OK chápem, kvôli Slovensku celá EÚ zruší fondy. Tak mam pocit ze aj vy by ste súhlasili, nak vystúpime, nak si to ti ficovci a bodorovci pekne vyžerú, tak im treba koťuhám
Slúžiť verejnosti to môže, stačí ze ceny za ubytovanie za noc budu cez 1000 eur a nájde sa malo ludi co tam pôjde,alebo z technických pricin zatvorené...
Ono napad to nebol zly, ked sa idea kreovala v 90tych rokoch, este netusili o vynaliezavosti Ostbloku. A k tomu info, ze sa kontroluje tak max 5% vyuzitia a spoliehaju sa na kontrolne mechanizmu jednotlivych statov znamena, ze radsej zrusit - suhlasim tiez.
EU fondy by som okresal. Nemali by sluzit na biznis, ale na rozvoj. Ako bolo napisane - naco podporovat penzion, ktory si na seba nezarobi? To su vyhodene peniaze. Fondy by mali byt na verejnu infrastrukturu, skoly, nemocnice. A mal by to riadit, alebo aspon kontrolovat niekto z EU.
EU fondy by som okresal. Nemali by sluzit na biznis, ale na rozvoj. Ako bolo napisane - naco podporovat penzion, ktory si na seba nezarobi? To su vyhodene peniaze. Fondy by mali byt na verejnu infrastrukturu, skoly, nemocnice. A mal by to riadit, alebo aspon kontrolovat niekto z EU.
Eurofondy sú super. Len keby sme si ich nerozkrádali tak tu naozaj môžeme mať Švajčiarsko. Opravte ma ak sa mýlim, ale nie je Slovensko čistý príjemca? T.j. Dostane viac ako vloží do EÚ rozpočtu. A potom sa niekto čuduje, že nie sú peniaze na mosty, diaľnice, nemocnice, učiteľov,...
prosim ber s rezervou, davam iba z pamate (pocute v TV pred par dnami, pri príležitosti vyrocia 20 rokov v EU): suma vlozenych príspevkov 14 mld, prijatých cca 40 mld EUR
Samozrejme, že Slovensko je v EÚ čistý príjemca. Všetky tie reči o tom, že eurofondy by sa mali zrušiť a pod. sú iba len také reči pre reči. Od vstupu do únie Slovensko prijalo o 24 miliárd eur viac, ako do nej dalo. Môžeme sa baviť o spôsobe čerpania, o efektivite, o hodnote za peniaze, áno, tam sú medzery, ale aj keby tých 24 miliárd z vrtuľníka rozhadzovali, tak vždy je to 24 miliárd navyše na verejnoprospešné investície a aktivity, 24 miliárd, ktoré pribudli do našej ekonomiky, pribudli nám všetkým.
rozumiem, čo si v globale chcel povedat, no (napriklad) tie 2 miliony (z 24mld) na horeuvedenu vilu (akoze agroturistika) nepribúda 'nám všetkým' - bol to cisty tunel a podvod (ano, nie som sudca a neviem dokazat...)
O tom, že je to zneužitie EU peňazí, som presvedčený.
Ale faktom je, že že tie peniaze boli minuté na Slovensku - stavala to zrejme slovenská firma, ktorá dala výplatu slovenským ľuďom, ktorí ich minuli na nákupy a úhrady na Slovensku (som si vedomý zjednodušenia - časť tých peňazí mohla skončiť niekde offshore a určite sa nakupoval aj tovar vyrobený mimo Slovenska). Ale skrátka tie peniaze posilnili našu ekonomiku, ekonomiku nás všetkých. Tak som to myslel.
To ano, ale zaroven oslabili nasu - europsku ekonomiku v nemecku, dansku, holandsku... co sa prejavi nizsim rastom celej eu a aj nas. Je velmi pravdepodobne ze krajiny ktore su cistymi prispievatelmi by tu tie peniaze poslali tak ci tak, akurat vo forme realnych investicii namiesto bodorovych kastielov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ono napad to nebol zly, ked sa idea kreovala v 90tych rokoch, este netusili o vynaliezavosti Ostbloku. A k tomu info, ze sa kontroluje tak max 5% vyuzitia a spoliehaju sa na kontrolne mechanizmu jednotlivych statov znamena, ze radsej zrusit - suhlasim tiez.
Ako to že ich nerozdelujes,keď vieš ako?
Ved mozem. Vies to zariadit?
https://www.instagram.com/reel/DJMbaJ6ILpd/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
Ale faktom je, že že tie peniaze boli minuté na Slovensku - stavala to zrejme slovenská firma, ktorá dala výplatu slovenským ľuďom, ktorí ich minuli na nákupy a úhrady na Slovensku (som si vedomý zjednodušenia - časť tých peňazí mohla skončiť niekde offshore a určite sa nakupoval aj tovar vyrobený mimo Slovenska). Ale skrátka tie peniaze posilnili našu ekonomiku, ekonomiku nás všetkých. Tak som to myslel.