Mám Wahoo Roam a 2 radary. Na každom bajku používam iný. Teraz som ich doma zapol oba naraz a Wahoo ich videl oba. Čiže myslím, že keby hociktorý z nich zachytil auto, tak to začne pípať.
Ale stala sa mi v minulosti taká vec, že kamoš s Garmin 1030 si nainštaloval môj radar a fungovalo to spoločne. Akurát len ako keby ten Garmin prebral nad radarom ovládanie a keď sme sa rozlúčili po jazde, tak mne prestal fungovať. Musel som ho vypnúť a opäť zapnúť aby fungoval správne.
Existuje peloton mod ktory robi to ze svieti len ten posledny ale na pipanie to asi nefunguje.
Ta siet radarov by asi nefungovala. Ten dosah ANT alebo BT je fakt maly. Staci ze sa jeden uhne viac v zakrute a uz si bez pripojenia. To nie je wifi.
jasne ze to nie je wifi, ale zmysel tej "siete" je, ze stale mas vlastny radar, cize ked niekto uhne alebo sa vzdiali, tvoj radar stale funguje, predstava siete je, ze sa ten signal posle do radarov ktore su v dosahu pokope (vtedy to ma vyznam) a akonahle niekto sa vzdiali, je za zakrutou atd...tak tvoj vlastny radar vtedy vacsinou staci. je to len taka predstava, ktora je zrealizovatelna ale nikdy nebude dostupna
neide ani tak o senzor na snimanie/vyhodnocovanie pozicie ostatnych radarov, len jednoducho moznost vytvorit vzajomnu siet, kde ked radar zo skupiny detekuje auto, automaticky to cela skupina dostane a informuje na cyklopocitaci (proste len jednoduche preposlanie signalu ostatnym radarom v skupine)
A ako to má fungovať, keď auto zaregistrujú naraz 2-3 radary? Ktorý z nich bude "vysielač/prijímač"? Na základe čoho získa "vysielač" prioritu? Ako sa zabezpečí, aby sa snezory radarov na "prijímačoch" potlačili, aby nedochádzalo k interferenciám signálov? U mňa adar registruje aj cyklistu, ktorý ma dobieha. Ako radar rozlíši, či sa blíži auto alebo cyklista? To by museli mať všetci diaľkové ovládanie radaru a zapínať si ho ib, ak sú "na chvoste".
aktuálne rady garmin maju group ride mode, kde tiež medzi sebou edge komunikujú, cize jasne ze jeden edge by musel byť tzv. master a ostatné ako slave. To aby upozornenia neboli duplovane, to by sa musel doladiť, ale aj tak zbytočne to uz hlbšie rozoberať, keďže to reálne funkčné nebude
Technicky je to asi riesitelne, pozrite ako iphony ukazuju 'presny' smer k Airtagom. Ak by fungoval takto aj radar, stacilo by vytvorit pri jazde(hoci aj manualne) skupinu radarov a cyklopocitace by sledovali polohu ktore je kde. Potom uz len blikat iba na poslednych zariadeniach. Pipalo by asi vsetkym, ale to je problem aj teraz. Neviem ako funguju vacsie skupiny kde vela ludi ma radar. Akurat ze by to museli vediet cyklopocitace napriec vyrobcami. A ako kazda nova ficura by to prinieslo urcite nejake chyby. Lebo trend je jasny, robit nove funkcie aby bolo viac chyb v zariadeniach. Nech sa uzivatelia nenudia .
Neviem, či tou tu už niekde bolo, ale pripomenutie...Ak sa vám stane, že prestane fungovať tlačidlo na 515, nezúfajte...nič nepchajte do a pod tlačidlo nasilu, nerozoberajte ani nič podobné. Stačí len dobre uzavrieť krytku na nabíjací otvor a na minútku strčiť pod tečúcu vodu. Voda vyplaví nečistoty a tlačidlo funguje ako nové. Je to podľa support https://support.garmin.com/en-US/?faq=x9gMCRhw0v4FkYAmSgkE19 a funguje👌 . Ak nefunguje, tak až potom riešiť vážnejší problém 😊
Ahojte, pred casom tu bol navod na funkciu smart light, kde radar blikal iba v pripade priblizujuceho sa vozidla. Fungovalo to super, dokial neprisla aktualizacia computera, a teraz to uz nefunguje - je k tomu nejaky updated how to? Ak sa to uz riesilo, pardon
Ten navod som prave posledny tyzden studoval a nainstaloval Smart bike lights, aj som kontaktoval tirovaf, ktory ho sem postol, a mne vsetko funguje, parkrat som uz vyskusal.
Neviem, či tou tu už niekde bolo, ale pripomenutie...Ak sa vám stane, že prestane fungovať tlačidlo na 515, nezúfajte...nič nepchajte do a pod tlačidlo nasilu, nerozoberajte ani nič podobné. Stačí len dobre uzavrieť krytku na nabíjací otvor a na minútku strčiť pod tečúcu vodu. Voda vyplaví nečistoty a tlačidlo funguje ako nové. Je to podľa support https://support.garmin.com/en-US/?faq=x9gMCRhw0v4FkYAmSgkE19 a funguje👌 . Ak nefunguje, tak až potom riešiť vážnejší problém 😊
Ten navod som prave posledny tyzden studoval a nainstaloval Smart bike lights, aj som kontaktoval tirovaf, ktory ho sem postol, a mne vsetko funguje, parkrat som uz vyskusal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale stala sa mi v minulosti taká vec, že kamoš s Garmin 1030 si nainštaloval môj radar a fungovalo to spoločne. Akurát len ako keby ten Garmin prebral nad radarom ovládanie a keď sme sa rozlúčili po jazde, tak mne prestal fungovať. Musel som ho vypnúť a opäť zapnúť aby fungoval správne.
Ta siet radarov by asi nefungovala. Ten dosah ANT alebo BT je fakt maly. Staci ze sa jeden uhne viac v zakrute a uz si bez pripojenia. To nie je wifi.
jasne ze to nie je wifi, ale zmysel tej "siete" je, ze stale mas vlastny radar, cize ked niekto uhne alebo sa vzdiali, tvoj radar stale funguje, predstava siete je, ze sa ten signal posle do radarov ktore su v dosahu pokope (vtedy to ma vyznam) a akonahle niekto sa vzdiali, je za zakrutou atd...tak tvoj vlastny radar vtedy vacsinou staci. je to len taka predstava, ktora je zrealizovatelna ale nikdy nebude dostupna
A ako to má fungovať, keď auto zaregistrujú naraz 2-3 radary? Ktorý z nich bude "vysielač/prijímač"? Na základe čoho získa "vysielač" prioritu? Ako sa zabezpečí, aby sa snezory radarov na "prijímačoch" potlačili, aby nedochádzalo k interferenciám signálov? U mňa adar registruje aj cyklistu, ktorý ma dobieha. Ako radar rozlíši, či sa blíži auto alebo cyklista? To by museli mať všetci diaľkové ovládanie radaru a zapínať si ho ib, ak sú "na chvoste".
Tak toto je zaujimave, vyskusam, dik!
a aku mas verziu software?
Mrknem doma, napisem vecer.
https://www.youtube.com/watch?v=e9aZ6Tgl1mQ&t=6s&ab_channel=BikerHanz
lear1 aj ja, príde mi to rozumný setup, navyše nie je to otravné napr. keď jazdíš v skupine a bliká ti to do ksichtu.