Na adrese http://*****saweb.google.sk/kpisarcik/KralovaHola si môžete stiahnúť mapu KH s trasami MTB. V doc prílohe tohto príspevku sú opisy jednotlivých trás.
Táto téma nech slúži na lepšie zmapovenie kráľovohoľskej oblasti pre bajking.
Trasy, ktoré nájdete na mapke sú len pre vás, ak budete mať niekedy chuť sa vyblázniť. Prípadné doplnenia, úpravy, korekcie vybavíme.
Na to, že je tam aktuálne zákaz vjazdu do konca mája, tak si myslím, že tie 3 autá, 3 žiletkári za tú hodinu čo som tam obzeral asfaltku je docela dosť. Je to stále stavba. Jedna baba na žiletke išla dole tak pomaly, že by som ju behom hádam aj predbehol.
Dnes som si vyšliapol cesťákom na Predné sedlo. Asfalt je parádny ale to stúpanie je fakt ťažké. Od 1300mnm už som cítil, že ten vzduch je už pre "chlapca z Bratyslávy" nejaký riedky. Hlava sa mi začala motať, dych skrátil, pulz vyletel. Neviem neviem, či sa dokážem v pohode vyštverať až hore na vysielač až bude hotová celá cesta. Musím viacej trénovať v kyslíkovom stane.
BTW, dosť sa na internete prepiera, že sa tam budú cyklisti zabíjať v zjazde ako na bežiacom páse.
Moja skúsenosť je, že toto nie je kopec na rýchlostné rekordy. Možno tá horná časť ešte hej, lebo tam chýbajú stromy a je dobrá priestorová viditeľnosť. Ale pod chatou je dosť hustý porast a pomerne ostré zákruty. Chvíľu nedržíte brzy a už letíte bez problémo 50-60km/h. Zákruty sa blížia ku...vsky rýchlo. Treba brzdiť ešte pred nimi.
BTW, v Šumiaci pkkt áut s nosičmi na bicykle. Všade elektrobike.
Kto si chce vyšliapnúť KH a poriadne zamakať s prevýšením, zaparkujte auto na Červenej skale, lebo vás v Šumiaci skasíruje obecná parkovacia politika. Neviem čo budú robiť s parkovaním, až sem začnú prúdiť naozajstné davy.
Dnes som si vyšliapol cesťákom na Predné sedlo. Asfalt je parádny ale to stúpanie je fakt ťažké. Od 1300mnm už som cítil, že ten vzduch je už pre "chlapca z Bratyslávy" nejaký riedky. Hlava sa mi začala motať, dych skrátil, pulz vyletel. Neviem neviem, či sa dokážem v pohode vyštverať až hore na vysielač až bude hotová celá cesta. Musím viacej trénovať v kyslíkovom stane.
BTW, dosť sa na internete prepiera, že sa tam budú cyklisti zabíjať v zjazde ako na bežiacom páse.
Moja skúsenosť je, že toto nie je kopec na rýchlostné rekordy. Možno tá horná časť ešte hej, lebo tam chýbajú stromy a je dobrá priestorová viditeľnosť. Ale pod chatou je dosť hustý porast a pomerne ostré zákruty. Chvíľu nedržíte brzy a už letíte bez problémo 50-60km/h. Zákruty sa blížia ku...vsky rýchlo. Treba brzdiť ešte pred nimi.
Kto si chce vyšliapnúť KH a poriadne zamakať s prevýšením, zaparkujte auto na Červenej skale, lebo vás v Šumiaci skasíruje obecná parkovacia politika. Neviem čo budú robiť s parkovaním, až sem začnú prúdiť naozajstné davy.
Budú sa tam rozbíjať električkári ako v Tatrách zo Sliezkeho domu. Aj ja ako cyklista z tej Bratyslávy, čo to mám zjazdované v Dolomitoch alebo slovinských a rakúskych Alpách a oveľa technickejšie a strmšie steny dole kopcom. A myslím, že väčšina cesťákov je na tom podobne. Takže nejaký zjazd z Kráľovky nemôže byť problém, ktorý by nás zaskočil.
Nejde o "vyletenie z cesty" a rozbitie sa, ale o to, že tá cesta býva v sezóne plná a povedzme si pravdu, aj zdatnejší cyklisti tam budú jazdiť rýchlo a predpokladám zrážky. Nehovoriac o cyklistoch ktorí bežne nebicyklujú a dole v Šumiaci požičajú ťažký e-bike a teda aj majú iné reakcie a reakčné doby a tiež aj ten bicykel má dlhšiu brzdnú dráhu ... Prielom Dunajca je de facto rovina a v sezóne sú tam (takmer-)kolízie neskúsených ľudí na e-bajkoch z požičovní takmer denne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://mapy.com/s/jaralufeja
Predná Hoľa je tu https://mapy.com/s/jedomofadu
Predná Hoľa je tu https://mapy.com/s/jedomofadu
Opravil som. Vidíš, ešte furt sa mi motá hlava.
Budú sa tam rozbíjať električkári ako v Tatrách zo Sliezkeho domu. Aj ja ako cyklista z tej Bratyslávy, čo to mám zjazdované v Dolomitoch alebo slovinských a rakúskych Alpách a oveľa technickejšie a strmšie steny dole kopcom. A myslím, že väčšina cesťákov je na tom podobne. Takže nejaký zjazd z Kráľovky nemôže byť problém, ktorý by nás zaskočil.