napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
Ja som začal s dvoma starými hrncami... väčší voda, vnútri menší s voskom, ako prevencia nejakého prepaľovania vosku.
Potom som kúpil z Ali taký ohrievač vosku, ale je malý, zmestí sa prakticky len jedna reťaz, ak s ňou ešte chcem trocha pohýbať. Lepší by bol väčší.
dhornak hrnce sú OK ghetto riešenie. Na ohrievači vosku pre depiláciu je výhoda nastavenia teploty. Takže reálne vieš na akých hodnotách varíš, ako chladne a podobne. Takže reálne vieš ísť podľa návodu výrobcu vosku ako napr. Silca. Za mňa teda radšej niektorý z tých ohrievačov. Ja som zohnala toto. Je to vlastne to isté ako obrandovaný Silca systém. Ja používame niečo takéto. https://www.permanentinstitut.cz/ohrivac-vosku-fhc-e2052-500ml-100w-cerny/
Kika prosim ta aky je horny priemer tej misky? Je to s velkou pravdepodobnostou “original” silca, kedze v jednom z videii sa josh vyjadroval, ze neboli schopny objednat si inu velkost, pre maly odber.
Myslim ze ta ma 12,5cm alebo 11,5cm
Nevedel som opatovne najist vlakno na reddite
Dik
Keďže s týmto nemám skúsenosti tak sem hodím jeden dotaz. Keď jazdím MTB v prevažne suchých podmienkach (oblasť kde je ročne minimum zrážok) je vhodnejšie olejovať alebo sa dať na cestu voskom? Čo je do takýchto podmienok lepšie?
Svedkov squirtovych postupne nahradzaju svedkovia voskovi, takze ti bude odporucany asi vosk. Ja pouzivam castrol sprej na retaze, mazem mimo pohonu, necham zatiect a benzinovou handrou vyutieram zvonku. Tichostou podla mna asi najblizsie tej tovarenskej vazeline, ktoru ked nedas dolu, tak podla miestnych legiend bicykel vybuchne. Osobne som mazal shimano ptfe, muc off dry, motorex chain oil, squirt, weldite pure dry lube, weltdite all weather lube…a ten castrol mi sedi najviac
potom su tu svedkovia zero fricion stranky, a ti veria im meraniam viac ako skusenostiam na internetoch...(čo je vlastne jedno a to isté:D), z daneho vypliva, že rozhodnut sa mas idealne po vlastnej skusenosti:) https://zerofrictioncycling.com.au/lubetesting/
Kristina dosiel moj "fake" za 31,20€ tak prikladam foto a rozmer:
priemer: 10,5cm
bez misky: skoro 11 az 11cm:)
Skoda ze ti nenapadlo foto s retazou . Ja som kupil nakoniec pomaly hrniec, lebo sa mi tie rotapace zdali prilis male. V hrnci to pekne na plocho rozlozim a nehrozi nejake kvapnutie vedla. Ale je pravda ze to velmi pomaly hreje
dnes som bol na servise v SNV, kde tou silkou "voskujú" zákazníkom reťaze; vyjazdíš, donesieš reťaz, vyčistia, navoskujú, dajú bloček, zaplatíš a bicykluješ ďalej; neviete o nejakom servise v okolí BB, kde takúto službu ponúkajú ? potom by som to aj skúsil ...
dnes som bol na servise v SNV, kde tou silkou "voskujú" zákazníkom reťaze; vyjazdíš, donesieš reťaz, vyčistia, navoskujú, dajú bloček, zaplatíš a bicykluješ ďalej; neviete o nejakom servise v okolí BB, kde takúto službu ponúkajú ? potom by som to aj skúsil ...
Išiel som voskovať a pri demontáži mi odletela jedna časť spojky. (nenašiel som ju)
Reťaz je Sram Rival AXS. Neskúšal niekto dať na takúto reťaz spojku Sram eagl XX pre MTB mechanickú zostavu? Spojky na pohľad sú rovnaké a reťaz sa dá spojiť. Nerád by som experimentoval a ostal niekde visieť.
Pani a dami voskovaci. Pred tyzdnom som uspesne presiel na voskovanie. Spokojnost, vsetko ide ako ma. Retaz ticha a cista. Akurat mam na biku retaz s rainbow farbou. SIlca hovori, ze vsetky tieto povrchove upravy (black a rainbow) robia problemy vosku sa uchytit na retazi. Clovek musi castejsie voskovat tym padom. Je to pravda? Mate takuto skusenost?
Vitaj. Nemam taku retaz, tak poradim iba teoreticky: cielom vosku nie je drzat sa na povrchu, ale zaliezt dovnutra na capy, pod valceky...a tam netuším, či sú reťaze dúhové, skor nie ako áno.
Ja mám rainbow KMC na Shimano a SRAM Red. Na KMC vosk vydrží výrazne menej ako na Shimano reťazi (= menej km na jedno voskovanie). Na SRAM Red tiež menej, ale nie tak výrazne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Potom som kúpil z Ali taký ohrievač vosku, ale je malý, zmestí sa prakticky len jedna reťaz, ak s ňou ešte chcem trocha pohýbať. Lepší by bol väčší.
Kika prosim ta aky je horny priemer tej misky? Je to s velkou pravdepodobnostou “original” silca, kedze v jednom z videii sa josh vyjadroval, ze neboli schopny objednat si inu velkost, pre maly odber.
Myslim ze ta ma 12,5cm alebo 11,5cm
Nevedel som opatovne najist vlakno na reddite
Dik
https://zerofrictioncycling.com.au/lubetesting/
Aha tuto, https://www.ocircle.sk/voskovana-retaz-dodana-zakaznikom/
Mám presne tento. Spokojnosť.
Reťaz je Sram Rival AXS. Neskúšal niekto dať na takúto reťaz spojku Sram eagl XX pre MTB mechanickú zostavu? Spojky na pohľad sú rovnaké a reťaz sa dá spojiť. Nerád by som experimentoval a ostal niekde visieť.