Nemenili, je to len výmena asfaltu, na dostatočné rozšírenie by sa musel aj spodok rekonštruovať plus neviem ako pozemky... Ale osobne sa mi zdá, že medzi Lozornom a Jablonovým je teraz cesta o trošku širšia...
Ministerstvo obrany vyhlásilo na území Vojenského obvodu Záhorie zákaz využívania lesov verejnosťou
Ide o opatrenie na obmedzenie šírenia nákazy slintačky a krívačky. Posledný prípad nákazy sa objavil práve na Záhorí - v Plaveckom Štvrtku. Zákaz platí od dnešného dňa. (Aktuality.sk) https://www.aktuality.sk/nazivo/vEIu7JUB5hN1cyG_u51K
V utorok som konečne vytiahol bicykel, počasie celkom slnečné, tak som išiel aspoň poobede si zašlapať na záhorácke kopce, bolo jasno, tak to vyzeralo na pekné výhľady. Príroda pomaly chytá zelenú farbu, prvé rozkvitnuté stromy... Šlapačka cez poľné kopce, lesy, ovocné sady a bývalé vinohrady.. Trasa: cez les na Smolinské - Barbajky - Strážna - Studnička sv.Urbana - Kaplnka sv.Urbana - Na kozách - Lipky - Zámčisko - Dubník - Dubovce - Popudínske Močidlany - Trnovec - Hrebeň nad Holíčom - Kopčany - Cunín - Ostrý vrch nad Gbelami a lesom domov. 76km, 1004v.m.
tento weekend som sa z technických dôvodov nedostal na bike, tak dávam z výjazdu minulý týžden 4.4.2025 -Mária Magdaléna, Ruženica, Lakšárska, Červený Rybník, Gazarka trail, BM. Toto obdobie roka mám najradšej. Všetko zelené, rozkvitnuté, nieje teplo a ešte žiadny otravný hmyz.
Pekná celkom slnečná a bezveterná sobota, tak som si ju bol užiť. Túto trasu jazdím vždy na jar a na jeseň. Išiel som to už niekoľkokrát a stále ju veľmi rád šlapem. Trasa: cez polia a les smer Smolinské - Barbajky - Kodreta Štefanov - nad Unínom - Lipky - Zámčisko - Hoštečná studnička - Pavlovská studnička - Radošovské vinohrady - poľovnícka chata Krížnica - Čupy - Koválovské lúky - Nad Zlatníckou dolinou - Salaš - Kopečnica - Mokrý háj - Psíky - Priepastný mlyn - Veterník - Prietržka - priehrada Prietržka - Trnovec - Hrebeň nad Holíčom - Holíč - Kostolík sv.Margity - Kopčany - Gbely - do lesa a domov. 104km, 1526 v.m.
Včera slnečný a jasný deň, ale vietor fučal poriadny. Nepomohol niekedy ani les, ešte k tomu sem a tam záhorácke sypké piesky, ťažšie šlapanie ako do kopcov. Bol som sa povoziť záhoráckymi lesmi, kde som mal vytvorený okruh, no musel som ho prerušiť, skrze uzavretú červenú turistickú Záhorácku magistrálu. Ak to má niekto v pláne, tak od Studienky po červenej TZ smer pri Hraničnom kameni, je trasa uzavretá a stoja tam vojaci. Je to skrze likvidáciu dobytka, ktorí vozia na Nivky. Vyznačené v priloženej mapke. Červený krížik je Stop. Trasa: pri Myjave smer Šaštín, lesom do Borského Mikuláša, rašelinisko Bahno, pri Červenom kríži, kaplnka Marie Magdalény, Bílkové Humence, Mikulášov, poľovnícka chata Biely kríž, poľovnícka chata Studienka, Studienka, pred Hraničným kameňom STOPka a otočka na náhradnú trasu smer Vahadlová studňa, Šišulákov mlyn, Hrabovec, Horné valy, Červený rybník, Tomky, kaplnka sv.Urbana na Borským Jurom, Trajlínky, Húšky, Tomky, Gazárka Šaštín a na hrádzu Myjavy a domov. 106km, 748v.m.
nový gravel som konečne doskladal, prvý výjazd: asfaltka z Mikulášova cez les skoro po Studienku, naspäť asfaltkou na VO Záhorie, jak som bol príjemne prekvapený, asfaltka pokračovala rozbitou kamenistou cestou, vynovili ju - parádna doslova gravel road, odtial čáčov, letisko SE, Bulkovce, BM. Parádne sa teraz jazdí, ideálne podmienky.
Včera poobedné motanie sa na Záhorí po okolitých poliach a lesoch a vyčkávať na búrku, ktorá mala prísť, no neprišla. Aj to chvíľu vyzeralo nádejne, že už, už to začne... Chcel som si to s ňou rozdať, kto bude doma skôr z lesa. 71km, 944v.m.
Včera som išiel na výlet k susedom na Moravu. Previezť sa po rovinkách pri Morave smer Soutok Moravy a Dyje. Na sútoku bola pomaly tlačenica, čo tam bolo cyklistov. Potom okolo zámečku Lány na Pohansko. Cez Břeclav do Kančí obory a smer Januv hrad. Cez Ládenský most do dedinky Ladná a pozrieť ešte na rybník Ontário. Potom smer Moravská Nová Ves, lávkou sa prehupnúť cez Moravu a po hrádzi do Adamova, do lesa a domov. 118km, 363v.m.
Prešiel som cez most. Ľudia prestali rešpektovať zákaz a pletivo na jednej aj druhej strane prestrihali. S bicyklom al. pešo je možné tadiaľ prejsť. Denne tam prechádza veľa ľudí. Ak to aj nejaká kontrola zatiahne drôtom, zasa to niekto rozobere a je to voľné. Zo SR strany trochu zavadzajú betónové zábrany. Prešiel som v pohode. Začína to byť pekne napnuté, riešenie nikto žiadne neponúka, provizórne premostenie je drahé. Čo som sa tam rozprával so Slovákmi al. Čechmi, začínajú mať pekný odpor k celej situácii a odmietajú rešpektovať akékoľvek nariadenia k uzavretému mostu. Pán v bufete na Pohansku rozprával, že to aj cítia na tržbách.
Sobotu 10.5.2025 skoro celodenný výjazd. Cez VO záhorie (to som "preletel" za cca 1h), pred Studienkou na juh, prvý krát som šiel tou cestou, je tam zaujímavá príroda, cez ramená Rudavy, vyšiel som v Plaveckom Podhradí. Po žltej asi do polovice hore, bolo treba aj tlačiť. Potom do ľava na sedlo Uhliská. Potom pohoda, po červenej popod Klokoč, Amónová lúka, Mon Repos, Kršlenica, pod Veterlínom, Buková. Hore na Rozbehy, tiež dobrý stupák, dole do Jablonice, kúsok po hlavnej do Cerovej, odtial naspäť do našich lesov a domov do BM. Nový gravel som poriadne vyskúšal s druhou sadou kolies na ktorých mám Schwalbe Thunderburt a RaRa 2,1". Nádherný deň, ideálne počasie a aké úplne rozdielne prostredie borovicové lesy na piesku, rovina a Malé Karpaty.
Začiatkom týždňa som išiel na "slnečný výjazd", no v teréne a hlavne na kopcoch bol celkom studený vietor. Do kopca rozopnúť, je veľmi teplo. Z kopca zapnúť, fučí studený protivietor. ...a tak stále dokola. Bol som sa pozrieť na Zámčisku, cestou nabrať vodu v studničke sv.Urbana, kaplnka sv.Urbana a poľovnícka chata Unín. Potom vyšlapať ku kaplnke sv.Víta. Cestou naspäť zastávka u Pavlovskej studničky a pozrieť kaplnku pri Hoštičnej studničke. Vyšlapať naspäť na Borovište a po zelenej smer *****ka lavička, Úsková studnička. Do Rohova pozrieť na kaštieľ a zastaviť sa pri kaplnke Sedembolestnej Panny Márie. Smer Senica a Kunovská priehrada, po žltej vyšlapať nad Kunov a po poľnej ceste smer Hlboké, letisko Senica, Borský Mikuláš a do lesa na Šaštín a pri Myjave domov. 106km, 1458v.m.
V utorok na Záhorí a Južnej Morave hlásili pekné počasie, striedavo slnečno-zamračené, tak som išiel overenými lesnými asfaltkami a pevnými šotolinami pojazdiť za hranice na Južnú Moravu, kde nebudem od blata. Cez les na hrádzu Moravy a do Obory Soutok pozrieť k hájenke malých diviakov, okolo Lánov k drevenému mostu cez Dyje, ktorý sa opravuje. Okolo Pohanska do Břeclavi a cez Poštornú k Františkovému rybníku, Hotel Celnice a hore k vinohradom pozrieť opravu Katzeldorfského zámečku, kde sa ale už dlhšie nič nerobí. Pri vinohradoch na Kolonádu a do Valtic. Zámok Valtice sa opravuje, je okolo neho z pravej strany lešenie. Potom smer Úvaly a na Cihlový most a Letohrádek. Okolo Nového rybníku pozrieť v diaľke zámok Mikulov a pri rybníkoch šlapať k Hraničnému zámočku. Okolo Rybničného zámečku k Janohradu, potom do Břeclavi a okolo Pohanska do Obory Soutok smer SR. Po hrádzi na Adamovské jazerá a lesom domov. 144km, 700v.m.
Štvrtok slnečný výjazd na Južnú Moravu medzi vinohrady a ovocné sady. Začiatok výletu parádny, všade jasno a slnečno. Výhľady vo vinohradoch čisté a jasné, šlapanie hore a dole.... Šlapanie domov od kaplnky Hradištek už bola naháňačka s búrkou. Už, už to vyzeralo, že to schytám, altánok vo vinohradoch na začiatok pomohol. Pozrel som radar, ako by sa mala búrka pohybovať, kadiaľ ide trasa domov. Ťažké meteo prepočty, nakoniec to vyšlo a domov som stíhal bez búrky. Trasa: lesom smer Gbely - poľná cesta na žrebčín Kopčany - Lávka cez Moravu - Moravská N. Ves - Prušánky - Jozefov - Nechory - Rozhledna na Podluží - Veterný mlýn Starý Podvorov - Čejkovice - Vrbice - Kobylí vrch - Zimarky - rybník Velký Bílovec - Žižkovský rybník - Prušánky - Týnec - lesom na hranice - Hrádza Moravy - do lesa a domov. 138km, 1150v.m.
V piatok som si išiel zašlapať zo Záhoria na kopcovité Kopanice. Nebol som ešte na Ostrom vrchu nad Vrbovcami, tak som dal trasu dokopy, nech je celú cestu, čo pozerať. Bolo slnečno a jasno a výhľady boli teda parádne. Ale aj pekne studený vietor hore fučal. Trasa: lesom na Smolinské - Barbajky - nad Unínom - Rozhľadňa Lipky - Radošovce - Radošovské vinohrady - Krížnica - Koválovské lúky - Obora Radejov - Žalostiná - Vrbovce - Ostrý vrch - Rozhľadňa Kamenec - Marečkovci - Pláňava - Záhorácka magistrála smer Halabrinovci - Odbočka k útulni - Závršie - Sobotište - Kunov - Senica - Šajdíkové Humence - Bulkovce - Borský Mikuláš a lesom do Šaštína a pri Myjave domov. 134km, 2023v.m.
Veľmi pekné, starých rodičov som mal z neďalekej dediny, nikdy som ale Južnú Moravu nepojazdil poriadne na bicykli. Za mňa krásny kraj.
tak je možnosť to napraviť a pojazdiť peknú Južnú Moravu. Tam sa ide po rovnakej trase niekoľkokrát, vždy je tam vidieť niečo nové. Oddychové a príjemné šlapanie. Možnosti nekonečné. Chodím tam veľmi rád, len ten most Brodské-Lanžhot je tragédia, že to zatvorili. Teraz tak prechádzame na čierno, čo ale nie je riešenie problému.
V piatok som si išiel zašlapať zo Záhoria na kopcovité Kopanice. Nebol som ešte na Ostrom vrchu nad Vrbovcami, tak som dal trasu dokopy, nech je celú cestu, čo pozerať. Bolo slnečno a jasno a výhľady boli teda parádne. Ale aj pekne studený vietor hore fučal. Trasa: lesom na Smolinské - Barbajky - nad Unínom - Rozhľadňa Lipky - Radošovce - Radošovské vinohrady - Krížnica - Koválovské lúky - Obora Radejov - Žalostiná - Vrbovce - Ostrý vrch - Rozhľadňa Kamenec - Marečkovci - Pláňava - Záhorácka magistrála smer Halabrinovci - Odbočka k útulni - Závršie - Sobotište - Kunov - Senica - Šajdíkové Humence - Bulkovce - Borský Mikuláš a lesom do Šaštína a pri Myjave domov. 134km, 2023v.m.
Hmmm, to Horné Záhorie je veru malebné 👌👌. Aby som sadol na vlak a odviezol sa bližšie.
Dolné Záhorie má tiež svoje čaro, veľa lesov, borovice, mokrade, ale samá rovina. Takéto kopčeky mi tam veru chýbali. 🙂
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ide o opatrenie na obmedzenie šírenia nákazy slintačky a krívačky. Posledný prípad nákazy sa objavil práve na Záhorí - v Plaveckom Štvrtku. Zákaz platí od dnešného dňa. (Aktuality.sk) https://www.aktuality.sk/nazivo/vEIu7JUB5hN1cyG_u51K
Hmmm, to Horné Záhorie je veru malebné 👌👌. Aby som sadol na vlak a odviezol sa bližšie.
Dolné Záhorie má tiež svoje čaro, veľa lesov, borovice, mokrade, ale samá rovina. Takéto kopčeky mi tam veru chýbali. 🙂