Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
Co som narychlo nasiel, tak dokonca doba prijazdu hliadky v Bratislave byvala niekedy 5-6 minut, v maji minuleho roka bola 10-12 minut, takze vyznamne sa to vymyka priemeru.
Krasna ukazka ako sa to ma robit a ako sa to nema robit.
Prvy prispevok, majitel si umiestnil na bajk lokator, bajk bol pod kamerou, kradez si vcas vsimol a zalarmoval pooliciu, ktora vdaka jeho navadzaniu dolapila pachatela. Bravo.
Druhy pripad presne opacne...predajna, kde je tovar za statisice eur sa "tazko dostava ku kamerovym zaznamom" (asi zobroni od susedov) a kedze nemala evidentne alarm tak sa kradez tipuje... ze sak sa stala volakedy v noci.
Do..****, to su niektori fakt tak ****, ze nemaju kamery a slusny alarm v predajni?! To je tak tazke vybavit dodatocne kazdy cennejsi bajk na predajni airtagom, alebo inym lokatorom, ze ked zlyha kamera aj alarm stale mam v zalohe nieco na sledovanie? Ked uz sa im tazi platit PCO u SBS, ci policie tak si aspon namontujem alarm, ktory ma zobudi a ja viem do par minut zistit cez kamery, ze sa mi niekto spaciruje po predajni a volat PMJ Policie, ktori su tam do par minut. Ved toto vsetko zvysuje uspesnost odhalenia pachatela. Je to tak tazke pochopit?
Ak si bajk nezabezpeci niekto v pivnici lebo je zgrlavy to som schopny ako tak (mozno) pochopit, ale ze si predajna s bicyklami nezabezpeci dostatocne svoj tovar je uz na Darwina.
ze si vies mobilom preskenovat ci ta nejaky airtag nesleduje, napriklad ze ti zena dala tag do bundy, aby vedela kde si. Je to ochrana sukromia. Ale podla toho videa to nebol zlodej, ktory by toto riesil
Airtag ma v sebe repracik. Treba ho otvorit, vybrat magnet a prerusit kablik a bude ticho. Stale sa bude dat dohladat, ale uz nebude vydavat zvuk pri hladani.
Do..****, to su niektori fakt tak ****, ze nemaju kamery a slusny alarm v predajni?! To je tak tazke vybavit dodatocne kazdy cennejsi bajk na predajni airtagom, alebo inym lokatorom, ze ked zlyha kamera aj alarm stale mam v zalohe nieco na sledovanie? Ked uz sa im tazi platit PCO u SBS, ci policie tak si aspon namontujem alarm, ktory ma zobudi a ja viem do par minut zistit cez kamery, ze sa mi niekto spaciruje po predajni a volat PMJ Policie, ktori su tam do par minut. Ved toto vsetko zvysuje uspesnost odhalenia pachatela. Je to tak tazke pochopit?
Poznám človeka čo má predajňu, nie bajkov, už vyše 25 rokov... 3x ho vykradli ale ani kamery ano poriadny alarm stále nemá...
Jeho odpoveď bola, že to zabezpečenie stojí viac ako spôsobená škoda...
Je fakt na zamyslenie, keď predajňa s tovarom v hodnote niekoľko deiatok tisíc EUR si nenamontuje alarm či kamery. Taký zabezpečovací systém stojí asi (nemám prehľad) menej, ako hodnota tovaru. Hovorí to niečo o majiteľoch. Viem, aj, že tam sa asi neobjavím na nákup.
Čo sa týka domáceho zabezpečenia - asi začnem zamykať bicykle aj u nás v baráku. Dvoje dverí s FAB zámkami asi nie sú problém, a je to malý barák a ľudia sa poznajú, ale aj tak. Nad alarmom či lokátorom som rozmýšľal už dávno, tak sa možno poobzerám opäť.
slušný alarm so snímačmi a GSM maš do 2000e s montážou napríklad integru.. bez kamier
na pivnicu by stačil jeden snímač otvorenia dverí a jednotkou s GSM aby ti poslalo volanie a jednu sirenu, to by si sa od jablotronu možno do 700 zmestil, ked si to sam namontuješ.
jednoduche čínske sety na alze kupiš od 80e
Ak mate v objekte wifi, alarm postaveny na Tuya protokole s roznymi pohybovymi cidlami z Ali vas vyjdena par desiatok eur. Nic moc, ale je to funkcne. Nema to GSM backup.
Alarm s GSM modulom, ale stale Cina (napr "cesky" IGET) tak okolo 100 eur.
Profi alarm nie je tiez az tak drahy 500-1000 eur, ale problemom je, ze vam ho pride nahodit montazna firma, pretoze laik taky Paradox, ci Jablotron proste nerozbeha, takze kludne pocitajte s 500 eurami za montaz.
Vynimkou na trhu je AJAX, kde ak si kupite entry set za cca 500-600 eur tak pokial zvladate beznu pracu s mobilom vladnete aj jeho montaz, ci nastavenie.
Bezne som klientom uz konfiguroval system doma, zaslal im ho kurierom a zvysok sme doladili po telefone...nehovoriac o tom, ze cez appku si hocikedy mozete prizvat na kontrolu, ci nastavenie autorizovaneho technika (vsetko sa riesi cez mobil).
Len upozornenie...ak by sa niekto rozhodol pre Ajax na trhu su este stale startet kity v1. Tie maju v sebe len 2G modul, takze treba zvazit ich pouzitie, pretoze max do roku 2030 uz 2G na SK fungovat nebude.
Vyhodou v1 je nizsia cena (-150 eur cca), takze na tych par rokov rokov to moze posluzit, navyse stale sa to vie dostat na nete cez ethernet *v pripadu plus modelu aj cez wifi), cize tomu len defacto vypadne zaloha a nie primarny zdroj spojenia so svetom.
Edit.: Pri Ajaxe odporucam ist do ich bateriovych modelov, kvoli lahsej montazi a nezavislosti na elektrickej energie. Navyse ich drotove modely si ani nekupite, pretoze na ne potrebujete od nich ich certifikat.
v pivniciach väčšinou ethernet či wifi nemáš, takže to funguje len na GSM so svetom
ja odporučam zabezpečiť aj mechanicky aj elektronicky,
ked už sa dostane do tej pivnice a alarm spustí humbuk, aby ho spomalil ešte nejaký hrubý zámok chytený o stenu alebo podlahu, zlodej sa tam nebude chcieť zdržovať a riešiť ešte pílenie či strihanie ,ale dá nohy na ramená a prchá...hluk je najväčší nepriatel zlodeja.
spytam sa laicky, poisti niektora poistovna este prevadzku bez takehoto zabezpecenia ? Uz pri rodinnom dome su poziadavky dost vysoke, poistovat prevadzku bez takehoto systemu... Alebo nie je nutne nutne poistenie pre obchod ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.aktuality.sk/clanok/rNb60Hn/nedostatok-ludi-v-policii-zacina-byt-kriticky-vlada-im-chce-k-platom-pridat-stovky-eur/
ako sa da nahlasit podozrenie, ze predajca na miestnom Bazare rozpredava kradnute ramy/ komponenty?
Diky,
R.
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/kradez-kolo-lokator-policie-dopadeni.A250425_104616_olomouc-zpravy_hrs
https://www.facebook.com/groups/194216924620085/permalink/1679833129391783/
Prvy prispevok, majitel si umiestnil na bajk lokator, bajk bol pod kamerou, kradez si vcas vsimol a zalarmoval pooliciu, ktora vdaka jeho navadzaniu dolapila pachatela. Bravo.
Druhy pripad presne opacne...predajna, kde je tovar za statisice eur sa "tazko dostava ku kamerovym zaznamom" (asi zobroni od susedov) a kedze nemala evidentne alarm tak sa kradez tipuje... ze sak sa stala volakedy v noci.
Ak si bajk nezabezpeci niekto v pivnici lebo je zgrlavy to som schopny ako tak (mozno) pochopit, ale ze si predajna s bicyklami nezabezpeci dostatocne svoj tovar je uz na Darwina.
Otazkou je aky mal lokator, ci len obycajny airtag (ktory sa da vypipat) alebo nieco lepsie.
Poznám človeka čo má predajňu, nie bajkov, už vyše 25 rokov... 3x ho vykradli ale ani kamery ano poriadny alarm stále nemá...
Jeho odpoveď bola, že to zabezpečenie stojí viac ako spôsobená škoda...
Čiže áno sú niektorí fakt tak **** ....
SN: M06202N20K0343
menene komponenty:
brzdy Shimano XT
pedale Crankbrothers Stamp 1
sedlo BBB Sport Comfort
predstavec Race Face Affect
na rame ochranne transparentne nalepky
Ak by ste bike niekde zahliadli, kontaktujte prosim majitela https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10233294399135877&id=1649430663
, pripadne SS mne. Dakujem. Odmena ista.
kamaratovi ukradli ebike,
síce nie na Slovensku, vo Švaičiarsku v Grindelwalde,
ale dava to všade kde sa dá...
Santa Cruz Heckler CC MX,
poznávacie znamenie XX1 AXS prehadzovač,
XX1 rainbow kazeta a reťaz a Kobel ramienko prehadzovačky
Ak by niekdo videl, počul, narazil niekde na webe v ponuke na tento bike dajte prosím info
ďakujem
Čo sa týka domáceho zabezpečenia - asi začnem zamykať bicykle aj u nás v baráku. Dvoje dverí s FAB zámkami asi nie sú problém, a je to malý barák a ľudia sa poznajú, ale aj tak. Nad alarmom či lokátorom som rozmýšľal už dávno, tak sa možno poobzerám opäť.
na pivnicu by stačil jeden snímač otvorenia dverí a jednotkou s GSM aby ti poslalo volanie a jednu sirenu, to by si sa od jablotronu možno do 700 zmestil, ked si to sam namontuješ.
jednoduche čínske sety na alze kupiš od 80e
Alarm s GSM modulom, ale stale Cina (napr "cesky" IGET) tak okolo 100 eur.
Profi alarm nie je tiez az tak drahy 500-1000 eur, ale problemom je, ze vam ho pride nahodit montazna firma, pretoze laik taky Paradox, ci Jablotron proste nerozbeha, takze kludne pocitajte s 500 eurami za montaz.
Vynimkou na trhu je AJAX, kde ak si kupite entry set za cca 500-600 eur tak pokial zvladate beznu pracu s mobilom vladnete aj jeho montaz, ci nastavenie.
Bezne som klientom uz konfiguroval system doma, zaslal im ho kurierom a zvysok sme doladili po telefone...nehovoriac o tom, ze cez appku si hocikedy mozete prizvat na kontrolu, ci nastavenie autorizovaneho technika (vsetko sa riesi cez mobil).
Len upozornenie...ak by sa niekto rozhodol pre Ajax na trhu su este stale startet kity v1. Tie maju v sebe len 2G modul, takze treba zvazit ich pouzitie, pretoze max do roku 2030 uz 2G na SK fungovat nebude.
Vyhodou v1 je nizsia cena (-150 eur cca), takze na tych par rokov rokov to moze posluzit, navyse stale sa to vie dostat na nete cez ethernet *v pripadu plus modelu aj cez wifi), cize tomu len defacto vypadne zaloha a nie primarny zdroj spojenia so svetom.
Edit.: Pri Ajaxe odporucam ist do ich bateriovych modelov, kvoli lahsej montazi a nezavislosti na elektrickej energie. Navyse ich drotove modely si ani nekupite, pretoze na ne potrebujete od nich ich certifikat.
ja odporučam zabezpečiť aj mechanicky aj elektronicky,
ked už sa dostane do tej pivnice a alarm spustí humbuk, aby ho spomalil ešte nejaký hrubý zámok chytený o stenu alebo podlahu, zlodej sa tam nebude chcieť zdržovať a riešiť ešte pílenie či strihanie ,ale dá nohy na ramená a prchá...hluk je najväčší nepriatel zlodeja.