Nehnuteľnosti, prenájmy nehnuteľností, akcie, akciové fondy, ETF fondy, dlhopisy, dlhopisové fondy, ... ?
Napriamo, alebo cez nejakého finančného poradcu, banku, investičnú spoločnosť, ...?
Sporíte si na dôchodok? Ako?
... atď, atď.
VYMEŇME SI NAVZÁJOM SKÚSENOSTI.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 9:08
corsair z niečoho platíš poplatky za pozíciu, nejaké cfd najskôr. Tie poplatky platíš z kapitálu, nie že ti niekto ukrojí kúsok z produktu. Čiže tvoja logika "akcie mi idú hore, ale voľné prostriedky klesajú" hraničí už nie so zábavou, ale hlúposťou.
Dám príklad:
máš nehnuteľnosť a tej cena rastie o 10%, ale ty musíš aj tak zaplatiť daň z nehnuteľnosti. Tj z tvojho voľného kapitálu a nie že si niekto pôjde zobrať kľučku od dverí....
Ku zlatu. Keď sa malý narodil, tak mu žena kúpila pár uncí fyzického zlata, že bude mať keď bude veľký. To bolo za 1700€, teraz sa bije do pŕs aký je Mastermind
v xtb app si najdi v nastaveniach support (Centrum pomoci sa to tam vola).. je to vo forme chatu a odpovedia ti takmer hned
Inak kukam ze ty sa drzis motta, „ten most prekrocime, az budeme pri nom" vo vsetkom.. Ono je to ok, ked ides biketouring. Tu si si mal ale radsej najprv trochu prestudovat vocogo, aj ked zrejme este neinvestujes velke sumy ,ale daj pozor,
ale pákovať zlato, krátkodobo.... uff.....niekto má rád adrenalín....
rovnako dobre neznie ani fakt že ak si zlato nakupoval v 2012 tak si sa na rovnakú hodnotu vrátil až v 2024....
Inak kukam ze ty sa drzis motta, „ten most prekrocime, az budeme pri nom" vo vsetkom.. Ono je to ok, ked ides biketouring. Tu si si mal ale radsej najprv trochu prestudovat vocogo, aj ked zrejme este neinvestujes velke sumy ,ale daj pozor,
Netreba špekulovať, treba ísť, je to motto. Načo riešiť problém, keď možno ani nebude.
No, neveril som ti... Sám som sa musel presvedčiť, , že to nebude pre mňa 🤔😂
Ak si si chcel len zagemblit, tak sa na to vyser.
Tých dôvodov je viacero, ale take "naj" su:
Trump za posledné 3 mesiace urobil približne 100 zmien ciel, pričom pre množstvo krajín ich zmenil niekoľkokrát a vôbec sa netají tým, že sa to všetko ešte môže hocijako zmeniť. Neviem si predstaviť, ako dokáže ktorýkoľvek podnikateľ plánovať, keď nevie ani náhodou odhadnúť, aké bude mať náklady. Mnohokrát ani samotným colníkom nie je jasné, ako postupovať. Je v tom chaos. A neovplyvňuje to len cenu, ale aj čas dodania, keďže doprava má obmedzené kapacity a výpadok dodávok sa vždy dobieha dlhšiu dobu. Myslím si, že veľká časť, hlavne malých podnikateľov, ktorí uvažovali nad expanziou, bude postupovať omnoho konzervatívnejšie.
Poľnohospodárstvo – sezónne práce sú len na začiatku. Najviac pracovnej sily treba v lete, ale Trumpov tlak na imigrantov odstránil veľkú časť tej najlacnejšej pracovnej sily. Nie že by zmizli z krajiny, ale vyhnú sa prácam na poli, kde ich ICE môže ľahko zadržať.
Strata dôvery v USA, ktorá spôsobila, že spojenci USA sa budú snažiť čo najviac zrušiť závislosť od USA. Stačí si prečítať vládny program kanadskej vlády. Podobne budú postupovať aj ďalšie krajiny. S tou stratou dôvery sa bude boriť aj turistický priemysel, kde počet zahraničných turistov v USA bude tento rok nízky.
nemozes cakat, ze za dva tyzdne zarobis kopu penazi. Podla screenshotu, co si tu daval, tam mas 230 Euro. To budes tento rok rad, ak budes v zisku 10 Euro.
Odkedy nastupil Trump, tak som prisiel skoro o cely zisk. Postupne sa to skriabe nahor. Teraz som zhruba na zisku ako som bol pred rokom (v eurach). Ked uvazim, ze som tam za ten rok nasypal nejake peniaze, tak percentualne som na tom horsie.
Bud rad, ze nie si minus 20%, co zrejme aj budes neskor
Asi si to zle pochopil. Ja som pred tromi rokmi vložil väčšiu sumu, a teraz mám o 48% viac. Pred Trumpovým blbnutím to bolu plus 68%. Ja si už na dôchodok sporiť nemusím, ja ho už mám.