Spýtam sa tu. Mam 2ks 2Ah a 1ks 4Ah batérie, pekne po starom (nie smart) a pomaly budú dozivat. Viem to nejakým spôsobom zameniť, alebo recyklovať? V lidl, alebo aj inde a nahradit novymi kusmi (samozrejme s vyrovnanim ceny) ? Alebo len čistá kúpa nových? Chcem to znehodnotit ekologicky pokiaľ možno
alebo to tu nesleduj a ušetríš viac ak nekúpiš. P.S.: už máme aj kosačku na aku. Síce len tak vlažne kosí ale ako vážna hračka pre malých vidieckych chlapcov je super a popri tom ako mi “pomáhajú” ja stihnem s 125cc benzínom pokosiť tých najnutnejších 500m2 ktoré chcem aby vyzerali.
ale ja tie baterky potrebujem len na hentú k0k0tinu do ruky, čo vruty zataca do dreva. A aj na tu, co do neho diery robi, inak pohrdam tymto zdrojom energie na akykolvek power tools. Neni nad vonu benzinu takto po ránu
Tak očúvaj Sršňa. Onehdá som sa zaoberal otázkou repasu vylágrovanej batérie /do Boschu/. Otvoril som ju a pochopil, že aj keby mi najdôveryhodnejší brat z Číny ponúkol nové články tak to nerozchodím vďaka tomu ako to bolo uložené v puzdre.
Tak si sa mohol este obratit na pana/panov z Jablonoveho, ktori okrem repasu a vylepsenia parametrov baterii napr. na ebike vyrabaju napriklad aj baterie na ukladanie energie z fotovoltiky z akumulatorov z BEV/PHEV. Vzdy ale zalezi od ochoty platit...
Pises o nie lacnych veciach tak skor predpokladam ze akumulator v puzdre Bosch v hodnote 40€ max bude asi enonuno zakazka zeby ma s velkym naprahom poslali do puce. Ale ak sa mylim kludne postni zdroj a skor ci neskor tych tvojich bratov z Jablonoveho mozem oslovit trebars pri aku na bike kde situacia s cenami je niekde inde.
dajte potom recenzie na tu kosacku prosim, ze ako to cele funguje a ake ma muchy. do rodiny pribudla jedna husquarna, ale s takou cenou, ze 9 lidlackych by bolo tak ze ci to stoji vobec za to
To su hracky oproti Mammotion. Yuka ma aj moznost zberneho kosa, ktory si sama vysypa.
Zoidberg kvôli hmotnosti celej sústavy max. 4Ah. Moja pôvodná otázka bola myslená na sofistikovaný recyklačný program, nakoľko tie baterky sú podľa mňa klinec v rakve ekológii, ale to je len môj osobný nekolorizovany hieroglyf. Takže budem to tu bedlivo sledovať. Včera som to ešte cekol, tak moje batérie sú používané od 2017 samozrejme aj nápad s repasom sa mi pozdáva, toš ale je jasné, že výrobca sa proti tomu poistí na tri krát
Ja som mal ešte ten problém, že to boli staré články NiCd a teda okrem konštrukcii a uloženiu to bola ďalšia podpásovka proti repasu. Nakoniec som za 50€ zohnal na 15-18 ročnú vŕtačku aku od značky Patona /NiMh/ a s tou vŕtačka ožila tak, že je z nej znovu výkonný čert.
Snažil som sa aj na Ali nakúpiť náhrady no to bol čínsky pôrod. Najprv mi po 20 dňoch zrušili objednávku a druhý číňan vyskladňoval celú jar nehovoriac o tých úžasných hodnotách v popise ktoré majú s realitou pramálo.
To su hracky oproti Mammotion. Yuka ma aj moznost zberneho kosa, ktory si sama vysypa.
To mas pravdu... svokor ma mammotion, satelit, 2000m2 clenita zahrada terasy a ano ked to naprogramujes je to super sci-fi za 2,5k€
polozim blby kabel a kosacka za 290e mi usetri 3h kosenia tyzdenne tym ze obeha cast pozemku, ostatne dokazem obehnut rucne
ide o to co ches, kolko si ochotny dat a ratat i cenu servisu do buducna
ak ta lidlacka nebude fungovat ok, hladam dalej ale ak hej tak preco nie?
Hej, to som hodil len tak do plena, pre inspiraciu.
Suhlasim, 8 je na 20V skrutkovadla prilis, sam som kvoli hmotnosti pouzival 2Ah, a potom som radsej presiel na ten sikovny 12V Performance, co sa mu dava sklucovadlo dole. Terasove vruty 6x100 daval v pohode, na predvrtanie som mal v sklucovadle maly vrtak a pod sklucovadlom nachystany kratky bit, je to moj oblubeny Parkside nastroj.
K tej tvojej baterkovej dileme, ponukni to v kutilskej skupine/fore a niekto tie clanky este vyuzije. Sam som zamladi vykuchal niekolko notebookovych akumulatorov a clanky z nich vopchal do powerbankovych krabiciek z Ciny.
Jezus, vdaka za doplnenie, v pondelok objednam performance brusku, dorazi roboticka kosacka a v podstate mam dielnu vybavenu 😀
Len este pozor na to, ze tato verzia brusky s plochou hlavou ma nizsie max. otacky nez verzia s klasickou hlavou. Ak potrebujes co najvyssi rezny vykon, tak treba co najvyssie otacky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
potom sleduj túto tému a ak zopakujú akciu z nedávna, tak kúpiš 4AH za 12,73
Snažil som sa aj na Ali nakúpiť náhrady no to bol čínsky pôrod. Najprv mi po 20 dňoch zrušili objednávku a druhý číňan vyskladňoval celú jar nehovoriac o tých úžasných hodnotách v popise ktoré majú s realitou pramálo.
To mas pravdu... svokor ma mammotion, satelit, 2000m2 clenita zahrada terasy a ano ked to naprogramujes je to super sci-fi za 2,5k€
polozim blby kabel a kosacka za 290e mi usetri 3h kosenia tyzdenne tym ze obeha cast pozemku, ostatne dokazem obehnut rucne
ide o to co ches, kolko si ochotny dat a ratat i cenu servisu do buducna
ak ta lidlacka nebude fungovat ok, hladam dalej ale ak hej tak preco nie?
Aj performance vrtaci skrutkovac a performance uhlova bruska budu po 40 € namiesto 60 €/70 €.
A este aj toto na zelene naradie (napr. na tu brushless kosacku co som daval link):
Hej, to som hodil len tak do plena, pre inspiraciu.
Suhlasim, 8 je na 20V skrutkovadla prilis, sam som kvoli hmotnosti pouzival 2Ah, a potom som radsej presiel na ten sikovny 12V Performance, co sa mu dava sklucovadlo dole. Terasove vruty 6x100 daval v pohode, na predvrtanie som mal v sklucovadle maly vrtak a pod sklucovadlom nachystany kratky bit, je to moj oblubeny Parkside nastroj.
K tej tvojej baterkovej dileme, ponukni to v kutilskej skupine/fore a niekto tie clanky este vyuzije. Sam som zamladi vykuchal niekolko notebookovych akumulatorov a clanky z nich vopchal do powerbankovych krabiciek z Ciny.
Jezus, vdaka za doplnenie, v pondelok objednam performance brusku, dorazi roboticka kosacka a v podstate mam dielnu vybavenu 😀