uvažujem na kúpou detskej sedačky na bike (dozadu). Dcéra má momentálne dva a pol roka, 100 cm a 15 kg. Nad pár vecami ešte uvažujem a prosím preto ostatných diskutujúcich o napísanie svojich skúseností.
- Do akého veku dieťa vydrží sedieť v sedačke? Väčšinou sa uvádza vek 6 rokov a 22 kg. Moja predstava je robiť výjazdy z Bratislavy do blízkeho okolia (Rakúsko, Maďarsko, Záhorie ...), s pravidelnými prestávkami (len neviem, po akej dobe), nech sa dieťa prejde pešo. Aké dlhé trasy s akými starými deťmi robíte? Prípadne, v akom veku už dieťa zvládne napr. 30 km cyklotúru po rovine (technicky a kondične) na vlastnom bajku?
- Akú cyklosedačku máte/odporúčate? V zásade sú také, čo sa upevňujú na podsedlovú trúbku (nepôsobí veľkou silou na rám a nemôže spôsobovať jeho deformácie?) a také, čo sa prichytávajú aj o nosič (podľa mňa stabilnejšie uchytené, ale zase prenáša viac nárazy).
- Mám cestný bike, nebude problém s nasadaním a zosadaním? Som zvyknutý prehadzovať nohu cez sedlo, lenže tam bude sedačka...
Ďakujem
posledný komentár: 12. 9. 2025 o 13:27
Ta tvrdost napadla aj mna, ale deti sa nestazovali a najazdili sme toho dost.
Vyhral teda mac ride.
Pevne verim, ze to bude fajn 🤞
Keďže mala už vie sama prejsť na malom bajku rozmýšľam dať shotgun na ženin bicykel ako takú zálohu na dlhšie výlety ALE je to staré celopero ešte s 26 kolesami a trochu sa bojím či sa tam spolu zmestia
A na môj dať nejakú sedačku určite dopredu aby videl ale chcel by som aby tam bol štít proti mucham Ďakujem za každú radu
Ďakujem za tip na to thule je ešte iná značka čo by toto spĺňala ?
A čo ta shotgun? - pasovala by aj na malý celoodpruzeny bajku na 26 kolesá ?
Radsej by som ho tento rok dal este do nejakeho vjicka (napr. To spominane thule), kde sa da aj priputat a viem, ze odtial nevypadne a shotgun (alebo nieco ine) by som skisil az o rok.
Takze to su take "univerzalne rady", ze stit je "hlupost" alebo "nevyhnutnost".
Radsej by som ho tento rok dal este do nejakeho vjicka (napr. To spominane thule), kde sa da aj priputat a viem, ze odtial nevypadne a shotgun (alebo nieco ine) by som skisil az o rok.
Trochu sme sa nepochopili tu shotgun potrebujem dat na zenin maly bajk a v nom bude vozit dceru 3.5 rocnu A bojim sa ci sa tam mala aj so zenou zmestia ked to je 26ka
A teraz otazka ake uchytenie ma to thule ? Lebo mam cube elektrobajk a bovdeny idu do hlavoveho zlozenia
Shotgun tam pasovala ale bude aj thule ?