vyskusaj si postavit bike a skus rukami zatlacit proti sedlu dole, do stran..kludne to mozu byt aj lyziny, kludne to moze byt aj nejaka zabudnuta spinka v oblasti sedlovej rury..pripadne len sadni na bike a ritou poskac po sedle ci puka.

skus aj chytit ram a druhou rukou chyt koleso a skus s nim silou pohybat do stran ci to nevychadza odtial.. tieto pukoty sa vseobecne tazko z poza klavesnice identifikuju.
15.04.2025 - 12:30:31
00
puká to aj keď sa postavíš zo sedla a šlapeš alebo nie? Pukanie na biku je vždy "zapeklitá situácia".....tie zvuky sa prenášajú celým bikom. Tiež som riešil ako asi každý pukanie,bol som si na 100 percen istý že to počujem od stredu a nakoniec to bola patka prehadzovačky.Z tohto videa nieje vôbec jasné,že to je sedlovka keď to je také pravidelné......sedlovka?kluky? Patka? Pedál ?
15.04.2025 - 19:05:32
02
Peto_rokkie ja som takto riesil pukanie asi 2 sezony. Nakoniec pomohlo dokladne vycistenie a premazanie lyzin sedla a hlavne miest kde su ukotvene v tele sedadla. (lyziny Finish line aseembly anti seize, koncovky lyzin v plastovych patkach slick honey). Casto puka aj samotna sedlovka v karbonovom rame, bud v mieste objimky ale casto (moj pripad) aj ovela nizsie. Pomoze uplne vycistenie rury sedlovky ako aj sedlovej ramovej rury. Mne dost dobre fungovalo jemne mnozstvo peatys LinkLube Premium - tenky mastny film na rure sedlovky. Od vtedy ticho. V dalsom pripade to zas bola sucha podlozka / O kuzok medzi oskou pedalu a klukou. Opat Finish Line assembly anti seize.
15.04.2025 - 19:44:51
00
U mňa to bolo stredové zloženie pressfit na novom Treku aj so to dal zreklamovať ale akurát mi premazali ložiská na ráme za 70€ s tvrdením že stred to nie je.Premazával som teda postupne celý bike a nakoniec to bolo stredové zloženie ktoré pukalo,Od vtedy si už robím servis doma.Ale celkom dobré riešenie je aj sluchátko do ucha :-D
17.04.2025 - 08:45:29
03
Dik za odpovede, viem ze od klavesnice tazko pomoct a identifikovat, ale patka by mi nenapadla, vlozky do lyzin mozno po hodinovom troublení:),
Kazdopadne poskusal som kadejake zataze. A puka len pri slapani v sede, takze som to obmedzil na sedlovku.
Objednal som vystredovacie plastove vlozky (orbea oc2 dropper) novu poriadnu vazelinu.
Precistim celu sedlovku aj zvnutra(sram butter) a budem dufat ze pukanie zmizne. Kazdopadne dam vediet.

A btw tu sram “zlodejinu” na 29ml sram butter za 10€ nebudem podporovat…a budem v striekackach rozpredavat 500ml dozu?nvm kolko bude stat striekacka ale myslim ze za 3€30ml to pustim do sveta ?
18.04.2025 - 10:27:11
00
Ahojte, prosím vás objednal som si tuto vidlicu: https://www.bike-discount.de/en/rockshox-zeb-select-charger-3-rc2-29-180-debonair-tapered z popisu neviem vyčítať či je to už model ktorý ma buttercup alebo nie, každopádne by som chcel na nej znížiť zdvih na 170mm ale k dispozícii mam len Airspring bez buttercupu. Bude to kompatibilné? Ďakujem
18.04.2025 - 11:08:43
00
Nazdar, začína sa mi už ozývať Fox Float DPX2, taký ten čvachtavý zvuk pri prepružení. Môžem na tom jazdiť normálne, nedoničím ho? Na servis to už pôjde aj tak, akurát spravia mi to aj v bežnom servise? alebo to bude treba poslať do slovkolexu kvôli tomu dusíku?
22.04.2025 - 09:22:31
00
Dusik nie je az tak podstatny.(Vzduch mu neublizi), ale urcite servis nerobia v beznom servise.Slovkolex , alebo suspension clinic atd
22.04.2025 - 10:11:53
00
Ahojte, prosím vás robili ste už niekto servis teleskopickej sedlovky KS Vantage? je na nej nastaviteľný zdvih. Len by mazaujimalo či ju je možné rozobrať aby som ju premazal a ak ano tak či je potrebné vyšroubovať tú skrutku ktorou sa zdvih upravuje. Ďakujem
28.04.2025 - 21:15:02
00
https://youtu.be/JPgwLCVVSis?si=suPXBRmV9ash4HzJ
29.04.2025 - 07:15:13
11
tomtoylc ďakujem veľmi pekne.
29.04.2025 - 08:02:06
01
keyboard_arrow_up