Ahoj zaujíma ma, aké máte skúsenosti s veľkosťami rámov Fullu ebaikov pri jednotlivých značkách vzhľadom k výške postavy. Ja mám FOCUS Jam2 6.8, veľkosť rámu S pri výške 173cm a rám M by som nebral,hoci po zadaní parametrov výška jazdca a výška rozkroku mi odporúča veľkosť M.
No veľkosť sa nevyberá iba podľa toho koľko meriaš.Niekto môže mať krátke nohy,dlhé nohy,krátke ruky,krátky trup.Preto výrobcovia dávaju tabuľku s geo aby si mohol každy vybrať.
Áno,to mi je jasné.Myslim si že väčšina ľudí ktorí si prvýkrát kupujú ebike riešia motor,batériu ,brzdy,pruženie ,radenie alebo len motor a batériu a neštudujú geometriu rámu.Ked vidím nejaké propagačné videá ebaikov zdá sa mi že ti jazdci jazdia skôr na menších ramoch,alebo nie?
je to dosť individuálne. meriam 179 cm, u väčšiny výrobcov mi vychádza M, alebo niekde na hranici M a L a na M sa cítim stiesnene, preto vždy beriem väčší model. top tube 625 +/-, reach 470 +/- sú moje overené čísla. mám kratšie nohy, ale dlhšie ruky ako je štandard
Menší baik sa rovná lepšia obratnosť , a aby vyzeralo video cool treba na baiku predviesť nejaké triky,Mám aj MTB hardtail FOCUS veľkosť M ,ale pri posede mám pocit že mám príliš vystreté ruky a to má trocha vyrušuje.Volakedy nás učili ,že keď sedíš na bicykli s vystretym chrbtom, so správne nastavenou výškou sedla a natiahnes ruky k riaditkam prsty by sa ti mali dotýkať riaditok,lebo ak nie ,baik ti je veľký neviem či je to tak správne, ale mne viac vyhovuje ak ich viem držať aspon na polovicu prstov.
Je to len a len o subjektívnych pocitoch, ktoré je treba počúvať... Príroda neznáša symetriu a vyváženosť, preto každý z nás je iný, má iné proporcie a potreby... Preto sú veľkostné tabuľky akurát tak na to, aby sme si na výšku 190cm nekúpili XS bicykel... Ideálne je, ak sa chystáme na významnejšiu investíciu do dvojkolesového žrúta času - poriadne vyskúšať konkrétny model a konkrétnu veľkosť... V súčasnej dobe to nie je nijaký problém, tých predvádzačiek je kvantum, umožňuje to aj dosť predajcov, prípadne minimálne Kálnica Fest je na to ideálna... Napríklad tak ako sorcerer potrebuje väčší rám ako by mu trebárs tabuľkovo mal sedieť, u mňa je to presný opak... Všetci biomechanici a bikefitteri si pri pohľade na môj posed trhajú vlasy, avšak mne to tak vyhovuje... Takže teoretizovanie je fajn, ale pomôže len skúšať, skúšať, skúšať...
prehľadal som fórum, prečítal niečo na nete, pytal sa aj chat GPT...premyslam nad radonom render ale podľa ich tabuľky som na veľkosti XL (189 cm / 89 cm). Kazdy mi radi ist skor do mensieho ramu ale nasiel som tu aj par vyjadreni, ze rámy Radon su ine velkosti ako ine standardne znacky. Vie mi niekto povedat nejaku svoju skusenost?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
prehľadal som fórum, prečítal niečo na nete, pytal sa aj chat GPT...premyslam nad radonom render ale podľa ich tabuľky som na veľkosti XL (189 cm / 89 cm). Kazdy mi radi ist skor do mensieho ramu ale nasiel som tu aj par vyjadreni, ze rámy Radon su ine velkosti ako ine standardne znacky. Vie mi niekto povedat nejaku svoju skusenost?
Dakujem!