ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Ahojte,
Podelím sa s Vami o môj dnešný zážitok. V servise dnes išli meniť stredové zloženie na Soot 90tke.
Ľavá strana ložisko vyšlo von v poriadku a pravá strana pozrite výsledok na fotke.
Čo si o tom myslíte?
Ďakujem.
..mne sa pri prvej výmene/vyberaní na kusy rozpadlo pôvodné stredové, ale Tebe oddelili čast domčeka/rámu
Robili to úderom (vyrážačom), alebo postupne na závite vytlačili?
Hej hej, na X 80tke sú nové ráfiky, 622x25 čo je super. Ich prívlastok SL nekomentujem, váha by ukázala pravdu. Náboje sa asi nezmenili, stále tam vidím Novatec - nič proti, len asi zmena nenastala.
Všetky Sooty majú nové 25mm ráfky, teda okrem tých s DTčkami. SL-ká sú na drahších modeloch.
tak do Soot 90tky sa širšie plášte ako 44mm nezmestia, problém nie je ani tak zadná stavba ale vidlica.... Kolesá fabrické osadenie, plášte thundero 44mm a reálna šírka plášťa 45,8 mm.
To je ale starý model. Do nových sa vojde 50mm podľa ISO normy. A reálne jazditeľne s prehľadom 54mm.
ako nic v zlom ale ak by si na hentom mal dotiahnut BSA na predpisany moment tak to odtrhnes uplne rovnako. to tam ten kus karbonu v com je nalisovana miska maju nalepeny? lebo takto od pohladu z fotky to tak vyzera.
ale tiez nechapem ako sa toto moze stat pri vyberani lisom - to bol o co oprety?
Keď sa pozrieš na ten plast, jasné že to vyražali....
Ale rám aj to musí vydržať.ja som pred týždňom vyražal pf z kartón rámu a bez problému..išliel ľahko
Podozrievam to z pukania aj po výmene..
Musí/nemusí, to je ťažko povedať, čo musí ten rám vydržať. Akú silu úderov. Je predsa stavaný na iné vektory síl, ako na takéto nárazy z boku. Už som zažil tak kusnuté pressfity, že to pri vyťahovaní praskalo, ako keď padá strom. Majú používať správne náradie a nebol by problém. A ako píšeš, na tom pressfite sú vidno stopy po vyrážači!
tieto vytahovaky pressfitu su sakra drahe a navyse existuje viecej verzii,Shimano original je pekne drahy napr.....Nie kazdy servis investuje do takeho vytahovaku aj 300 eur.Kupia lacny 20 eurový vyrážač a tlčú,tlčú,kym to nedo...ebu...nevidim to ružovo z reklamaciou v Kellyse...ale dobre vedieť,ked budem potrebovat menit stred tak si dam na to sakra pozor a najdem servis ktorý ma na to naradie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podelím sa s Vami o môj dnešný zážitok. V servise dnes išli meniť stredové zloženie na Soot 90tke.
Ľavá strana ložisko vyšlo von v poriadku a pravá strana pozrite výsledok na fotke.
Čo si o tom myslíte?
Ďakujem.
Robili to úderom (vyrážačom), alebo postupne na závite vytlačili?
Všetky Sooty majú nové 25mm ráfky, teda okrem tých s DTčkami. SL-ká sú na drahších modeloch.
To je ale starý model. Do nových sa vojde 50mm podľa ISO normy. A reálne jazditeľne s prehľadom 54mm.
ako nic v zlom ale ak by si na hentom mal dotiahnut BSA na predpisany moment tak to odtrhnes uplne rovnako. to tam ten kus karbonu v com je nalisovana miska maju nalepeny? lebo takto od pohladu z fotky to tak vyzera.
ale tiez nechapem ako sa toto moze stat pri vyberani lisom - to bol o co oprety?
Závitový lis sa oprie tesne okolo pressfitu a toto sa nemôže stať. Preto sa odporúča používať ho na karbónové rámy. https://youtu.be/hMHFKMcWTGA?si=dXQjjxA2W-3hlbmK
Tu určite použili klasický vyrážač a kladivo.
Akurát sa nechcú priznať.
Ale rám aj to musí vydržať.ja som pred týždňom vyražal pf z kartón rámu a bez problému..išliel ľahko
Podozrievam to z pukania aj po výmene..
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/stahovaky-na-stredy/unior-naradie-na-demontaz-stredoveho-zlozenia-bb90-p31168.html
Tu ho máš napríklad.
Unior náradie na demontáž stredového zloženia BB90
62,99 €
MOC 70,99 €