Čo je to ten bikepacking s skratke: Bikepacking (na Sr zatiaľ nie veľmi známy pojem) je syntéza horskej cyklistiky s minimalistickým campingom. Niekoľko stokilometrov dlhé traily, kde so sebou vezieš veci potrebné na tvoje prežitie a údržbu bicykla.
posledný komentár: 9. 12. 2025 o 14:14
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
alebo flasa a cucat tazsie cez filter, len zase skoda ju pouzivat celu cestu aj ked by nebolo treba. napr. https://www.nay.sk/quell-nomad-blu-filtracna-flasa
asi zalezi od frekvencie pouzivania - no uvidim casom
Ja by som len upozornil, že filter zabezpečí, že v tej vode nebudú baktérie, prvoky atď ale neodstráni chemikálie. Teda zrovna vodu z riek ako Dunaj by som nepil ani cez filter, lebo v nej stále sú látky z industriálnej činnosti (ten výtok zo slovnaftu riadne zapácha, neviem, čo v ňom je), fosfáty z poľnohospodárskej činnosti a podobne.
To, že ťa z nej nepreženie ešte neznamená, že je OK.
Aj kyselinu môžeš prefiltrovať tým filtrom a stále to bude kyselina.
To, že ťa z nej nepreženie ešte neznamená, že je OK.
Aj kyselinu môžeš prefiltrovať tým filtrom a stále to bude kyselina.
Asi by som nepil vodu z Malého Dunaja, aj ryby tam páchnu po fenole (pozostatok v sedimentoch z čias socíku), najmä po priehradu pri Tomášove. Ale veľký Dunaj je dnes už inde oproti 70. rokom, v mestách pribudli čističky a normy pre odpadové vody z fabrík sa drasticky sprísnili. V skutočnosti pôjde o obrovské zriedenie čohokoľvek, čo sa tam ako škodlivá látka dostane. Tie dva-tri litre za deň a do 5 dní za rok, to fakt nemusím riešiť.
Okrem filtra je spoľahlivá metóda aj prevarenie, už krátky var zničí akékoľvek baktérie, améby a vírusy, to je však typicky použiteľné len pri viacdenných akciách.
Podľa mňa je to zbytočné. Keď už, dá sa poskladať/skrútiť.
Ale podla mna sa zamysli kolkokrat si riesil rozrezany plast. Ja za minimalne 20 rokov kedy jazdim tatranske chodnicky, nejake Alpy (i bikepacking) a rozne am/en jazdenia i preteky som prerezal plast 2x, v podstate 3x lebo raz to bolo na dvoch miestach naraz cca 10cm ciste rezy. V oboch pripadoch ale relativne lahko fixnutelne a dosiel som do civilizacie bez problemov. Ak sa bojis mozes obut odolnejsie plaste, to ma podla mna vacsi zmysel na ebiku
Podľa mňa je to zbytočné. Keď už, dá sa poskladať/skrútiť.
No mám zbalený a skrútený a i napriek tomu zaberá dosť veľa miesta a niekde ho treba dať. Keď ho dám do tašiek, tak mi tam zaberie polku miesta, čiže ho treba pripnúť niekde na bike alebo tašky či nosiče z vonka. Lenže tam už mám náhradnú batériu, flaše s vodou, či stan. Aktuálne robím selekciu vecí, čo nezoberiem a plášť je jedna z veci, čo je fakt veľká, preto som bol zvedavý na názor iných, že či ho zvyknú nosiť.
lebo to potom aj raf moze prasknut, pedal sa odlomit, orech sa rozsypat, ram sa zlomit, sedlovka prasknut.. oprava plasta je vlastne ta najjednoduchsia porucha
to mas drotenu patku? kevlarove poskladas do maleho objemu https://youtu.be/2FoHRs3pPJg?t=59
Ako píšeš, má cez 1,2 kg, i poskladaná je dosť veľká.
Akcia -26% Pirelli Scorpion™ E-MTB M 29x2.60" HyperWALL SmartGRIP plášť, TLR, kevlar
58,99 € -26%
MOC 88,99 €Ludia to nosia na trasy, kde budu tyzden mimo civilizaciu. Tebe to netreba.