, vlastne aj na cestu (starnem:))? Viem že sú tam obmedzenia rozsahu atď. Dik
Kľuky GRX FC-RX600-11 HTII 2x11, 46/30T ale musí sa zistiť ako by to vyšlo s prešmykom, či by sa dal dostatočne znížiť...
Na pôvodné kluky sa dajú nahodiť compact prevodníky (50/34), ale táto úprava by bola len symbolická, rozdiel v prevodoch minimálny.
Na toto som nemyslel. Známy to mal takto prerobené kvôli prevodom, nemu to fungovalo. Treba preveriť.
Update.
Podľa informácií tuto v shope je tam rozdieľ, GRX má posunutú r.linku o 2,5 mm .
Jednak toto a jednak cestné rámy majú bžne najmenší možný prevodník 50z, takže prešmyk nedáš dosť dole. Treba zistiť v Canyone, potom by šlo dať grx kľuky a prešmyk
Cx kluky maju mensi len ten vacsi prevodnik. Maly maju standardny. Klasicky je to 46/36 a to mu asi nepomoze. Su to cestne kluky s velkym BCD rozmerom na ktory nedas mensi prevodnik. Preto je riesenie GRX ktore maju ine BCD. Ja som dal na gravela grx810 a tam je to 48/31 ale su aj 46/30. Treba to kupit aj s presmykom. Radenie je s tym kompatibilne.
Kedysi som mal na Endurace AL nahodene GRX 810 48/31 kluky a prevodniky som mal vypodlozene 2mm podlozkami. Fungovalo to v dobre s povodnym 105 presmykom. Treba skusit ako nizko je mozne umiestnit presmyk a podla toho zvolit prevodniky.
Caute, prosim o radu: Aky najmensi prevodnik mozem namontovat na kluky GRX FC-RX600 2x10, 46/30T? Potreboval by som 24z alebo 26z, aby sa mi islo lahsie do kopcov v terene pri bikepackingu. Dakujem za odpoved.
Mohol by som vymenit kazetu namiesto 11-36 za 11-42 s tym, ze samozrejme vymenim aj prehadzovacku ... ale nie som si isty ako by to fungovalo ci by nebol problem s rozdielom 16 zubov medzi malym a velky prevodnikom na klukach?
Podla mna, vymenou prevodnika z 28t na 26t pride k minimalnej zmene. Najvacsi 48z prevodnik je na ten bicykel overkill. Konverziou na 2x9 s klukami s prevodnikmi 36z-22z , vyriesi problem s prevodmi do kopca a este bude aj rezerva. Kamoska je vacsinu casu urcite na strednom prevodniku.
Skusil by som najskor vymenit najmensie koliesko na trojprevodniku, mozno to zvladne 26z. Pobrat by to podla mna mal i presmykac. Najrychlejsie a najlacnejsie riesenie.
Ak to nestaci alebo to nejde dat mensie ako tych 28z tak kazetu 11-40, 11-42 alebo 11-46 ale je mozne ze uz budes musiet menit i salter za nieco s dlhsim ramienkom (40z by mohol zvladnut), treba overit.
Kluky su i s 22z najmensim prevodnikom tak ak nejde vymenit prevodniky tak komplet kluky s lahsimi prevodmi - ale to uz asi bude chciet i pesmyk podla mna.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na pôvodné kluky sa dajú nahodiť compact prevodníky (50/34), ale táto úprava by bola len symbolická, rozdiel v prevodoch minimálny.
Update.
Podľa informácií tuto v shope je tam rozdieľ, GRX má posunutú r.linku o 2,5 mm .
Co s tym mudre hlavy?
Shimano Altus MT101-2 kľuky, 175 mm, 36/22T, 2x9, štvorhran (OEM)
21,99 €
MOC 25,99 €Ak to nestaci alebo to nejde dat mensie ako tych 28z tak kazetu 11-40, 11-42 alebo 11-46 ale je mozne ze uz budes musiet menit i salter za nieco s dlhsim ramienkom (40z by mohol zvladnut), treba overit.
Kluky su i s 22z najmensim prevodnikom tak ak nejde vymenit prevodniky tak komplet kluky s lahsimi prevodmi - ale to uz asi bude chciet i pesmyk podla mna.
Najjednoduchsie je vymenit prevodnik za iny, 3x. Napriklad tento https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/mtb/3-prevodnik/shimano-fc-ty501-kluky-170-mm-3x8-42-34-24t-stvorhran-p48498.html
Najlepsie je dat dopredu 2x, vymenit aj packu za 2x a k tomu kupit sirsi stred kedze toto uz na 116mm neuhras.
Samozrejme kazdy variant chce jemne skratit retaz.
savings Shimano FC-TY501 kľuky, 170 mm, 3x8, 42/34/24T, štvorhran
17,09 € savings
MOC 31,99 €