Ako riesit nasledovne:
1 Pripad - Jazdim konstantnou rychlostou, turbo rychlo ma predbehne ma cyklista (95% pripadov ziletkar a gravelak) ale casom ho dobehnem. Ked zacnem predbiehat tak ho nemozem predbehnut lebo ked som vedla neho tak prida. Pripadne ho predbehnem ale prida a hned ma predbehne naspat. A zase ho pri rovnakej rychlosti o chvilu dobehnem a zase sa to opakuje. Vo vysledku nemozem ist tak ako chcem lebo ma spomaluje.
2 Pripad - Toto robia asi len ziletkari. Ide velmi pomaly (polovicnou rychlostou oproti mne) tak ked ho dobehnem tak ho normalne predbehnem ale zavesi sa tesne za mna. Kasika ked poviem ze nechcem aby isiel tesne za mnou tak nereaguje. Spomalim tak spomali tiez, pridam tak prida. Tak ho musim pustit pred seba takmer uplnym zastavenim. Obehne ma ale hned spomali na svoju povodnu plesnivu rychlost. Tak este spomalim a cakam nech trochu odijde a zase prepnem na svoju rychlost, zase ho predbehnem a zase sa zavesi. A toto sa tiez stale opakuje a zase koli tomu nejdem tak ako by som chcel.
Deje sa mi to takmer kazdy vyjazd kedy jazdim asfalt v okoli BA. Podla mna nejazdim nejak rychlo ze by si mali ziletkari nieco dokazovat alebo ze by som im mal ranit ego. Dovody preco nechcem aby boli za mnou zaveseni su viacere, najhlavnejsi je ze mam rozmlatenu nohu a kvoli tomu sa mi moze stat ze obcas potrebujem rychlejsie spomalit. Bud ma v nej viac zaboli, sekne sa alebo je na ceste vymol. Okrem toho uz do mna takto par cyklistov naparalo, dokonca i par tych co tvrdili ze ze si drzia bezpecnu vzdialenost. Dvoch cyklistov som takto nevedomky zhodil ked som nevedel ze su za mnou. Ale i bez toho vsetkeho mi to proste vadi.
Problem asi je ze jazdim mtb, skor trailovy bike. Sam mam miernu nadvahu,
bike ma 14kg, makky celiak s makkou trailovou vidlou, mam roztrieskanu nohu takze jednou nohou zaberam priemerne asi 70% druhou 30% ... Obcas sa najde ziletkar co chce len pokecat, zistit ake watty jazdim ale vravim ze vacsinu vyjazdov riesim blbcov a pokazeny vyjazd lebo ma to akurat vytoci.
Ako to riesit? Smrkat a plut za seba? Robit mysicky a jazdit nebezpecne pre tych za mnou?