Ak mi vystaví doklad, ktorý následne po predaji nezaeviduje a zruší tak sa samozrejme jedná o podvod. Ale ak kúpi slovenský "predajca" povedzme to YT zo stránky YT vo výpredaji a následne ho tu predá so svojou maržou s riadne vystaveným a zaevidovaným daňovým dokladom, tak je to právne ok? (neberme teraz do úvahy DPH a obchodné podmienky YT) Neviem, pýtam sa. A v žiadnom prípade to neobhajujem, neschvaľujem a nemyslím si že sa jedná o šikovnosť obchodníka, ale o šmelinu :)
29.03.2025 - 08:17:51
00
Užívateľ martinknizka1990. Kúpil si koleso ale zásielku neprevzal aj keď bol kontaktovaní telefonicky a e-mailom. Očividne ani nemal v plane prevziať zásielku. Pozor na neho ušetríte si čas a peniaze.

Prílohy:

IMG_20250423_102640.jpg
IMG_20250423_102640.jpg 303.88 KiB thumb_up0thumb_down

Screenshot_20250423_133021_Chrome.jpg
Screenshot_20250423_133021_Chrome.jpg 78.54 KiB thumb_up0thumb_down

23.04.2025 - 13:35:16
00
Zdravím, dnes som sa previezol 450 km zbytočne. Mal som záujem kúpiť gravel od dotyčného "
pavolbacgon188". Jednalo sa o bike ORBEA H30 v krásnej žltej farbe a ešte jeden ROSÉ. Tak som mu napísal či je možné prísť dnes pozrieť bike. Odpísal. že áno. Písal som mu že idem z BA a mám to 220 km. Odpísal, že keď budem hodinu do cieľa mám sa ozvať. Podľa WAZE som mal byť v cieli o 12:10. Odpísal, že môže o 13h. Keď som prišiel mal vonku 4 graveli, ORBEU, ROSÉ, CUBE A BERGAMONT. Mňa ako som uvádzal zaujímala ORBEA, na to mi povedal, že tá je rezervovaná od utorka, WTF. Mohol ma hneď upozorniť, že bike je rezervovaný. Hneď som pochopil s kým mám tú česť jednať. Absolútna nekorektnosť, a ešte ma zneužil ako poistku, lebo o 5 min prišla pani pre ORBEU, tak keby ju náhodou nechcela. Nejak som to skúsil prekúsnuť a pozrel som ten ROSÉ ale na ráme je veľká preliačenia cca priemer 4 cm. Z pravej strany to fotil veľmi šikovne ale z hora je to vidieť. Ako sorry neprišiel som kupovať evidentne padnutý bike. Podľa predajcu to nemá vplyv na funkčnosť. Predajca si myslel, že keď som tam tak niečo kúpim, ale to sa mýlil. Hneď som odišiel. Evidentne sa jedná o priekupníka, ktorí mal v garáži asi 15 iných bikov. Nebudem konšpirovať o pôvode. Biky predáva tak ako sú. Orbea mala oškretú zadnú rámovú tyčku nad prehadzovačom a reťaz bola čierna od mazu. Zadný plášť zodraný.

Pridávam link na ROSÉ, v texte inzerátu absentuje akékoľvek info o poškodení rámu. Väčšina serióznych predajcov aspoň upozorní na nedostatky prípadne odfotia miesto poškodenia, tento predajca len predáva, nič viac. 4 tá fotka v poradí, ako je písmeno R, na prvý pohlaď sa to javí len ako povrchové ale je to preliačenia po páde alebo náraze.
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/gravel-a-cyklokros/4674073/rose-backroad-grx-al.html

Mám ponaučenie, GRAVEL hľadám ďalej, ale už max do 100 km od BA. Serióznym predajcom zdar.
08.05.2025 - 19:53:23
13
Odpoveď predajcu na môj komentár:
ja: Nakoľko sa predajca v popise textu neunúva uviesť, že rám je poškodený nárazom/pádom, tak to robím za neho. Predajca šikovne nafotil bike tak aby preliačenina nebola vidieť. Na pravej strane ako je R je len oškretý rám ale v skutočnosti je to preliačené po náraze,
Ak náhodou budete kupovať bike od dotyčného, najprv si overte či nie je rezervovaný, ako sa stalo mne a previezol som sa 450 km.

predajca:
Na fotke je zreteľne vidlo že bicykel je na ráme buchnuty a písali ste mi na dva bicykle že sa idete pozrieť. Uznávam moja chýba že som vás neinformoval o tom že je jeden z nich rezervovaný. Keď píšete už kritiku treba povedať celý príbeh? A jazdenky konkrétneho typu sa na internete predávajú za 1600+.
Niekomu optické chyby vadiť nebudú a ušetrí 500€.
A chyby na bicykloch neskrývam naschvál som to odfotil z bližšia aby bolo chybu vidieť.

ja: Celý príbeh je o Vašej nekorektnosti. Mňa to stálo 7 hodín strávených v aute a 50 € na nafte. A pritom stačilo v komunikácii napísať, že bike je rezervovaný a druhý je "buchnutý". Z Vášho uznania je nemám absolútne nič. Vy ste jednal účelovo a zbytočne ma prehnal 450 km. Od utorka ste vedeli že ORBEA je rezervovaná.

Takže ponaučenie, pri kúpe sa pýtajte aj na rodný list biku a pýtajte detailne foto každej trubky na ráme a prípadne aj dielu.
08.05.2025 - 20:31:14
04
edit:
Pošlite mi číslo účtu a kľudne vám polovicu nafty preplatim. Ako som už napísal mal som vám dať vedieť že je rezervovaný.Moja chyba...
Myslel som že keď máte záujem o dva tak tak zoberiete aj ten nerezervovany.

ja:
Potvrdzujem prijatie platby od predajcu vo výške 50 % z ceny nafty.
Do budúcna Vám pri predaji odporúčam detailne uviesť typ poškodenia, aby nevznikli zbytočné nedorozumenia. Z fotky skutočne nebolo vidno to preliačenie a ako sme sa bavili, pravdepodobne je to neopraviteľné nakoľko rám je hliníkový. Ja chápem, že predávate bike, ktorý nie je nový a možno to novému majiteľovi nebude vadiť, ale rám je základ biku, ostatné sa dá vymeniť. Ak kupujete auto tiež si preverujete či nebolo búrané alebo poškodené. Odporúčam spraviť fotku z hora a aby mal potenciálny kupec predstavu o rozsahu preliačenia.
08.05.2025 - 20:57:15
01
Fiha, toto ma fakt dostalo, su rok od roka lepsi. Tento vyzera ozaj dobre :o Az som chvilu vahal ci to neni skutocne, az kym som nepozrel odchadzajuci mail

Prílohy:

IMG_7247.png
IMG_7247.png 111.88 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_7248.png
IMG_7248.png 67.91 KiB thumb_up0thumb_down

13.05.2025 - 08:16:31
02
Stále musíš čosi dodatočne vypĺňať. Toto nikto nikdy nepýtal, preplatky vždy boli zaslané automaticky. Takže už toto je pre mňa obrovský výkričník.
13.05.2025 - 08:31:03
00
Jaiub napísal:
Fiha, toto ma fakt dostalo, su rok od roka lepsi....

Vcera som cital tiez slusne sofistikovany odrb. Kupujes nieco drobne na bazari, slusna komunikacia, predavajuci ti posle cislo uctu s variabilnym symbolom, ty uhradis a cakas...
Pointa je, ze predavajuci posle cislo uctu Alzy a VS faktury, ty za neho uhradis fakturu, on si vyberie tovar v boxe... a je to. Mala suma, nik sa tym nezaobera, Alza je mimo, obtiazne dohladatelna stopa. Genialne :tmi:
13.05.2025 - 09:01:03
18
Ten variabilný symbol by mi asi trkol že je niečo v neporiadku.. keď už musím čosi platiť vopred tak predávajúci pýta max. do poznámky prevodu moje meno, alebo nepýta nič.
Ale variabilný symbol pri nákupe cez bazár? 🙄
Každopádne bodík za nápad
13.05.2025 - 09:04:46
08
lukjur Vies co ma dostalo? Ze este aj trafil fakturacne obdobie :o Teda o den mimo, ale v danu chvilu som si nebol isty a musel si to pozret kedy to vlastne mam.. Nedalo mi to a klikol som na odkaz, a aj nasledovna stranka sa vierohodne podoba na original orange. Dalej to asi pyta ucet atd., ale teda vobec sa necudujem ak niekto naleti :whew:
13.05.2025 - 09:32:54
00
Už len nadpis "Elektronické vrátenie peňazí od Orange" hovorí, že je to odrb :D
13.05.2025 - 10:38:37
01
LMS napísal:
Ten variabilný symbol by mi asi trkol že je niečo v neporiadku.. keď už musím čosi platiť vopred tak predávajúci pýta max. do poznámky prevodu moje meno, alebo nepýta nič.
Ale variabilný symbol pri nákupe cez bazár? 🙄
Každopádne bodík za nápad

No az tak mimo to nieje, budem tvrdit, ze som to "nieco" kupil na firmu, kludne ti poslem fakturu, kde uvediem ktorukolvek firmu z orsk... ja napr. bezne pouzivam VS aj ako FO kde uvadzam napr. cislo objednavky, datum - je to nasledne lahko dohladatelne v IB. Za mna je ten trik/podvod "skoro" dokonaly.
13.05.2025 - 11:09:29
00
Treba veru aj tu stylistiku textu riadne pozerat.Tak oni Ti idu vratit a mas napisane toto

"Peniaze môžete vrátiť jednoducho, rýchlo a bezpečne priamo tu kliknutím nižšie."
13.05.2025 - 11:48:47
01
Konečne prichádzajú časy, keď príde vhod aj ovládanie gramatiky :D :D
13.05.2025 - 13:38:43
016
milos21 napísal:
Už len nadpis "Elektronické vrátenie peňazí od Orange" hovorí, že je to odrb :D

verim ze to funguje na dochodcoch, co vyhadzuju vrecia penazi cez balkon.
13.05.2025 - 18:33:51
00
keyboard_arrow_up