Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
Chcem použiť na záznam trasy na jeden viacdňový trip a chcem to kúpiť použité. Alebo poraďte niečo do 250€
Ono to bude závisieť aj od toho, v akom stave bude baterka v daných hodinkách (vek, používanie, opotrebovanie) a hlavne na aký dlhý trip to potrebuješ.
Ja mám Fenix 6X, ktoré majú 5 a pol roka a 4 celodenné aktivity zvládnu v pohode. Ale tak, ako písal dislukas vyššie, treba tú aktivitu na noc zastaviť. Ak použiješ ešte hrudný pás namiesto merania tepu na zápästí, vydrží to dlhšie. Takisto vieš ušetriť batériu ak zvolíš len GPS alebo Glonass - nie duálne.
Pri expedition móde ale pozor na to, ako presne potrebuješ mať zaznamenanú trasu. Vtedy hodinky pingujú satelity v dlhších intervaloch a tuším nemerajú tep ak si dobre pamätám...
Daj potom vedieť
Moje Instinct solar 1 na jednom z prvych vyjazdov zamrzli po niekolkych km. Uz ani neviem ako som dosiahol ich restart. Nastastie odvtedy uz bez problemov (asi aktualizovali firmware) .
Výdrž teda nič moc, aj ja babam sľubujem, že vydržím dlho a keď dôjde na lámanie chleba...
Veľa nanič funkcií, ako som spal viem, či vládzem viem, či som havaroval viem. Inak tie incidenty, to kto vymyslel?
Ovládanie je zložité
Kvôli výdrži som nútený používať aj naďalej locus na záznam trasy
Výhoda, že predtým, než sa vypne tak uloží záznam trasy.
A ešte, záznam trasy ultrac... Toto je hrozné, z 130+km mám záznam 109km... Ale aspoň sa mám viac snažiť 😭😂
Celkové zhrnutie, na viacdňovú expedíciu radšej nie ako áno.
Teda vlastne robili, lebo som kúpil 7pro.....
Ono po resete znova nabehnu aj v aktivite pokracuju. Len ma to stve. Nie lacne zariadenie a takto sa serie
Mne sa to deje asi posledný mesiac a pol. Doteraz to bolo max 1x za aktivitu, ale dnes počas jednej aktivity 6x
Tiež 22.06
mám Fitbit Charge 4 a už začína pomerne rýchlo umierať. Chcel by som rovnaký typ zariadenia - náramok, s rovnakými funkciami (monitoring spánku, kroky, vynaložená námaha, tep, fitness level a aplikáciu s prehľadmi). Naopak nepotrebujem bezkontaktné platby, telefonovanie, posielanie správ ani podobné funkcie. Podľa všetkého Google už Fitbit zarezáva, a potom, ako zhovadili aplikáciu, už ďalšie zariadenie od nich radšej nie. Veľké hodinky nechcem a ani Ouru min. kvôli predplatnému nie. Máte prosím nejaké odskúšané doporučenia?
Vďaka.