Nieco som si uz na nete o preprave nasiel http://o-bicykel.blogspot.com/2011/02/s-bicyklom-do-lietadla.html
Zaujimaju ma vase skusenosti.
Konkretne ma zaujima, ci znizujete tlak v dusiach/vidle/tlmici?
Ked som videl jedno video s Polcom, tak o dusiach hovoril, ze sfukuje.
posledný komentár: 31. 8. 2025 o 17:10
Vo všetkých skenoch pasu píšu, že je incorect...
Niektore staty mimo EU vyzaduju platnost pasu minimalne 6 mesiacov po navrate z krajiny. Moze to byt aj tvoj problem.
Hello, dear passenger!
Thank you for contacting our Customer Support Center!
To coordinate the transportation of sports equipment, a special request is required in your booking. Please tell us your ticket or booking number, type of equipment, total weight and dimensions in three dimensions (height, width and length).
For the transportation of sports equipment, payment is charged in excess of the baggage allowance. Baggage already included in your fare or purchased online in advance does not count as payment for sports equipment. Please note that for the transportation of sports equipment, payment is charged in excess of the baggage allowance. Baggage already included in your fare or purchased online in advance does not count as payment for sports equipment
EDIT: 1. Pokiaľ máš obojsmernú, uisti sa, že ti to hneď dá na oba lety.
2. Pokiaľ máš aj prestupy a letíš rôznymi aerolinkami, uisti sa, že ti to bookli na celú letenku a nie len na konkrétny let. Niekedy s tým majú problém. Odbijú ťa s tým, že oni to nemôžu rezervovať na cudzí let (aj keď si letenku kupoval komplet pod jednou spoločnosťou) a musíš volať na obe aerolinky.
A ďakujem 🤗
Ja som už letenku kúpil ?? a oni ešte neodpovedali, koľko to bude...
Inak, 4dni nervov toto bolo, tak dúfam, že to bude max 250 za bajk na letisku, spolu na celú cestu, oba lety ?
Prinajhoršom som došiel o dosť peňazí teda
Letím Viedeň- Vancouver s prestupom v Londýne (Z Viedne let Austrian Airlines, z Londýna let Air Canada)
Mám možnosť si kúpiť obojsmernú letenku cez Austrian za 1000€ a cez Air Canada za 1200€.
Austrian Airlines- Cena obojsmernej letenky 1000€ + 2x 250€ (poplatok za bicykel na interkontinentálne lety) = 1500€ finálna cena
Air Canada- Cena obojsmernej letenky 1200€ + 2x 50€ poplatok za bicykel = 1300€ finálna cena.
V konečnom dôsledku ušetrím, ak si booking spravím cez Air Canada.
Je jedno, koľko má let prestupov a aké rôzne aerolinky realizujú let. Vždy platím cenník aerolinky, cez ktorú som urobil booking.
Snáď som to napísal aspoň trošku zrozumiteľne.
Poslali mi tabuľku... Tak 200€ je znesiteľné a ešte aj lacnejšie dokopy ako china Eastern bez bicykla... Našťastie to vyzerá zatiaľ celkom dobre
Problém je, že sa čisto len bike + kufor nevojde do bežného KLM limitu 23 kg
Problém je, že sa čisto len bike + kufor nevojde do bežného KLM limitu 23 kg
Tak potom asi nemas zaplatenu prepravu biku, ale len v cene listku mas velku batozinu a ta ma limit 23kg. Tak je to napr. aj u British Airways. Ale pozor, velka batozina je poistena uplne inac, ako ked si priplatis za prepravu biku. Ak by sa bike poskodil alebo stratil, su tam uplne ine podmienky na kompezaciu ako u velkej batoziny. Najistejsie je priplatit si za prepravu biku, hlavne u drahych bikov. Potom uz budes mat vahovy limit 30kg. Biky v prepravnom kufre vazia len malokedy. Aj mne sa stalo len raz, ze mi ho pri check-ine prevazili. Letel som s bikom viac ako 10 x s odletmi z Budapesti, Bratislavy aj Viedne.