Nie, napadnutá krajina nemusí požiadať o pomoc, ostatné členské štáty môžu konať aj bez jej požiadania.
So mnou o tomto debatovat nemusíš, ja iba tlmočím veci z obrannych konceptov NATO. Choď im poradiť do veliteľstva NATO v Bruseli
Tomáš Zdechovský
🇸🇰 Během kontrolní mise na Slovensku je zábava. Bohužel ne kvůli transparentnosti.
Místo aby si představitelé současné slovenské vlády s delegací Výboru pro rozpočtovou kontrolu v klidu a věcně vyříkali důležitá témata, pustili se do útoků a obviňování. A přitom jsme se ptali na jednoduché, ale klíčové otázky.
Posuďte sami:⬇️
✅ Proč šly miliony eur z evropských fondů na soukromé vily, které byly prezentovány jako penziony, ale nikdy k tomu účelu nesloužily?
✅ Proč několik firem čerpalo zemědělské dotace na nákup kamionů, čímž došlo k narušení férové hospodářské soutěže?
✅ Proč má stát v Banské Bystrici za 60 milionů eur vzniknout „romský mediální dům“ v lokalitě, kde nežije významnější romská komunita? Nebylo by lepší tyto peníze investovat do skutečného zlepšení života Romů, kteří dodnes žijí v osadách bez pitné vody a elektřiny?
✅ Proč Slovensko stále nemá klíčové dálniční propojení mezi Bratislavou a Košicemi? Kdy se ho občané konečně dočkají?
✅ Jaký je aktuální stav výstavby rychlostních železničních tratí?
✅ Proč a jak se změnil trestní zákoník, proč byla zrušena speciální prokuratura — a jaké to bude mít dopady na vyšetřování podvodů s evropskými dotacemi?
⁉️ Tyto otázky si zaslouží věcnou odpověď. Není nutné kolem nich vytvářet konspirační narativy o „ovládání Slovenska“ ze strany Evropské unie nebo České republiky. V Česku jsme díky rozumným ekonomickým krokům na dobré cestě stát se brzy čistým plátcem do rozpočtu EU. Naši občané právem očekávají, že jejich peníze nebudou končit v kapsách vybraných elit, ale pomohou tam, kde je to potřeba. Právě proto kontrolujeme evropské fondy.
Slovensko mám rád. Narodil se tady můj dědeček a část mé rodiny tu stále žije. Nepřijel jsem však nikoho ovládat. Přijel jsem pomoci zajistit, aby evropské prostředky sloužily všem občanům tak, jak mají.
V normálnej spoločnosti by prišlo uvedomenie si situácie a odsúdenie našej kleptokracie. V našej spoločnosti skôr dôjde k väčšej nenávisti k EU/NATO, lebo prístup "dajte prachy a nestarajte sa" zastáva väčšina politických strán a národa. Len brať, využívať výhody členstva, ale na oplátku nič nedávať, na ničom sa nepodieľať.
lebo prístup "dajte prachy a nestarajte sa" zastáva väčšina politických strán a národa. Len brať, využívať výhody členstva, ale na oplátku nič nedávať, na ničom sa nepodieľať.
Na tvrdenie o "väčšine národa" nemáš žiadne dáta, je to len subjektívny pocit. Samozrejme, že časť národa si to myslí, ale podľa mňa nie väčšina.
Ta zmena ustavy ohladom volebnych obvodov - nikde som to aktualne nezachytil, okrem tohto jedneho clanku. Diskutovalo sa o tom pred casom, ale myslel som, ze to skusat nebudu, lebo to nema sancu prejst. KDH tiez vravelo, ze za zmenu hlasovat nebude.
Ak je to naozaj relevantne, tak ma prekvapuje ma, ze sa to nikde neriesi. Lebo to bude pre tuto krajinu konecna. A pre moju rodinu signal, ze je najvyssi cas sa presunut inam. Uz par rokov si ten presun pripravujeme..stale som veril, ze sa tu nieco zlomi. Ale toto by uplne zlomilo mna.
Súhlas. Keby také niečo v parlamente prešlo, tak to je koniec. Ja s manželkou už neodídeme, sme už na to starí a zabezpečení, po určitých opatreniach dožijeme (s dostatkom vreciek na grcanie a s neustálymi opletačkami s režimom) dobre v každom režime, ale predpokladám a úplne chápem, že čo len trochu schopnejší ľudia budú Slovensko masívne opúšťať prinajmenšom do Čiech (kde budú len radi) a samozrejme aj ďalej. A zo Slovenska ostane chudobná krajina, potácajúca sa niekde medzi Maďarskom a Bieloruskom (ba vlastne možno aj Maďarsko sa ešte vylíže, ak vyhrá Magyar).
Posledný nech zhasne.
Na tvrdenie o "väčšine národa" nemáš žiadne dáta, je to len subjektívny pocit. Samozrejme, že časť národa si to myslí, ale podľa mňa nie väčšina.
Prostredníctvom verejných politík, ktoré tieto strany presadzujú a zastupujú tým väčšinu národa. Nemám na to dáta, je to pocitové, takže sa môžem aj mýliť (len lepší prípad), ale zaujímala by ma napríklad odpoveď na otázku typu "Chceli by ste ostať členmi EU aj prípade, že by skončili eurofondy a SR by bolo čistý platca?"
Ta zmena ustavy ohladom volebnych obvodov - nikde som to aktualne nezachytil, okrem tohto jedneho clanku. Diskutovalo sa o tom pred casom, ale myslel som, ze to skusat nebudu, lebo to nema sancu prejst. KDH tiez vravelo, ze za zmenu hlasovat nebude.
Teraz ráno v správach na Rádio_FM o 7:00 už púšťali, ako Matúš Oklam Všetkých hovorí, že idú vymazať z ústavy jednu vetu o 1 volebnom obvode a chcú "začať debatu" o zmene volebného systému. KDH nasľubujú potraty, pohlavia, medzi to nenápadne strčia toto a dovidenia Zlovensko už navždy 😬
Celá zmena ústavy nie je o pohlaviach, ale o zrušení 1 volebného obvodu a volebného systému...
Bolo by dobre, keby si ludia, ktori si nechu priznat, ze Robert F. je psychicky naruseny jedinec zodpovedali jednu otazku,
Ak je Robert F. podla nich psychicky zdravy a jeho zle rozhodnutia su motiovane maximalne jeho zlou povahou, co taky Donald T z obce Washington?
Predpokladam, ze vacsina z vas, ktory dona Roberta povazuju za pricetneho vidia aj v orangutanovych krokoch nejaky kalkul a logiku.
Potialto mozme teoreticky viest diskusiu lebo mate svoje argumenty.
Ale preco potom rovnako "neobhajujete" zdravy rozum aj pri nasom doktorovi z osady? Preco si nepriznate, ze co ked ma tento bradaty a vecne nahnevany pan pravdu a nieco objavil? Ved ma doma mikroskop, ved sa donho aj kukal, nakreslil si par obrazkov, ktorym rozumie len on a dokonca bol v casopise. Kto z vas tam bol ha?
Som si na 100% isty, ze si sami pred sebou viete obhajit ako seriozneho politka Fica, ci Trumpa, ale uz nie Kotlara ako lekara, ci nebodaj vedca.
Preco? Maju spolocne prvky, idu proti prudu, ich kroky nedavaju logiku a skodia nielen im, ale aj vsetkym naokolo.
Takze za mna ak niekto tvrdi, ze Fico to ma vsetko premyslene, ze Trump je 3D sachista, co predvida vsetko dopredu musi zaroven pripustit, ze Kotlar je vedec a naozaj mohol na nieco prist, co vetkym ostatnym uslo....vsak sa to neda, ze;o)?
P.S. Ehm oni su vlastne kazdy iny. Trump je duchom mdly od narodenia, Ficovi preplo postupne ako kracal zivotom, Kotlar uveril v samobozstvo a tiez to vyzera, ze bol je...ty uz od narodenia, pretoze vsetky jeho aj davno historicke vystupenia vykazuju znamky dusevnej poruchy.
P.P.S. Ja si myslim, ze ti psychiatri vo verejnej vyzve to nepodpisali, aby sa zviditelnili, ale vidia tam na zaklade ich odbornosti znamky dusevnej pouchy, prestanme prosim vnima Fica ako zdraveho cloveka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
So mnou o tomto debatovat nemusíš, ja iba tlmočím veci z obrannych konceptov NATO. Choď im poradiť do veliteľstva NATO v Bruseli
Budes mat lepsie info ako ja.
🇸🇰 Během kontrolní mise na Slovensku je zábava. Bohužel ne kvůli transparentnosti.
Místo aby si představitelé současné slovenské vlády s delegací Výboru pro rozpočtovou kontrolu v klidu a věcně vyříkali důležitá témata, pustili se do útoků a obviňování. A přitom jsme se ptali na jednoduché, ale klíčové otázky.
Posuďte sami:⬇️
✅ Proč šly miliony eur z evropských fondů na soukromé vily, které byly prezentovány jako penziony, ale nikdy k tomu účelu nesloužily?
✅ Proč několik firem čerpalo zemědělské dotace na nákup kamionů, čímž došlo k narušení férové hospodářské soutěže?
✅ Proč má stát v Banské Bystrici za 60 milionů eur vzniknout „romský mediální dům“ v lokalitě, kde nežije významnější romská komunita? Nebylo by lepší tyto peníze investovat do skutečného zlepšení života Romů, kteří dodnes žijí v osadách bez pitné vody a elektřiny?
✅ Proč Slovensko stále nemá klíčové dálniční propojení mezi Bratislavou a Košicemi? Kdy se ho občané konečně dočkají?
✅ Jaký je aktuální stav výstavby rychlostních železničních tratí?
✅ Proč a jak se změnil trestní zákoník, proč byla zrušena speciální prokuratura — a jaké to bude mít dopady na vyšetřování podvodů s evropskými dotacemi?
⁉️ Tyto otázky si zaslouží věcnou odpověď. Není nutné kolem nich vytvářet konspirační narativy o „ovládání Slovenska“ ze strany Evropské unie nebo České republiky.
V Česku jsme díky rozumným ekonomickým krokům na dobré cestě stát se brzy čistým plátcem do rozpočtu EU. Naši občané právem očekávají, že jejich peníze nebudou končit v kapsách vybraných elit, ale pomohou tam, kde je to potřeba. Právě proto kontrolujeme evropské fondy.
Slovensko mám rád. Narodil se tady můj dědeček a část mé rodiny tu stále žije. Nepřijel jsem však nikoho ovládat. Přijel jsem pomoci zajistit, aby evropské prostředky sloužily všem občanům tak, jak mají.
https://www.facebook.com/tomaszdechovsky/posts/pfbid02mBCaicW9iyVDcxqW4h78nHYDNjvAbs6Sgjqy13YmVTP16NfcsyoB45pKK7ThvQVxl
Macko: Putin sa svojimi krokmi snaží zosmiešniť všetkých naokolo a oslabiť podporu Ukrajiny
https://podmaz.sk/podcast/brano-zavodsky-nazivo/3360696837-macko-putin-sa-svojimi-krokmi-snazi-zosmiesnit-vsetkych-naokolo-a-oslabit-podporu-ukrajiny
https://www.facebook.com/richard.rybnicek/posts/pfbid02az9zR1WyEFTLKzokoWXtUHM8gz5psMGLtW9VxxVMutesJJSV2prBnh2JELr4PLP7l
S nápadom zrušiť ochranu jedného volebného obvodu v ústave prišla strana Hlas. Tá to chce spraviť práve pomocou prílepku k novele ústavy od Roberta Fica, ktorá chce postaviť „hrádzu proti progresivizmu“. Po zmenách by nemali v budúcich voľbách pri rovnakom výsledku 79 mandátov ale 100 v parlamente
https://www.aktuality.sk/clanok/uCehryv/podarilo-sa-smeru-zlomit-kdhdesat-hlasov-na-zmenu-ustavy-dorucime-priznal-milan-majersky/
Ak je to naozaj relevantne, tak ma prekvapuje ma, ze sa to nikde neriesi. Lebo to bude pre tuto krajinu konecna. A pre moju rodinu signal, ze je najvyssi cas sa presunut inam. Uz par rokov si ten presun pripravujeme..stale som veril, ze sa tu nieco zlomi. Ale toto by uplne zlomilo mna.
Posledný nech zhasne.
Prostredníctvom verejných politík, ktoré tieto strany presadzujú a zastupujú tým väčšinu národa. Nemám na to dáta, je to pocitové, takže sa môžem aj mýliť (len lepší prípad), ale zaujímala by ma napríklad odpoveď na otázku typu "Chceli by ste ostať členmi EU aj prípade, že by skončili eurofondy a SR by bolo čistý platca?"
Teraz ráno v správach na Rádio_FM o 7:00 už púšťali, ako Matúš Oklam Všetkých hovorí, že idú vymazať z ústavy jednu vetu o 1 volebnom obvode a chcú "začať debatu" o zmene volebného systému. KDH nasľubujú potraty, pohlavia, medzi to nenápadne strčia toto a dovidenia Zlovensko už navždy 😬
Celá zmena ústavy nie je o pohlaviach, ale o zrušení 1 volebného obvodu a volebného systému...
Ak je Robert F. podla nich psychicky zdravy a jeho zle rozhodnutia su motiovane maximalne jeho zlou povahou, co taky Donald T z obce Washington?
Predpokladam, ze vacsina z vas, ktory dona Roberta povazuju za pricetneho vidia aj v orangutanovych krokoch nejaky kalkul a logiku.
Potialto mozme teoreticky viest diskusiu lebo mate svoje argumenty.
Ale preco potom rovnako "neobhajujete" zdravy rozum aj pri nasom doktorovi z osady? Preco si nepriznate, ze co ked ma tento bradaty a vecne nahnevany pan pravdu a nieco objavil? Ved ma doma mikroskop, ved sa donho aj kukal, nakreslil si par obrazkov, ktorym rozumie len on a dokonca bol v casopise. Kto z vas tam bol ha?
Som si na 100% isty, ze si sami pred sebou viete obhajit ako seriozneho politka Fica, ci Trumpa, ale uz nie Kotlara ako lekara, ci nebodaj vedca.
Preco? Maju spolocne prvky, idu proti prudu, ich kroky nedavaju logiku a skodia nielen im, ale aj vsetkym naokolo.
Takze za mna ak niekto tvrdi, ze Fico to ma vsetko premyslene, ze Trump je 3D sachista, co predvida vsetko dopredu musi zaroven pripustit, ze Kotlar je vedec a naozaj mohol na nieco prist, co vetkym ostatnym uslo....vsak sa to neda, ze;o)?
P.S. Ehm oni su vlastne kazdy iny. Trump je duchom mdly od narodenia, Ficovi preplo postupne ako kracal zivotom, Kotlar uveril v samobozstvo a tiez to vyzera, ze bol je...ty uz od narodenia, pretoze vsetky jeho aj davno historicke vystupenia vykazuju znamky dusevnej poruchy.
P.P.S. Ja si myslim, ze ti psychiatri vo verejnej vyzve to nepodpisali, aby sa zviditelnili, ale vidia tam na zaklade ich odbornosti znamky dusevnej pouchy, prestanme prosim vnima Fica ako zdraveho cloveka.
Presne! A to aj vďaka KDH, ktoré sa vedome bezohľadne podieľa na zlikvidovaní demokracie na Slovensku a zaraďuje sa týmto na stranu Smeru.