Ake máte skúsenosti so psami? Za mnou ich už pár vyštartovalo a pekne ma ponaháňali. Možno som vtedy urobil aj svoj rýchlostný rekord na ceste . Neznášam keď som niekde na bicykli a na okraji cesty ma čaká voľne pustený pes...neviem čo majú proti bikerom ...čo robíte v takýchto prípadoch?
tych volnych psov teda tiez dost nenavidim.. ale najvacsi problem mam vzdy v meste kde je to samy kkt so psom fakt.. ked stretnem psickara v lese tak si ho pekne privola a podrzi.. za posledne dva roky minimalne si fakt nepametam ze by namna v lese mal sancu skocit pes, co sa o petrzalke povedat neda..
ale tak pred 4 rokmi sme sedeli s kamosom hore na hrade, mal som vedla seba polozene rukavice a doletel nejaky maly cokel schmatol ich a bezal.. majitel mu ich zobral ale mal uz len jednu, druhu niekde stratil pocas behu, najlepsie bolo ked mi majitel vynadal ze si ich nemam nechaval volne polozene.. a hladat ich o 11 vecer za tmy nebola sranda.. ale nasla sa.. ale mal som chut mu jednu fakt *****t..
Tak presne tuna sa hodi jeden moj kynologicky stret pod kojsovkou.
Slapem si to z idky od posty na kojsovku po asfaltke a asi v tretine cesty zbadam v protismere psa. Ten ked si ma vsimol, rozbehol sa oproti men, ale ja som si len pokojne pomaly slapal dalej. Po chvilke mu to doslo. Zastal, otocil sa a s obcasnymi pohladmi siel pomaly cca 30-40m predo mnou. Aj mi ho bolo luto, ked som videl, ze miestami asi uz bud nevladal, alebo ho to uz nebavilo, ale drzal sa asfaltky az po chatu erika, kde to vzdal a ja som okolo neho presiel.
Uplne nic sa nestalo, iba sme sa tak na seba pozreli a kazdy sme isli svojou cestou
Co sa psov tyka, tak sa cudujem, ze v dedinach ako je napr. Nizna Mysla to nemaju vyriesene s ciganskou osadou. Vzdy ked vychadzam z dediny, tak kvoli nim naberam raketovy pohon
PS: mam rad psov, mam rad vychovanych psov, ale keby sa mi nejaky zahryzol do nohy, tak nevaham vyberat noz. tu neide o rozum, ale o to kto z koho a ked je psik agresivny, tak nasledky nesie majitel. Vacsina psov, ktore stretavam v lese su bez voditka i kosika a aj ked na nich zvonim, tak sa mi uhybaju a su slusne. Najvacsi problem robia tie dedinske a mestske
Vacsina psov, ktore stretavam v lese su bez voditka i kosika a aj ked na nich zvonim, tak sa mi uhybaju a su slusne. Najvacsi problem robia tie dedinske a mestske
mimochodom, je poctivo ukradnuty z biku mojej starej mamy a uz podla velkosti vidno, ze patri k tym zvucnejsim + to nie je pinkajuci, ale taky elektrickovy a som nanho patricne hrdy
PS: pre tych, co si myslia, ze je to na mtb zbytocnost, tak sa s tym perfektne dopredu dava vediet dalsim bikerom, ktorych obiehate, pripadne turistom v dialke a ak sa motate v istych lokalitach, tak je dobre sem-tam preventivne zazvonit nasim mackom
nie, clovek ked sa lakne tak obvykle ide od toho zdroja laku (pekne som to premostil). u zverov je to podobne ale konkretne na psy to az tak neucinkuje iba ak su nejake opozdene a nepocuju ma
nie, clovek ked sa lakne tak obvykle ide od toho zdroja laku (pekne som to premostil). u zverov je to podobne ale konkretne na psy to az tak neucinkuje iba ak su nejake opozdene a nepocuju ma
Neviem odkiaľ si,ale u nás skáču zásadne do kolies..
ja nosim pistalku...znie urcite silnejsie ako zvoncek
pri zvonceku skor ide o to, ze ak zazvonis, vacsine zdravych ludi tukne, ze je za nimi bike este predtym, ako sa otocia a skontroluju to... ak na nich zapiskas, tak im to tak skoro nedojde
ale samozrejme, ze su rozne sposoby... v zahranici sa pri takomto obchadzani ludi osvedcilo pokrikovat "on your left"
stale nechapem, preco si mnoho bikerov udrziava svoj ninja style a svistia (a obiehaju ma) po lesoch v absolutnej tichosti
Zaveste si na popruh batoha ANTI HUND spray. V pohotvosti je okamžite a stretnutia so psami si budete užívať. Ja už som 3 minul. Spoľahlivo zastaví aj dobre rozbehnutého, nasratého čuvača.
Hmmm, no potom čo sa mi vlčiačisko zahryzol do nohy, a za to, že som po ňom hneď nato šmaril bike mi bolo ešte i vynadané, som voči voľne pusteným psom agresívny i ja. Ak som na biku tak použijem bike, inak kopen, trhám a hryziem, na nadávky nehľadím ... proste to už nechcem zažiť (doteraz mam jazvy po zuboch )
pri zvonceku skor ide o to, ze ak zazvonis, vacsine zdravych ludi tukne, ze je za nimi bike este predtym, ako sa otocia a skontroluju to... ak na nich zapiskas, tak im to tak skoro nedojde
ale samozrejme, ze su rozne sposoby... v zahranici sa pri takomto obchadzani ludi osvedcilo pokrikovat "on your left"
stale nechapem, preco si mnoho bikerov udrziava svoj ninja style a svistia (a obiehaju ma) po lesoch v absolutnej tichosti
tak ja to pouzivam len na dohodnute znamenia v skupine v podstate a na plasenie zverstva sem tam pisknem...
po chodnikoch jazdim tak, ze chodcov neobmedzujem a obchadzam pomaly aby sa nezlakli...predsalen ja som ten kto tam nema co hladat
tak ja to pouzivam len na dohodnute znamenia v skupine v podstate a na plasenie zverstva sem tam pisknem...
po chodnikoch jazdim tak, ze chodcov neobmedzujem a obchadzam pomaly aby sa nezlakli...predsalen ja som ten kto tam nema co hladat
vsak jasne, ja som to nevravel v zlom, pistalka je ovela lepsia na poplasne znamenia a pod... ale ked je chodnik uzsi, tak predsa len zvonim, ale nie sposobom "uhnite bo idem" ale skor "bike za vami, bacha"
vcera v lese som si s jednym havkacom "meral kokose", kto dlhsie vydrzi... bezal popri kolese po lavej strane a stekal, tak si hovorim, ze po patsto metroch ho to urcite prestane bavit...a on si debil po patsto metroch zmyslel, ze ide stekat na opacnu stranu bickyla, samozrejme doslo ku kolizii, tusim som ho aj presiel a nejako som to ustal, len zrazu sa cesta stacala a to som uz neustal a vletel medzi konare mladeho stromu...a ked som sa tak, dole hlavou s nohami zavesenymi na strome, spamataval, vsimol som si chlpaca so spokojnym vyrazom ako veselo krutiac chvostom odchadza...zrejme s pocitom dobre vykonanej prace...nastastie, skody na zdravi a materiale takmer ziadne, az na par skrabancov...doteraz sa mi nestalo, ze by to pes nevzdal, ale tento bol nejaky vytrvalec...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale tak pred 4 rokmi sme sedeli s kamosom hore na hrade, mal som vedla seba polozene rukavice a doletel nejaky maly cokel schmatol ich a bezal.. majitel mu ich zobral ale mal uz len jednu, druhu niekde stratil pocas behu, najlepsie bolo ked mi majitel vynadal ze si ich nemam nechaval volne polozene.. a hladat ich o 11 vecer za tmy nebola sranda.. ale nasla sa.. ale mal som chut mu jednu fakt *****t..
Slapem si to z idky od posty na kojsovku po asfaltke a asi v tretine cesty zbadam v protismere psa. Ten ked si ma vsimol, rozbehol sa oproti men, ale ja som si len pokojne pomaly slapal dalej. Po chvilke mu to doslo. Zastal, otocil sa a s obcasnymi pohladmi siel pomaly cca 30-40m predo mnou. Aj mi ho bolo luto, ked som videl, ze miestami asi uz bud nevladal, alebo ho to uz nebavilo, ale drzal sa asfaltky az po chatu erika, kde to vzdal a ja som okolo neho presiel.
Uplne nic sa nestalo, iba sme sa tak na seba pozreli a kazdy sme isli svojou cestou
Co sa psov tyka, tak sa cudujem, ze v dedinach ako je napr. Nizna Mysla to nemaju vyriesene s ciganskou osadou. Vzdy ked vychadzam z dediny, tak kvoli nim naberam raketovy pohon
PS: mam rad psov, mam rad vychovanych psov, ale keby sa mi nejaky zahryzol do nohy, tak nevaham vyberat noz. tu neide o rozum, ale o to kto z koho a ked je psik agresivny, tak nasledky nesie majitel. Vacsina psov, ktore stretavam v lese su bez voditka i kosika a aj ked na nich zvonim, tak sa mi uhybaju a su slusne. Najvacsi problem robia tie dedinske a mestske
ty mas na biku zvoncek ? odfot
mimochodom, je poctivo ukradnuty z biku mojej starej mamy a uz podla velkosti vidno, ze patri k tym zvucnejsim + to nie je pinkajuci, ale taky elektrickovy a som nanho patricne hrdy
PS: pre tych, co si myslia, ze je to na mtb zbytocnost, tak sa s tym perfektne dopredu dava vediet dalsim bikerom, ktorych obiehate, pripadne turistom v dialke a ak sa motate v istych lokalitach, tak je dobre sem-tam preventivne zazvonit nasim mackom
Neviem odkiaľ si,ale u nás skáču zásadne do kolies..
vsak jasne, ja som to nevravel v zlom, pistalka je ovela lepsia na poplasne znamenia a pod... ale ked je chodnik uzsi, tak predsa len zvonim, ale nie sposobom "uhnite bo idem" ale skor "bike za vami, bacha"
ano, ja to robim tiez tak. Uvedomil som si to az ked som ako chodec isiel po chodniku a popri mne preletel nejaky biker...nie je to prijemne