Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
No ale ja som nikde necital o 12speed
100g lahsia kazeta a stoji 5x tolko ?
Ja mam 11-34 tiez 105ku lebo ultegra le lahsia myslim len o 12g a dura je predrazena pre beznych ludi co si to nedavaju do nakladov bez dph ? a kupuju to za MOC
Tam kde uz beriem 11-34 uz je tych 100g aj suma fuk.
Príspevok je o ušetrenej hmotnosti. Tých 100g je cca 1/3 hmotnosti ušetrenej hmotnosti iba na kazete. Koľko by vážil tvoj bajk keby si ušetril 1/3 zo všetkých komponentov na bajku?
Keby chcel andrej25 šetriť tak si môže nechať pôvodné kolesá a nie platiť stovky € za nové kolesá. A možno aj bajk by mu stačil lacnejší na Alu ráme s Dekáča, nie?
Každopádne som teraz prekvapivo našiel novú kazetu od ZTTO Ultralight, pravdepodobne nový model, ktorý je o niečo viac heavy ale konštrukcia by mala byť 100% oceľ a je tam v skratke zmienka aj HG... zaujímavé.
No jo, ta kazeta podla fotiek ma miestami profilovane zuby a pastorky, ale asi to nebude uplne ono... vsak co, tych -150g na osi otacania je menej vyznamnych ako na obvode
Mám otestovanú túto celooceľovú ľahkú kazetu z Ali. Neradí zle. Iba je trochu pri preraďovaní hlučnejšia a reťaz medzi pastorkami nechodí tak hladko a potichu ako u Shimano Hyperglide+. Po najazdení nejakých 2.000km som ju namontovala na Tacx Neo.
Pojdem teda nakoniec do tych cinskych a vyskusam ich aspon chcem sa opytat , ako funguju tie zlavove kupony, treba hladat na nete funkcne nejake ? lebo hladal som asi pol hodinu a nenasiel som ziadne vyssej hodnoty, tak ci to len zle pozeram, alebo tie kupony "vyssej" hodnoty clovek tazko najde . dikes
....
Keby chcel andrej25 šetriť tak si môže nechať pôvodné kolesá a nie platiť stovky € za nové kolesá. A možno aj bajk by mu stačil lacnejší na Alu ráme s Dekáča, nie?
kolesa som kupoval ako druhy par kolies k sucastnemu univerzal cestaku (spominany giant defy na 105 nie je prave raketa). vyhladovo bude aj novy cestak a tam uz bude menej miesta na kompromisy, solidne kolesa uz mam.
zaklad je, ze mam z toho radost a fakt to lepsie slape, mozno mohlo aj vyrajznejsie, ale kazda sranda nieco stoji
mimochodom, roky som jazdil alu dekacovy cestak, bol som velmi spokojny, za 950eur na 105 to bola super kupa. ale kedze som jazdil aj v zime, tak ho doslova nahlodala korozia
Príspevok je o ušetrenej hmotnosti. Tých 100g je cca 1/3 hmotnosti ušetrenej hmotnosti iba na kazete. Koľko by vážil tvoj bajk keby si ušetril 1/3 zo všetkých komponentov na bajku?
Ale nie na kazdom komponente je mozne usetrit 1/3 hmotnosti. Navysek ked povies A povedz aj B. Ak usetrenie 1/3 hmotnosti na komponente (kazeta) stoji 5x tolko ceny tak na celom biku by to bolo potom stalo tiez 5x tolko a to uz nie je take pekne ci?
Bike za 3K alebo bike za 15K ktory je lahsi o 1/3 ?
Tiez je rozdiel setrit gramy na rame a komponentoch ktore su stabilne na biku ako na spotrebaku. Urcite nekupoval tie kolesa len preto ze su lahsie. Keby mu na tom silno zalezalo kupi ovela lahsie kolesa za nasobne vyssiu cenu, ved ich poznas, tie spagatikove nejake, duke rafky, extralite naboje a podobne. Ale vramci cost efektu uz to nie je tak zaujimave. Myslim ze 1315g za 500€ je dobry deal cena/hmotnost/dostupnost.
Pojdem teda nakoniec do tych cinskych a vyskusam ich aspon chcem sa opytat , ako funguju tie zlavove kupony, treba hladat na nete funkcne nejake ? lebo hladal som asi pol hodinu a nenasiel som ziadne vyssej hodnoty, tak ci to len zle pozeram, alebo tie kupony "vyssej" hodnoty clovek tazko najde . dikes
Aliexpress musi spustit nejakú akciu aby si mal nejaký lepší kupón... Vačšinou to vždy uvidíš na úvodnej stránke že bude, alebo prebiehá nejaká ich akcia.
Čiže musiš to len sledovať . Inač nenájdeš nič . A doplním že nie stále sú tie kupóny dostupné v hodnote 50€+
vacsie kupony byvaju len par krat do roka a su platne cca 2-3 tyzdne, napr. na cinsky novy rok a tak
Akoze ked clovek vymeni stock kolesa co maju cez 2kg za nieco karbonove co vazi menej znamena ze uz gramari a musi kupovat nezmyselne drahe komponenty pre usporu o par gramov navyse? Ach jaj. Ak clovek ma 11-34 tak si neamie kupit lahsie kolesa lebo na to nema moralne pravo ?
K tým ali kupónom...kto plánuje drahší nákup, odporúčam sledovať https://chinaplanet.sk/ dávajú info o kupónoch v predstihu vrátane výšky zľavy tak človek vie či využije a oplatí sa mu počkať.
Od 31.5. by mala byť zase hromada kupónov najvysšia zľava 90$ od 600$ nákupu hore, čo by sa mohlo na nejake kolieska hodiť.
Diky za tipy a rady aj s tym Aliexpres, pouzil som nejaky kupon a dostal som na vyslednych 294 EUR, povedal som si, ze ich vyskusam za tieto peniaze, to vyzera na velmi dobry deal, aj ked samozrejme s tym pocitam, ze to nebude top notch kvalita dam potom echo, ked dorazia a ako sa na nich jazdi
Potrebujem kupit gravel karbony, vydal som sa cestou cistokrvneho gravelu, narazil som na kolesa so sirkou 29mm, nie je to uz ultene? Donedavna som tvrdil, ze 40mm plast je siroky, ale chcem ist do 45 pri novom bajku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
osobne som nevazil, ale v popise1314g, kazeta 11sp 11-30 cca 304g
100g lahsia kazeta a stoji 5x tolko ?
Ja mam 11-34 tiez 105ku lebo ultegra le lahsia myslim len o 12g a dura je predrazena pre beznych ludi co si to nedavaju do nakladov bez dph ? a kupuju to za MOC
Tam kde uz beriem 11-34 uz je tych 100g aj suma fuk.
12sp 11-36T, 160g, 28-32-36 su Alu, do 24T radis ocel na velkej pile, za 100ku na Aliku by to nemusel byt uplny shit, ale tocil by som retaze https://vi.aliexpress.com/item/1005008177742973.html
Čítal som komentáre ľudí, ktorí zakúpili túto kazetu (poprípade aj ZTTOGen3s) a písali o zlom radení(nakoľko nedisponujú funkciou hyperglide)
https://vi.aliexpress.com/item/1005007624681972.html?spm=a2g0o.store_pc_home.0.0.1d643c762GGvUU&pdp_npi=4%40dis%21EUR%21€%20162%2C74%21€%2078%2C12%21%21%211301.89%21624.91%21%40211b813517463563756366303da5f3%2112000041549987523%21sh%21SK%212060446836%21X&gatewayAdapt=glo2vnm#nav-specification
kolesa som kupoval ako druhy par kolies k sucastnemu univerzal cestaku (spominany giant defy na 105 nie je prave raketa). vyhladovo bude aj novy cestak a tam uz bude menej miesta na kompromisy, solidne kolesa uz mam.
zaklad je, ze mam z toho radost a fakt to lepsie slape, mozno mohlo aj vyrajznejsie, ale kazda sranda nieco stoji
mimochodom, roky som jazdil alu dekacovy cestak, bol som velmi spokojny, za 950eur na 105 to bola super kupa. ale kedze som jazdil aj v zime, tak ho doslova nahlodala korozia
Ale nie na kazdom komponente je mozne usetrit 1/3 hmotnosti. Navysek ked povies A povedz aj B. Ak usetrenie 1/3 hmotnosti na komponente (kazeta) stoji 5x tolko ceny tak na celom biku by to bolo potom stalo tiez 5x tolko a to uz nie je take pekne ci?
Bike za 3K alebo bike za 15K ktory je lahsi o 1/3 ?
Tiez je rozdiel setrit gramy na rame a komponentoch ktore su stabilne na biku ako na spotrebaku. Urcite nekupoval tie kolesa len preto ze su lahsie. Keby mu na tom silno zalezalo kupi ovela lahsie kolesa za nasobne vyssiu cenu, ved ich poznas, tie spagatikove nejake, duke rafky, extralite naboje a podobne. Ale vramci cost efektu uz to nie je tak zaujimave. Myslim ze 1315g za 500€ je dobry deal cena/hmotnost/dostupnost.
Aliexpress musi spustit nejakú akciu aby si mal nejaký lepší kupón... Vačšinou to vždy uvidíš na úvodnej stránke že bude, alebo prebiehá nejaká ich akcia.
Čiže musiš to len sledovať . Inač nenájdeš nič . A doplním že nie stále sú tie kupóny dostupné v hodnote 50€+
vacsie kupony byvaju len par krat do roka a su platne cca 2-3 tyzdne, napr. na cinsky novy rok a tak
scarinko žeby "kazeta 105, ..."
https://www.bike-discount.de/en/miche-supertype-12-speed-cassette-for-shimano
Navyse toto nema ani 16T pastorok.
Mne chyba aj 18T na 11-30
Od 31.5. by mala byť zase hromada kupónov najvysšia zľava 90$ od 600$ nákupu hore, čo by sa mohlo na nejake kolieska hodiť.